-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plius dydžio modelis Vitalija Jonikytė: apie išsiugdytą meilę sau, padrąsinimą kitokiems ir vedybas

„Dydžio (r)evoliucijos“ nugalėtojai, realybės šou „Sala“ vedėjai Vitalijai Jonikytei per pastaruosius metus gyvenimas apsisuko 180 laipsnių. Ji ne tik tapo nugalėtoja, viršelio mergina, televizijos veidu, bet ir ištekėjo. O kur dar meilė sau – per tą laiką ji dar labiau sustiprėjo ir tapo įkvėpimu kitiems.
Vitalija Jonikytė
Vitalija Jonikytė / Asmeninio albumo nuotr.

„Nė vieno įvykio negalėčiau išskirti, visi labai susiję, be vieno nebūtų buvę sekančio“, – apie metų laikotarpį kalba Vitalija Jonikytė. Praėjusį rudenį ji tapo projekto „Dydžio (r)evoliucija“ nugalėtoja, iš karto po to jos veidas puikavosi ant „Cosmopolitan“ viršelio, o visai neseniai ji vedė vieną populiariausių vasaros realybės šou „Sala“.

Vitalija tapo pavyzdžiu ir kitiems – socialiniuose tinkluose itin atviros moters nuotraukos sulaukė kaip niekad daug palaikymo iš aplinkinių. Ne tik komentaruose, bet ir žinutėse – Vitalija sulaukė laiškų, kuriuose atviri prisipažinimai ir padėkos jai.

Asmeninio albumo nuotr./Vitalija Jonikytė
Asmeninio albumo nuotr./Vitalija Jonikytė

„Nebijau parodyti savo kūno dėvint bikini ar atvirus drabužius. Sulaukiu žinučių iš moterų ir merginų, kurios sako, jog mano pavyzdys jas įkvepia mylėti save labiau. Skatinu jas rengtis tai, ko anksčiau nebūtu išdrįsusios. Tai man labai glosto širdį, smagu žinoti, kad mano žinia kažką pasiekė“, – sako V.Jonikytė.

Vitalijos nuomone, Lietuvoje požiūris į grožio supratimą kinta pernelyg lėtai, tačiau čia priduria, kad reikia džiaugtis net ir minimaliais pokyčiais. Moteris didžiuojasi galėdama prie to prisidėti, tai skatina daryti ir kitus, esą tik tada vyks realūs pokyčiai.

„Kelias iki konkrečių pokyčių dar labai tolimas, „manekenių“ kartos visuomenę „perauklėti“ tikrai nebus lengva. Nuo mažens daugelis iš mūsų augo su mintimi, jog gražus tik lieknas žmogus“, – kalba V.Jonikytė.

Asmeninio albumo nuotr./Vitalija Jonikytė
Asmeninio albumo nuotr./Vitalija Jonikytė

Įsimylėti save tokią, kokia yra, Vitalijai prireikė nemažai laiko. Tame kelyje būta daug pakilimų ir nuosmukių, taip pat daug savigraužos ir nepilnavertiškumo jausmo. Ji sako, kad to, ką išgyveno, nelinkėtų niekam, net didžiausiam priešui. Tačiau tokį skausmą, pasak Vitalijos, kiekvieną dieną išgyvena tūkstančiai Lietuvos moterų ir vyrų.

„Įsimylėti save – labai sudėtingas ir darbo su savimi reikalaujantis procesas. Išmokti žiūrėti į savo kūną su pasigrožėjimu man buvo sunkiausia užduotis. Kartokite sau, kad esate gražūs, nepakartojami, vieninteliai. Pagirkite save kiekvieną rytą“, – siekia padrąsinti V.Jonikytė.

Dar vienas svarbus elementas – atlaidumas sau. Pasak Vitalijos, labai svarbu nelyginti savęs su drauge, kaimyne ar tuo labiau – instagramo žvaigžde, kurios nuotraukos prieš tai daug kartų buvo retušuotos.

Būtent televiziją ir socialines medijas ji laiko platformomis, kurios gali prisidėti prie spartesnio šių įsisenėjusių nuostatų keitimo: „Mes esame linkę save tapatinti su tuo, ką matome televizijoje, o matyti tokį patį realų ir netobulą žmogų kaip tu – didelis palengvėjimas. Tai sakau, nes pati gaunu daug žinučių žmonių, kurie džiaugiasi, kad vedėjos amplua mate tikrą, netobulą moterį, tokią, kaip ir jie patys.“

Čia ji prisimena ir projektą „Dydžio (r)evoliucija“. Daugelis žmonių, pasak Vitalijos, šou laikė „storulių šou“, o tai visiškai priešinga tam, ką reiškia plius dydžio modelio sąvoka. Vitalija įsitikinusi, kad tokios visuomenės nuomonės pakeitimui, vieno šou nepakanka. Kaip pavyzdį pateikia save, esą šou metu aplinkiniai ją bandė sugėdinti, kaip ji gali rodytis pusnuogė su celiulitu, „rinkėmis“ ant pilvo, o pasibaigus šou pasipylė komentarai, kad ji per liekna nugalėti tokiame projekte. Visuomenėje vyrauja paprasčiausias nesupratimas.

Tačiau tapti tikru plius dydžio modeliu Lietuvoje Vitalijai nebuvo lemta. Rinka čia per maža, o ir žmonių mąstymas kitoks. Tačiau „Dydžio (r)evoliucija“ nenusimena ir tikisi, kad pavyks pradėti karjerą užsienyje.

Raimundo Adžgausko nuotr./Vitalija Jonikytė
Raimundo Adžgausko nuotr./Vitalija Jonikytė

Prieš mėnesį pasibaigęs realybės šou „Sala“ buvo dar vienas V.Jonikytės žingsnis į priekį. Ji tapo šio, Kanarų salose filmuoto šou vedėja. Pasak Vitalijos, tai buvo nemenkas iššūkis, filmavimų pradžioje būta daug baimės ir streso.

„Prireikė laiko ir padrąsinimų. Esu dėkinga prodiuseriams Laurai Paukštei, Dominykui Kubiliui ir Dariui Dapkui, kurie man nuolatos padėdavo. Tikrai ne viskas pavyko tobulai, tačiau visą laiką mėgavausi tuo, ką dariau“, – patirtį vedėjos amplua prisimena Vitalija ir tikisi, kad ateityje tai pavyks pakartoti dar kartą.

Tarp gausybės darbų Vitalijai laiko reikia skirti ir šeimai – praėjusių metų gruodį ji ištekėjo už verslininko Igno Bacevičiaus. Vitalija sako, kad šeimyninis gyvenimas toks, kokio ji ir tikėjosi: ramus, šiltas, pilnas meilės ir palaikymo. Būna ir nesutarimų, tačiau juos šeima stengiasi spręsti dialogu. „Turime taisyklę neiti miegoti susipykus“, – juokaudama kalba V.Jonikytė.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Vitalijos Jonikytės ir Igno Bacevičiaus vestuvių akimirka
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Vitalijos Jonikytės ir Igno Bacevičiaus vestuvių akimirka

Ignas ir Vitalija iki vedybų draugavo vos pusmetį, o santuoka abiem buvo antroji. Tam, kad išvengtų aplinkinių apkalbų, apie vestuves pora niekam nesakė. Dauguma artimųjų apie santuoką sužinojo kiek neįprastu būdu – spaudoje perskaitę straipsnį.

„Dėl santuokos mes jautėmės tvirtai. Abu norėjome to paties, nebuvo jokių abejonių. Kitų žmonių nuomonių jau senokai esu linkusi neklausyti ir nepaisyti. Mano gyvenimas priklauso man“, – drąsiai sako V.Jonikytė.

Asmeninio albumo nuotr./Vitalija Jonikytė
Asmeninio albumo nuotr./Vitalija Jonikytė

Vitalija atvira – šiuo metu apie šeimos pagausėjimą negalvoja, esą gyvenime per daug veiksmo, jis nėra nusistovėjęs, daug skubėjimo, o kartais paprasčiausiai trūksta laiko. Tokiems planams reikia daugiau šeimyninės patirties. Pora džiaugiasi tokia šeima, kokia yra dabar.

Artimiausiu metu Vitalija ir Ignas planuoja medaus mėnesį. Jo taip ir nepavyko išvykti iš karto po vestuvių. Tačiau medaus kopinėjimo dar teks palaukti – pora jį nukėlė į rudenį, o kol kas džiaugiasi puikiais lietuviškos vasaros orais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius