-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Petrui Šiaučiūnui – gyvūnų gynėjų verdiktas: už skandalingą įrašą su avimi teks susimokėti

Lapkričio pabaigoje ūkininko Petro Šiaučiūno paviešintas vaizdo įrašas, kuriame jis dainuodamas „Suk, suk ratelį“ ėdžiose ratu veją aviuką, papiktino daugybę gyvūnams neabejingų žmonių. Dabar vyras sulaukė ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos verdikto.
Petras Šiaučiūnas
Petras Šiaučiūnas / Asmeninio archyvo nuotrauka

Minėtame vaizdo įraše P.Šiaučiūnas taip pat ragina savo aviganį šunį Bazą tempti avį pro grotas. Šis paties ūkininko pasidalintas įrašas sulaukė itin daug neigiamų reakcijų, o kai kurie šią situaciją palygino G.Ivanausko „helikopterio“ skandalui.

VIDEO: Petro Šiaučiūno įrašas su avimi

Dalis žmonių po šiuo vaizdo įrašu žymėjo Valstybinės maisto ir veterinarinės tarnybos paskyrą, įstaiga taip pat sulaukė ir oficialaus pranešimo apie galimus gyvūnų gerovės ir sveikatos pažeidimus. Atlikus patikrinimą, įstaiga P.Šiaučiūnui paskyrė administracinę nuobaudą. Ūkininkas turės sumokėti 15 eurų baudą, apie tai savo „Facebook“ paskyroje pranešė pats Petras.

Socialinių tinklų nuotr./Petrui Šiaučiūnui paskirto protokolo išrašas
Socialinių tinklų nuotr./Petrui Šiaučiūnui paskirto protokolo išrašas

Paviešintame protokole teigiama, jog gruodžio 1-ąją dieną P.Šiaučiūno ūkyje buvo atliktas neplaninis patikrinimas. Išanalizavus visą gautą medžiagą buvo nustatyta, jog gyvūnų augintojas nesiėmė jokių priemonių, kad įstrigusiam gyvūnui pagalbą suteiktų pats. Priešingai, skatino šunį traukti avį iš ėdžių.

„Neužkirsdamas kelio susidariusiai situacijai, kai šuo įsikabinęs į avį tempė ją iš šėrimo įrangos, laikytojas nesilaikė Lietuvos Respublikos gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo“, – rašoma Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pranešime.

„Avis buvo ištraukta. Tuomet ji nuskuodė į bandą ir nė kiek nenukentėjo ir nesustresavo, nes avis neturi baimės jausmo, dėl to ir vadina dievobaimingu avinėliu“, – Žmonės.lt po paviešinto vaizdo įrašo sakė P.Šiaučiūnas.

Ūkininkas taip sakė sulaukęs net grasinimų mirtimi, kuriuos žadėjo perduoti policijai. O pasipiktinimo bangą Petras vadino nesusipratimu.

„Miestas tapo kaimu, nebesupranta nieko, nemato ir nežino, o dedasi visažiniais ekoteroristais. Ir tai tik moterys puola kažkaip, gal super mamytės“, – atsaką į kritiką pateikė P.Šiaučiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius