Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Plinta antrankiais surakinto Marijono Mikutavičiaus nuotrauka: atlikėjas kreipėsi į gerbėjus

Ne paslaptis, kad sukčiai, internete regzdami apgavysčių strategijas, neretai naudojasi žinomų žmonių vardais bei fotografijomis. Su tuo susidūrė ir atlikėjas Marijonas Mikutavičius – jo veidas buvo įklijuotas į kito žmogaus nuotrauką, o šalia pateikta klaidinanti naujiena.
Marijonas Mikutavičius ir sukčių platinta jo nuotrauka
Marijonas Mikutavičius / Pauliaus Peleckio / BNS ir „Facebook“ nuotr.

Socialiniame tinkle „Facebook“ M.Mikutavičius pasidalijo įrašu, kuriame matyti jo nuotrauka. Pastarojoje užfiksuota, kaip neva jis su antrankiais vedamas policijos pareigūnų. Prie įrašo rašoma: „Šiandien tragiška Marijono Mikutavičiaus pabaiga! Žinia šį rytą sukrėtė visus lietuvius!“.

M.Mikutavičius įspėja – tai nėra tiesa, o fotografija sumontuota. Jo galva buvo įlipdyta į kito žmogaus nuotrauką.

„Nekenčiu marškinėlių su trikampe iškirpte, nors šiaip nuotrauka patinka. Galva uždėta ant svetimo sportiškesnio torso. Išdidus kovotojo su sistema žvilgsnis. Net truputį gaila, kad čia – FEIKAS.

Pastaruoju metu padaugėjo panašių klaidingų nuorodų su manim. Kadangi visi reportinimai neduoda vaisių, belieka dar kartą perspėti visus mažiau klastai atsparius žmones, jog:

1. Neinvestuoju į naftą, neturiu kripto valiutos, nepraturtėjau jokiais greitais ir stebuklingais būdais.
2. Jei šalia mano vardo ar nuotraukos matysit skatinimą užsiimti bet kokia finansine veikla, tai aš garantuotai jus nusitempsiu į skurdą, dulkes ir neviltį.
3. Mane, aišku, gali suimti, bet tikrai ne už mistines deimantų kasyklas.
4. Jeigu kažkaip tragiškai nusibaigsiu, tai pranešiu jums pats.

Būkite šaunūs ir atsargūs.

Evangelija pagal Matą: „Saugokitės netikrų pranašų, kurie ateina pas jus avių kailyje, o viduje yra plėšrūs vilkai", – feisbuke draugus ir sekėjus įspėjo M.Mikutavičius.

Žmonės.lt primena, kad tai ne pirmas atvejis, kai sukčiai naudojasi garsenybių vardais ir veidais. Prieš kurį laiką Jurgita Jurkutė-Širvaitė atsidūrė interneto sukčių akiratyje – neteisėtai pasinaudoję aktorės nuotrauka, jie reklamavo neva liekninančias piliules.

Su panašia apgaule susidūrė ir Asta Manchester. Ji teigė, kad jos vardu buvo sukurta netikrų anketų ir pabrėžė, kad jos tikrasis profilis nėra nulaužtas ir kad niekad nesiunčia įtartinų žinučių, todėl ragino neatidarinėti nuorodų ir nepasitikėti informacija jose.

Su apgaulėmis yra susidūrę ir daugiau garsenybių, kai buvo klaidingai pranešama apie jų mirtį, internautai skatinami investuoti ar lošti, pirkti neaiškius papildus ir panašiai.

Policija visiems pataria atkreipti dėmesį į internetinėje erdvėje matomų skelbimų ir naujienų turinį ir bendrą turinio kokybę. Tai – būdas melagingą informaciją atskirti nuo tikros.

„Dažnu atveju klaidinantys skelbimai būna parašyti netaisyklinga lietuvių kalba su gramatinėmis klaidomis, skelbime naudojamos skambios frazės apie neva stebuklingą kokio nors daikto efektyvumą, žadamas lengvas būdas praturtėti. Visada naudinga pasitikrinti skelbiamą informaciją kituose šaltiniuose, paieškoti atsiliepimų apie prekes ar paslaugas siūlančią įmonę“, – yra komentavę Lietuvos kriminalinės policijos biuro atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius