-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po 18 metų ZIP FM eteryje neliko ir „Gatvės lygos“: „Antrą kartą netekome radijo ne savo noru“

ZIP FM eteryje neliko ne tik vedėjų Ievos, Timūro, Gedo, Eglės, Žygio, Paulinos, Hario ir Rimvydo, bet ir hiphopo laidos „Gavės lyga“, kuri čia buvo transliuojama 18 metų – nuo pat radijo stoties įkūrimo. „Liūdna“, – neslepia vienas iš jos autorių ir vedėjų DJ Mamania.
„Gatvės lyga“
„Gatvės lyga“ / Stopkadras

Paskutinė „Gatvės lygos“ laida bent jau ZIP FM eteryje pasirodė ketvirtadienį.

Vienas iš jos autorių ir vedėjų Artūras Matkevičius-DJ Mamania portalui Žmonės.lt teigė apie radijo stoties sprendimą atsisakyti jo, Gabrieliaus Liaudansko-Svaro, Miroslavo Stycinskij-DJ Mirono ir Manto Vokietaičio-DJ Mantino projekto sužinojęs bent prieš mėnesį. Visgi priežasties, kodėl nelieka tiek jų laidos, tiek aštuonių ZIP FM veidų, pašnekovas teigė iki galo nežinantis.

„Iš tikrųjų man nieko konkretaus nepasakė. Kaip suprantu, ZIP FM keičia savo formatą – gyvų laidų atsisakoma, tai, matyt, radijas darys kažką kitą. Ką tiksliai, aš neįsivaizduoju.

Kai anksčiau kažkas nupirko radijo stotį „Labas FM“, ji tapo tik muzikiniu radijumi – su muziką pristatančiu vienu vedėju, ir tiek. Galbūt ZIP FM darys kažką panašaus“, – svarstė DJ Mamania.

Tačiau nors Artūras neslėpė liūdesio, jis atkreipė dėmesį į tai, kad „Gatvės lyga“ buvo transliuojama kartą per savaitę. Pasak pašnekovo, kitus ZIP FM veidus toks vadovybės sprendimas turėjo paveikti dar labiau.

„Mes, kaip vieną kartą per savaitę esanti laida, galbūt nefigūruodavome taip dažnai kaip kiti radijo didžėjai. Neabejoju – dieninės laidos didžėjams tai tikrai turėjo būti labai nesmagus siurprizas iš giedro dangaus. Mūsų atveju – gal šiek tiek lengviau. Manau, jiems tikrai sunkiau tai išgyventi negu mums“, – portalui Žmonės.lt sakė DJ Mamania.

„Gatvės lyga“ būtent ZIP FM eteryje imta transliuoti praėjus maždaug mėnesiui nuo šios radijo stoties įkūrimo 2005-aisiais. „Buvo likusi tokia kaip ir ilgiausia laida per visą laikotarpį“, – teigė A.Matkevičius.

Tiesa, prieš tai „Gatvės lyga“ gyvavo regioninėje radijo stotyje „Geras FM“. Dar anksčiau – „Labas FM“, būtent čia ir prasidėjo jos kelias.

„Kai „Labas FM“ nupirko ir padarė ir „European Hit Radio“, mums ten vietos irgi kaip ir nebeliko. Tai jau antrą kartą netenkame radijo ne savo noru“, – atsiduso pašnekovas.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Artūras Matkevičius – Mamania
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Artūras Matkevičius – Mamania

Tačiau „Gatvės lygos“ komanda visiškai laidoti laidos neskuba. Šiuo metu svarstomi įvairūs variantai – neatmetama galimybė, kad nors ne dabar, bet bent jau po pertraukos projektas vienokiu ar kitokiu formatu sugrįš.

„Su draugais, su kuriais tą laidą darėme, diskutuojame apie tai. Aišku, tas formatas, koks buvo, gal jau ir nėra klausytojams patrauklus. Tai automatiškai yra noras prisijaukinti kažkokius naujus dalykus, gal daryti tinklalaidę su svečiais ir panašiai. Bet kadangi tai buvo muzikinė radijo laida, kažkaip nesinorėtų ir to radijo atsisakyti. Būtų faina, jei mus priglaustų kokia nors radijo stotis“, – kalbėdamas su portalu Žmonės.lt vylėsi A.Matkevičius-DJ Mamania.

Pašnekovas pasidžiaugė po paskutinės laidos gavęs ne vieną palaikymo žinutę: „Žmonės netgi siūlė savo pagalbą, kad laida atsirastų kažkur kitur. Tarkim, paraše viena renginių vadybininkė – klausė, galbūt galėtų kažkaip padėti.

Mane tas nustebino, nes mums kartais atrodė, kad mūsų laida nėra kažkokia populiari ir labai klausoma – tiesiog ji buvo. Bet panašu, kad buvo klausoma, panašu, kad yra žmonių, kuriems rūpėjo, kuriems patiko, kurie klausė.“

Paprašytas įvardyti, kas iš viso šio etapo ZIP FM eteryje jam labiausiai įstrigo, DJ Mamania išskyrė bendrą atmosferą ir kolegų draugiškumą.

„Mūsų laida būdavo kartą per savaitę, vakare, kai išvažiavęs visas ofisas – tai man tikrai įsiminė. Ir labiausiai patikdavo, kad dieninio eterio laidos mus labai palaikydavo.

Tarkim, Titas Motuzas trečiadieniais paprašydavo, kad atsiųsčiau jam kūrinį iš mūsų laidos ir nors ZIP FM yra popmuzikos radijas, jis vis tiek įdėdavo kažkokios hiphopo muzikos ir mus anonsuodavo. Labai panašiai buvo su Radistais. Mūsų laida būdavo nuo dešimtos, o jų iki dešimtos, ir mums buvo žavu, kad atėję po jų transliacijos jautėmės kaip namie – savo laidos pabaigoje jie mus pakalbindavo, paklausdavo, ką darysime, kokie bus svečiai.

Taigi nors su tais žmonėmis mes beveik nesimatydavome, jie vis tiek mus palaikydavo. Labai draugiškas buvo ratas. Neabejoju, kad kai kuriose kitose radijo stotyje galbūt irgi taip yra, bet mes nebuvome to patyrę – būtent su ZIPu atsirado tas draugiškumo, bendruomenės jausmas“, – prisiminė vienas iš laidos „Gatvės lyga“ autorių DJ Mamania.

VIDEO: Paskutinė Gatvės Lyga | ZIP FM

Su ZIP FM atsisveikino ir net aštuoni nuolatiniai radijo stoties veidai – Ieva, Timūras, Gedas, Eglė, Žygis, Paulina, Haris ir Rimvydas. Timūras Augucevičius sakė dėl to jaučiantis „stiprų neteisybės jausmą“ ir net teigė, kad toks sprendimas primena kerštą.

„Tiesą sakant, nesuprantu, kas čia įvyko. Atrodo, kad visi bijo įvardinti, jog reikėjo ne mus aštuonis paleisti, o vieną konkretų žmogų, kuris išsiskleidęs kaip piktžolė. Tiksliai nežinau, bet oficialiai nurodoma, kad dėl pinigų“, – portalui Žmonės.lt sakė Timūras.

Portalui Žmonės.lt susisiekus su „Radiocentro“ radijo stočių grupės programų direktoriumi Donatu Bučeliu, apie permainas jis pernelyg nedaugžodžiavo.

„Vyksta didelė radijo programos reorganizacija. Juk radijas – gyvas organizmas“, – sakė jis.

Žmonės.lt pasiteiravo – o kodėl neliko ir laidos „Gatvės lyga“? „Dėl tos pačios priežasties“, – teigė D.Bučelis.

Paklaustas, galbūt pokyčiai vyksta taupymo sumetimais, jis atsakė: „Programos keitimo sumetimais.“

D.Bučelis pridūrė, kad apie ZIP FM naujoves bus pranešta ateityje, o kol kas jis nelabai žino, ką pakomentuoti – esą svarbiausi dalykai pasakyti ketvirtadienį išplatintame jo komentare.

Timūras Augucevičius, Ieva Kakariekaitė ir Gediminas Saročka
Timūras Augucevičius, Ieva Kakariekaitė ir Gediminas Saročka

Pastarajame D.Bučelis teigė: „Ačiū pastaruosius metus radijo programą kūrusiems laidų vedėjams ir redaktoriams. Visi jie kūrybingi, darbštūs, puikūs radijo žmonės. Esame jiems labai dėkingi. Atsisveikinti sunku, bet būtina – ZIP FM pribrendo pokyčiams, turbūt, reikšmingiausiems ir ryškiausiems per visą šios radijo stoties istoriją, o tokius didelius darbus geriausia pradėti verčiant naują, tuščią puslapį.

Atidžiai stebime pasaulines radijo tendencijas, įvertiname klausytojų poreikius ir lūkesčius, radijo klausymo įpročius, vietinės rinkos pokyčius ir turime prie jų prisitaikyti. Radijo stoties atsinaujinimas prasideda šiandien, bet užtruks ne vieną savaitę ar net mėnesį. Esu tikras, klausytojai tai išgirs ir įvertins. Tai bus moderni, šiuolaikinė, technologiškai pažangi radijo stotis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius