Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patyčias mokykloje kentusi Arneta – dabar sėkmingas modelis Londone: „Prisižadėjau, kad daugiau nepalūšiu“

Muzikiniai klipai, nuolatinės fotosesijos – taip 10 mėnesių atrodė į Lietuvą grįžusios Arnetos Liberytės (20) kasdienybė. Visgi dėl pandemijos merginai teko palikti mylimą Londoną ir savo svajonių įgyvendinimą kuriam laikui atidėti. Ir nors kiekvieną dieną pasiveja skaudūs prisiminimai, ji stengiasi judėti į priekį ir iš praeities pasimokyti. „Prisižadėjau, kad daugiau nepalūšiu“, – atvirame interviu tvirtai teigia Arneta.
Arneta Liberytė
Arneta Liberytė / Asmeninio albumo nuotr.

Būdama vos 11 metų, Arneta pirmą kartą išvyko į kultūros pilną Londoną. Ji pamilo kiekvieną miesto kampelį, žmones, galimybes, o ją supantis jausmas priminė laisvumą, kurio Lietuvoje nejautė. Tada ji sau pasižadėjo, kad po daugelio metų būtent čia ir gyvens. Taip ir nutiko – po kelerių metų, baigusi mokyklą, ji išskrido į svajone tapusį miestą.

Bet iki to jai dar reikėjo ilgai ir nuobodžiai pakovoti. Pasirodo, gyvenimas Panevėžyje merginai nebuvo rožėmis klotas. Jai teko išgyventi spaudimą ne tik iš mokytojų, bet ir iš draugų rato. Šios praeities nuoskaudos ypač koją kišo jos veikloje. Norėdama tapti modeliu, ji sulaukdavo neigiamų reakcijų.

Asmeninio albumo nuotr./Arneta Liberytė
Asmeninio albumo nuotr./Arneta Liberytė

„Tekdavo girdėti žodžius, kad esu per žema, kam man tokio gyvenimo reikia. Sakydavo, jog vis tiek iš to nieko neišeis. Atrodo, replikų buvo daugiau nei palaikymo. Išskyrus mamą ir tėtį – jie manimi tikėjo ir niekada neleido nuleisti rankų. O komentarai mane vis labiau motyvuodavo siekti savo tikslo“, – pasakoja Arneta.

Tačiau motyvacija vieną dieną ėmė ir dingo. Kaip mergina pasakoja, prie to stipriai prisidėjo internate juntamas spaudimas siekti geresnių rezultatų. Ji buvo gabi bėgikė, siekusi maksimumo, tačiau tokiais momentais neretai pasijusdavo kaip robotas, kuris neturi teisės rodyti jausmų.

Todėl užvėrusi pastato duris, grįždavo namo ir sukniubusi į pagalvę išliedavo visas susikaupusias emocijas. O galiausiai pasijutusi palūžusi, ji nusprendė viską mesti.

Daugiau Arnetos Liberytės nuotraukų – galerijoje:

„Sunku buvo, nes jiems svarbus tik rezultatas, bet ne tai, kaip aš jaučiuosi. Apskritai savijauta būdavo paskutinėje vietoje. Aš tik atsikeldavau, treniruodavausi, dėdavau visas pastangas. Bet kartu sulaukdavau ir komentarų.

Netgi kibo prie mano plaukų. Jei neištiesindavau, jie tapdavo garbanoti, todėl man liepdavo juos nusikirpti. Vėliau atsirado ir įvairiausi gandai apie mane“, – skaudų laikotarpį prisiminė mergina.

Arneta iki šiol negali patikėti, iš kur pas žmones tiek daug negatyvo. Ją stebina ir tai, kad dabar, po daugelio metų, visi šie ją peikę žmonės netikėtai jai parašo, draugiškai pasiteirauja, kaip sekasi, kuo ji užsiima.

Asmeninio albumo nuotr./Arneta Liberytė
Asmeninio albumo nuotr./Arneta Liberytė

„Aš jiems atleidau. Net džiaugiuosi, kad taip buvo, nes jei nebūtų taip nutikę, šiuo metu gyvenčiau visiškai kitaip. Praeitis leidžia nepasiduoti, užsiimti modelio darbu, aktoryste. Dar boksą leido išbandyti.

Paskui daugiau sportavau. Sportas leido būti savimi, jaustis žymiai laimingesne ir dar labiau pozityvesne. Prisižadėjau, kad daugiau nepalūšiu, niekada nesustosiu ir eisiu tik į priekį“, – sau pažadą davė A.Liberytė.

Tad tik atvertusi naują gyvenimo lapą ir pradėjusi studijuoti tarptautinę verslo vadybą Londono universitete, ji po truputį ėjo link svajonių išsipildymo. Ir vos per 10 mėnesių Arnetos gyvenimas pasikeitė neatpažįstamai. Atsirado vis daugiau modelio darbo pasiūlymų, atlikėjai kvietė pasirodyti vaizdo klipuose.

Asmeninio albumo nuotr./Arneta Liberytė „2kvėpavimo“ vaizdo klipe
Asmeninio albumo nuotr./Arneta Liberytė „2kvėpavimo“ vaizdo klipe

„Mane pastebėjo nemažai fotografų, ėmė kviesti į fotosesijas. Tada atsirado pasiūlymų pasirodyti plaukų priežiūros reklamose, galiausiai muzikiniuose vaizdo klipuose. Neįtikėtina, bet viskas įvyko per labai trumpą laiko tarpą“, – džiaugiasi mergina.

Ji sako, kad prie to galėjo prisidėti pažinčių ratas, kurį per daugiau nei dvejų metų patirtį sukaupė užsienio šalyje. Pavyzdžiui, jei draugai sužino, kad kur nors ketinama kviesti modelius, tai geranoriškai perduoda Arnetos kontaktus.

Todėl šiandien merginą galima išvysti ir lietuvių dueto „2kvėpavimas“ vaizdo klipe „Prancūziškas bučinys“, taip pat ir užsienio atlikėjų kūrinių klipuose. Ateityje dienos šviesą išvys dar taip pat ne vienas klipas, kuriame įsiamžino Arneta, kiekvieno ji laukia su dideliu nekantrumu. Visgi apie didesnius projektus mergina nelinkusi kalbėti – nenori nieko išduoti, o ir pačiai įdomus galutinis rezultatas.

Merginos pasirodymas vaizdo klipe:

VIDEO: 2Kvėpavimas - Prancūziškas bučinys

„Turėjau ir kitų pasiūlymų, bet teko juos apleisti. Neturiu kaip nuskristi į Londoną. Turėjau pasirodyti garsios reperės ir Stormzy vaizdo klipuose. Tačiau praradus šią galimybę labai dėl to liūdėjau. Net galvojau, kaip galėčiau sumaniai nuskristi. Bet vis dėlto pasilikau Lietuvoje“, – atskleidžia ji.

Vis dėlto merginai puikiai sekasi grįžus į Lietuvą – laiko veltui ji čia tikrai neleidžia. Jau užsirašė į kelias aktorių atrankas ir laukia pasiūlymų iš vietinių atlikėjų.

„Viską susirandu pati, stengiuosi būti aktyvi. Šiuo metu lankysiu Tado Gryn vaidybos kursus, eisiu į lietuviško veiksmo filmo atranką. Labai nekantrauju. Taip pat laukiu atsakymo dėl vieno muzikinio klipo.

Dėl visko labai džiaugiuosi ir negaliu patikėti. Aš net kartais nepatikiu, jei kažkas su manimi susisiekia ir pasiūlo darbą. Atrodo, kad verkiu ir juokiuosi vienu metu. Visada būna netikėta“, – šypteli ji.

Asmeninio albumo nuotr./Arneta Liberytė
Asmeninio albumo nuotr./Arneta Liberytė

Visgi Arneta jau dabar pasvajoja, kada galės grįžti į Londoną. O planuose likę tikslai – pabaigti studijas ir išvykti į Los Andželą. Šiame mieste svajoja gilinti aktorystės žinias ir toliau pildyti savo svajones.

„Norėčiau dar labiau susitelkti į savo profesiją, jeigu galima taip pasakyti. Labai noriu būti aktore ir labai noriu džiuginti visus savo energija, talentu.

Dar mažai turiu patirties, bet tikrai prižadu, kad nesustosiu. Kad ir kaip gyvenimas susiklosto, viskas turi įvykti savaime“, – mano ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius