Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pianistė Guoda Gedvilaitė išvyko iš Lietuvos, kad užkariautų pasaulį: meilę ir šlovę atrado Vokietijoje

Fortepijono virtuozė Guoda Gedvilaitė būdama visai jauna, paliko Lietuvą tam, kad užkariautų pasaulį. Bet dabar, turėdama visas galimybes kurti Vokietijoje, jaučia, kad jos širdis yra čia, Lietuvoje.
Guoda Gedvilaitė
Guoda Gedvilaitė / TV3 nuotr.

Ankstyvi apsisprendimai

Pianinas Guodos gyvenime atsirado vos jai pradėjus žengti pirmuosius gyvenimo žingsnius. Jos tėvas buvo kultūros renginių Druskininkuose organizatorius, tad dažnai į darbą pasiimdavo ir mažąją Guodą, kuriai scenos pasaulis atrodė pasakiškas. Mergaitė augo supama meno ir noriai mokėsi groti pianinu. Tuo metu, kai jos bendraamžiai siausdavo kieme, ji, užmiršusi viską pasaulyje, grodavo pianinu nesustodama po kelias valandas – tokį stiprų poreikį ir aistrą muzikai ji jautė.

Pianistė augo supama M.K.Čiurlionio dvasios – ne tik gyveno Druskininkuose šio menininko vardo gatvėje, bet ir mokėsi jo vardu pavadintoje meno mokykloje, tad nenuostabu, kad jau būdama 8 metų galėjo laisvai skaityti iš natų bet kokį tekstą.

Mergaitės talentą ir atsidavimą muzikai pastebėję aplinkiniai patarė tėvams leisti Guodą toliau mokytis į Vilnių. Taip būsimoji pianistė, būdama vos 10 metų, atsidūrė Vilniaus Čiurlionio menų gimnazijoje ir pradėjo savo kelią į šlovę ir pripažinimą.

„10 metų aš jau buvau bendrabučio vaikas. Pirmaisiais metais buvo ir ašarų, ir abejonių, bet, kas žino Čiurlionio menų gimnaziją, žino, kokia ji griežta ir disciplinuota, kad vaikus labai greitai orientuoja į tai, ką jie turi padaryti“, – pasakoja Guoda, vos 12 metų tvirtai apsisprendusi, kad nori būti pianiste.

Kelias į šlovę

Dar būdama paauglė ji pradėjo skinti pirmuosius laurus tarptautiniuose konkursuose ir anksti pažino saldų įvertinimo skonį. Sulaukusi 16 m. ji nuskrido į Jungtines Amerikos Valstijas, išvydo visiškai kitokį pasaulį, žmones, galimybes, o pelniusi pripažinimą tarptautiniu lygiu dar sykį įsitikino, kad eina teisingu keliu.

Išvykus studijuoti į Vokietiją Guodos laukė nauji horizontai, tačiau lengva nebuvo, juk ne tik mokėsi, bet ir dirbo – mokė groti kitus vaikus. Frankfurte ji jau 25 metus, akademijoje, kurioje studijavo, dirba fortepijono docente ir yra visiškai atsidavusi muzikai.

Tačiau, kokia bebūtų stipri meilė muzikai, ji – ne vienintelė. Vokietijoje puikiai susiklostė ir asmeninis gyvenimas – ten ji rado ir savo gyvenimo meilę. Pora susipažino per džiazą, vyras, įkvėptas meilės, išmoko kalbėti lietuviškai, su sūnumi ji taip pat kalba tik lietuviškai – tai Guodai buvo be galo svarbu.

Lietuvos trauka

Laidos vedėjos „Pasaulis pagal moteris“ Kristinos Rimienės paklausta apie tai, ar persikeltų gyventi į Lietuvą, pianistė atsako, kad jos gyvenime yra tik dvi šalys, keturi miestai ir du kurortai, o Vilnius ją ir jos vyrą ypač žavi.

„Vilniaus nesame išbraukę, galbūt visi keliai mus ir atves į Vilnių. Kol kas mūsų gyvenimo centras yra Frankfurte“, – neatmeta minties kada nors grįžti į Lietuvą pianistė, nuolat apsilankanti gimtojoje šalyje.

Guoda neslepia – jos širdis – Lietuvoje. Nežinia, kaip bus ateityje, tačiau esant progai ji mielai atvyksta koncertuoti į mylimą šalį. Čia Guodos gerbėjų laukia ir jubiliejinis – 30 metų kūrybai skirtas koncertas bei kiti muzikos kupini renginiai. Apie šį neeilinį įvykį ir savo koncertus bei organizuojamus renginius laidos viešnia ir papasakos žiūrovams.

„Pasaulis pagal moteris“ – sekmadieniais 10 val. per TV3!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius