Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po kilusio skandalo dėl „Rusijos šlovinimo“ koncerte Vilniuje – „Bi-2“ reakcija: „Esame nustebę“

Šeštadienio popietę socialiniuose tinkluose kilo šaršalas, kai gerbėjai pradėjo dalintis penktadienį Vilniuje vykusio grupės „Bi-2“ koncerto įspūdžiais. Nors vieni negailėjo komplimentų roko atlikėjams, kiti – pastebėjo, kad koncerte buvo galima išvysti Rusiją šlovinančių ženklų. Taip pat buvo kritiškai įvertintas ir dainos „Родина“ ( liet. „Tėvynė“) įtraukimas į repertuarą. Susisiekus su grupės atstovu spaudai Igoriu Rubinsteinu, jis portalui Žmonės.lt pateikė „Bi-2“ poziciją.
„Bi-2“
„Bi-2“ / Mariaus Galadausko ir socialinių tinklų nuotr.
Temos: 2 Karas „Bi-2“

Kaip portalui Žmonės.lt teigė I.Rubinsteinas, tiek grupės narius, tiek vadybą nustebino neigiami gerbėjų atsiliepimai.

„Esame nustebę dėl tokios reakcijos. Dėl vakarykščio pasirodymo sulaukėme daug itin teigiamų atsiliepimų iš mūsų mylimų Lietuvos gerbėjų. Stebime Lietuvos socialinius tinklus ir galime patikinti, kad tų neigiamų reakcijų, apie kurias kalbate, yra nedaug. Beveik visi renginyje dalyvavę žmonės buvo sužavėti pasirodymu“, – teigė grupės atstovas spaudai.

Dalį koncerto žiūrovų papiktino daina „Родина“. Buvo teigiama, kad kūrinio tekstas kalba apie meilę tėvynei iki paskutinio rublio, taip pat demonstruojami Rusijos simboliai.

Pasiteiravus dėl šios dainos įtraukimo į repertuarą, grupės atstovas spaudai patikino, kad tai nesusipratimas. Mat dainoje yra daug sarkazmo, kurio gali iki galo nesuprasti ne rusakalbiai asmenys.

„Dainos tekstas kupinas ironijos ir sarkazmo, kuriuos supranta kiekvienas rusakalbis. Apgailestaujame, kad dėl rusų kalbos nemokėjimo kai kuriuos žiūrovus nuliūdino toks neteisingas interpretavimas. Tikroji dainos ir jos vaizdo meno kūrinio prasmė iš tikrųjų yra priešinga jūsų paminėtai“, – Žmonės.lt sakė „Bi-2“ atstovas.

I.Rubinsteinas teigė, kad grupės narių pozicija karo Ukrainoje atžvilgiu yra aiškiai išreikšta.

„Žinoma, kad „Bi-2“ užima aktyvią ir garsią prieškarinę poziciją. Dėl šios priežasties „Bi-2“ uždrausta koncertuoti Rusijoje. Visi grupės nariai dabar gyvena už Rusijos ribų, abu lyderiai nėra Rusijos piliečiai“, – pabrėžė grupės spaudos atstovas.

Nors socialinėje erdvėje ir buvo raginimų nebekviesti grupės daugiau koncertuoti Lietuvoje, tačiau šiuo metu kitas grupės „Bi-2“ pasirodymas suplanuotas vasaros pabaigoje.

„Džiaugiamės galėdami pranešti apie naują puikų „Bi-2“ koncertą Lietuvoje. Palangos koncertų salėje grupė gros rugpjūčio 27 d. Nekantriai laukiame visų mūsų draugų lietuvių“, – Žmonės.lt pokalbį baigė grupės atstovas spaudai I.Rubinsteinas.

Žmonės.lt primena, kad roko grupė „Bi-2“ po ilgos pertraukos grįžo į Vilnių, kur kovo 15 d. „Avia Solutions Group“ arenoje surengė savo pasirodymą Lietuvoje. Tiesa, ne viskas praėjo sklandžiai. Po koncerto pasipylė ne tik teigiami gerbėjų įspūdžiai, bet ir kritika.

Nors roko grupės „Bi-2“ nariai anksčiau kritikavo Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną ir karą Ukrainoje, tačiau koncerto Vilniuje metu neapsėjo be dviprasmybių.

Grupės koncerte apsilankęs Marius Galadauskas po renginio pasidalijo įspūdžiais socialiniame tinkle „Facebook“. Jis įrašu sutiko pasidalinti ir su portalo Žmonės.lt skaitytojais.

„Na vat važiuoju iš BI2 koncerto ir, apart to, kad tai buvo puikus labai aukšto lygio tiek muzikine, tiek vizualine prasme koncertas, galvoju, negi jų vadyba neperspėjo jų dėl situacijos Lietuvoje ir, kad pasirinkti setliste Vilniuje atlikti dainą „Rodina“ – su tekstu apie meilę Tėvynei iki paskutinio rublio ir dar demonstruoti Rusijos imperijos simbolį yra, sakykim taip, labai idiotiškas sprendimas.

Publikos reakcija daugumoje buvo WTF ir iš salės reakcijų akivaizdu, kad didesnė dalis to nesuprato.

Labiau netinkamo kūrinio setliste sugroti buvo tiesiog neįmanoma.
Dėl to tikrai pikta ir be galo keista.

Šaukštas deguto į medaus bačką.

Labai kvailas šūvis net ne į koją, o į smilkinį“, – rašė M.Galadauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius