Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po Profsąjungų rūmų griūties be vietos likę renginio organizatoriai šokiruoti: pasiūlė pastatą be tualetų ir langų

Kiekvienais metais vykstančio Helovino karnavalo likimas pakibo ant plauko. Profsąjungų rūmai, kuriuose turėjo vykti renginys, nugriauti praeitą trečiadienį, o savivaldybė vietoje jų pasiūlė abejotinos būklės pastatą, teigia organizatoriai.
Profsąjungų Rūmai ir „Facebook“
Profsąjungų rūmai ir „Facebook“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kaip 15min jau rašė, Helovino karnavalo organizatoriai apie Profsąjungų rūmų likimą sužinojo vos kelios dienos iki griovimo darbų, o dėl šios situacijos savivaldybė prisiėmė atsakomybę, esą sukomunikuota buvo išties prastai.

Vis dėlto čia istorija nesibaigė. Be vietos likę organizatoriai tikina, kad Vilniaus miesto pasiūlyta alternatyva nė iš tolo neprimena vietos, kurioje galėtų vykti tokio masto renginys.

„Kai savivaldybė pranešė, kad rado kitą vietą renginiui, labai apsidžiaugėme ir jau pradėjome planuoti naujus viešinimo darbus. Deja, atvykę pamatėme tai, ko nesitikėjome. Mums pasiūlė „Audėjo“ baldų centro patalpas, kurių dalis visiškai neturi langų, visur bėga vanduo, užsiveisęs pelėsis, pastate neveikia elektra, nėra tualetų, visur krūva šiukšlių, o akustika netinkama mūsų planuojamam pasirodymui“, – apmaudo neslėpė renginio organizatorius Vitalijus Litvinenko.

V.Litvinenko sako, kad pati vieta įdomi ir turi daug galimybių, tačiau jos būklė nėra tinkama renginiui. „Vien šiukšlių išvežimo darbai ir patalpų tvarkymas reikalautų tiek resursų, kiek kainuotų nauja, sutvarkyta patalpa su visais patogumais.

Ne vieną „Grand Halloween Carnival“ esame organizavę „Compensa“ koncertų salėje, pasidomėjome, renginio datą jį laisva, taip pat neužimti ir „Litexpo“ parodų rūmai, kurie puikiai tiktų vakarėliui“, – išeičių ieškojo renginio organizatorius.

Asmeninio albumo nuotr./„Audėjo“ baldų centro nuotrauka
Asmeninio albumo nuotr./„Audėjo“ baldų centro nuotrauka

Nepaisant to, jis vis dar tikisi, kad pavyks rasti geriausią alternatyvą ir išpildyti planuojamo renginio scenarijų. „Nors žinia apie griaunamus Profsąjungų rūmus nebuvo maloni, sutikome renginį perkelti į kitas patalpas ir tikėjomės supratimo iš savivaldybės, kuri pažeidė sutartį.

Įdėjome daug darbo organizuodami Helovino vakarėlį, daugiau nei pusė bilietų parduota, o į jį planuoja atvykti net 20 atlikėjų iš užsienio. Dar turime vilties, kad drauge pavyks rasti geriausią sprendimą, nes kitu atveju mūsų laukia dideli nuostoliai“, – teigė V.Litvinenko.

Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis 15min patvirtino, kad jie pasiūlė baldų centrą, tačiau išgirdę argumentą, kodėl šios patalpos netinka, liko kiek nustebę. Begriaunamuose Profsąjungų rūmuose tualetų taip pat nėra, tad dėl to skelbti apmaudą, anot atstovo, nederėtų.

Asmeninio albumo nuotr./„Audėjo“ baldų centro nuotrauka
Asmeninio albumo nuotr./„Audėjo“ baldų centro nuotrauka

Išgirdę, kad reikalavimų sąrašas prailgėjo, Vilniaus savivaldybė sutarė asmeniškai susitikti organizatoriais ir aptarti vietos klausimą. Vis dėlto, kaip teigė P.Poderskis, susitikimas virto neplanuotu šou, nes renginio atstovai pasikvietė žiniasklaidą.

Galiausiai nutarta, kad patys organizatoriai tegu renkasi bet kurią Vilniaus vietą, o savivaldybė jau žiūrės, kaip vertinti. Šiuo metu galvojama, kad renginys vyks koncertų salėje „Compensa“, dalį sumos, skirtos salės nuomai, kompensuos savivaldybė.

Kaip P.Poderskis teigė 15min, savivaldybė galėtų skirti maždaug nuo 1 iki 2 tūkst. eurų.

Vis dėlto toks sprendimas, anot renginio organizatoriaus, jų taip pat netenkina. Anot V.Litvnineko, savivaldybė per greitai nuleido rankas, o sunkiausią darbą perleido būtent jiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius