Pirmojo „Lietuvos balso“ finalistė G.Senkevičiūtė pristato klipą ir verčia naują gyvenimo puslapį

„Muzika tikrai gydo“ – įsitikinusi dainininkė Gabrielė Senkevičiūtė, kuriai muzika tapo ne tik tikru išsigelbėjimu sunkiausiu metu, bet ir privertė judėti į priekį. Prasidedant Naujiesiems metams, atlikėja verčia naują puslapį ir savo gyvenime – nebeieškodama jokių pasiteisinimų, ima siekti savo svajonės ir daryti tai, kur jaučiasi pati laimingiausia. Tad klausytojų dėmesiui – debiutinis klipas ir daina „New Day“.
Gabrielė Senkevičiūtė su Donatu Tamašausku-Dzouns
Gabrielė Senkevičiūtė su Donatu Tamašausku-Dzouns / Julijos Tamulevičiūtės nuotr.

Kai kurie ją gali atsiminti iš jaunuolių grupės „Fun Clock“, penkerius metus savo dainomis šokdinusios minias gerbėjų. Akyli televizijos žiūrovai – iš pirmojo „Lietuvos balso“, kur iš pradžių drovi mergina drąsiais žingsniais prasibrovė iki finalinių kovų.

Išskirtiniu prikimusiu tembru ji iki šiol žavi ir klausytojus įvairiuose renginiuose bei naktiniuose baruose, kuriems atlieka nuo Whitney Houston iki „Kings of Leon“.

Muzika iš Gabrielės Senkevičiūtės gyvenimo niekada nepasitraukė – vienaip ar kitaip vis tiek grįždavo. Tik pastaruoju metu toji muzika nebuvo tokia sava, kai jos programą sudarė tik kitų atlikėjų kūriniai.

„Dalyvaujant viename tarptautiniame konkurse, sulaukiau pasiūlymo iš prodiuserio Donato Tamašausko-Dzouns kartu ką nors sukurti. Iš kelių jo parodytų kūrinių, vienas įstrigo labiausiai ir nuolat skambėjo galvoje.

Pagalvojau, kad reikia imtis šio darbo ir pagaliau judėti į priekį. Labai džiaugiuosi, kad Donatas manim patikėjo. Vos išgirdus dainą, iškart kilo vizija, kokį rezultatą kartu galime pasiekti. Ilgai kūrinys augo, bet galiausiai turime ne tik jį, bet ir klipą“, – džiaugėsi Gabrielė Senkevičiūtė.

Julijos Tamulevičiūtės nuotr./Gabrielė Senkevičiūtė
Julijos Tamulevičiūtės nuotr./Gabrielė Senkevičiūtė

Dainos melodiją ir žodžius kūrusi dainininkė pripažįsta, kad kūrinį pristatyti publikai šiek tiek nedrąsu – čia sudėti tikri jos išgyvenimai. Tačiau Gabrielė tikisi, kad jos pavyzdys paskatins ir kitus klausytis savo širdies ir nebeapgaudinėti savęs.

„Šios dainos žodžiai atspindi mano vidinę būseną ir emocijas. Kiekvieno gyvenime pasitaiko juodų etapų, kuriuos reikia tiesiog pergyventi. Būtent apie tai yra šis kūrinys – apie pasimetusį žmogų, kuriam viskas slysta iš rankų, kuris nežino, kuriuo keliu eiti. Tačiau svarbiausia yra suprasti, kad jis laimingas bus tik tada, kai paleis praeitį ir darys tai, ką iš tikrųjų nori daryti“, – sakė atlikėja.

O Gabrielės laimė, pasirodo, buvo visada šalia, tik vis pritrūkdavo drąsos nerti į mylimą veiklą visa galva.

„Per pastaruosius metus klausiau labai daug muzikos. Ir galiu tvirtai pasakyti, kad muzika gydo. Kai jaučiuosi prastai, paskęstu joje ir viską pamirštu. Lygiai tas pats yra ir su dainavimu, kai atsistoju scenoje, apie nieką negalvoju, o tik džiaugiuosi, matydama žmonių šypsenas, tai priverčia judėti į priekį ir įtikina, kad dainuoju ne veltui“, – šypsojosi ji.

Nusifilmavo debiutiniame klipe

Nors „New Day“ nėra pirmoji daina, kurią Gabrielė yra parašiusi, klipe filmuotis jai dar nebuvo tekę. Tačiau kad jau pasiryžo versti naują gyvenimo puslapį, tai nusprendė daryti visu pajėgumu.

„Klipą padalinome į dvi dalis. Iš pradžių su operatoriumi Karoliu Puidoku filmavomės miške ir Varnikų pažintiniame take. Pasirinkome labai kontrastingą stilių – Gabrielės Gineikaitės kurtą juodą, elegantišką suknelę.

Nors gali atrodyti, kad ryškus makiažas ir suknelė miške atrodo keistai, bet norėjome parodyti, kad nusivylęs žmogus dažnai apgaudinėja ir pats save, neatskleidžia vidaus, užsideda kaukę.

Kartu filmavosi ir kalytė vardu Giružė, kuri atspindėjo žmogaus baimes, su kuriomis visgi reikia susigyventi, jei nori judėti toliau. Antroje dalyje atsiranda visiškai kitokia nuotaika – ryškios spalvos, plačios šypsenos ir drąsa siekti svajonių“, – pasakojo G.Senkevičiūtė.

Julijos Tamulevičiūtės nuotr./Gabrielė Senkevičiūtė
Julijos Tamulevičiūtės nuotr./Gabrielė Senkevičiūtė

Pasak dainininkės, filmuotis klipe jai buvo itin įdomi patirtis, po kurios noras kurti tik dar labiau sustiprėjo.

„Jausmas beprotiškai malonus, kai pagaliau galiu apčiuopti tai, prie ko taip ilgai dirbome. Kai pamačiau rezultatą, įgavau dar daugiau motyvacijos ir tikėjimo savimi. Tiesa, ir pats filmavimo procesas buvo labai smagus, nekasdienė patirtis – tikrai galėčiau priprasti“, – juokėsi atlikėja.

Įkvėpta pirmojo savo rimto darbo, Gabrielė sustoti tikrai nežada – sako, tai dar tik pradžia. „Turiu labai didelę svajonę susijusią su muzika, bet iki jos, manau, dar reikia pribręsti, eiti mažais, bet užtikrintais žingsniais. Daug atvirauti dar negaliu, bet pažadu, kad po šio klipo nesustosiu. Labai tikiuosi, kad greitu metu su gyva grupe galėsiu atlikti ne „koverinę“, o jau savo programą“, – šypsojosi Gabrielė Senkevičiūtė.

Gabrielė dėkoja vizažistėms Miglei Augulytei, Gintarei Zinkutei, Kristinai Busilaitei ir Gretai Malakauskaitei.

VIDEO: Gabrielė & Dzouns - New Day (Official Video)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius