Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Po pusantrų metų veiklos užsidarė Roberto Javtoko baras „Hooters“: „Netekome daug pinigų“

Ne vienas sostinės gyventojas ir svečias pastebėjo, kad jau kurį laiką Vilniaus gatvėje senamiestyje nebėra pusantrų metų čia veikusio sporto baro „Hooters“ iškabos. Paaiškėjo, kad pagal tarptautinę Amerikos franšizę plėtotas baras, kuriam pastaruoju metu vadovavo krepšininkas Robertas Javtokas, užsidarė.
Po pusantrų metų veiklos užsidarė Roberto Javtoko baras „Hooters“: vietoj jo duris atvėrė „Sports pub“
Po pusantrų metų veiklos užsidarė Roberto Javtoko baras „Hooters“: vietoj jo duris atvėrė „Sports pub“ / Irmanto Gelūno ir Josvydo Elinsko nuotr.

15min susisiekė su pačiu R.Javtoku ir paprašė jo pakomentuoti susiklosčiusią situaciją. Oficialios baro uždarymo datos Robertas įvardyti negalėjo – vis dar vyksta tam tikri procesai.

Vietoj „Hooters“ toje pačioje vietoje Vilniaus gatvėje duris atvėrė „Sports pub“, dalis jo akcijų priklauso ir Robertui. „Antras aukštas išlieka šiek tiek panašus, bet tik sporto baras. O pirmame aukšte visiškai pakeista koncepcija“, – permainas komentavo R.Javtokas.

Pasidomėjus, kodėl teko uždaryti „Hooters“, Robertas sakė, kad pagrindines nepasisekusio verslo priežastis išskirti labai sunku. Kaip pats svarsto, galbūt lietuviams neprigijo Amerikoje populiaraus „Hooters“ tinklo koncepcija.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Robertas Javtokas
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Robertas Javtokas

„Nepritapo tikriausiai. Gal žmonės priešiškai žiūrėjo į pačią idėją. Na, bet nutiko kaip nutiko“, – kalbėjo Robertas.

Restorano savininkas neslepia, kad šis verslas jam buvo didžiulis finansinis išbandymas – jis neteko išties nemažai pinigų. „Nuostolis bent jau man asmeniškai buvo tikrai nemažas. Bet kas nerizikuoja, tas negeria šampano. Toks gyvenimas“, – karčią tiesą kalbėdamas su 15min pripažino Robertas.

Sporto barui „Hooters“ R.Javtokas ėmėsi vadovauti 2018-ųjų pabaigoje, kai į JAV išvykęs buvęs jo valdytojas taip pat krepšininkas Darius Songaila perleido jam visas akcijas: „Bandžiau gelbėti padėtį ir tiek. Darius savo veiklą nutraukė ir išvažiavo.“

Lietuviškojo „Hooters“ vadovu tapęs Robertas iškart ėmėsi permainų. Dar vos prieš pusmetį vyko baro atnaujinimo darbai, tad toks staigus užsidarymas daug kam galėjo pasirodyti netikėtas.

„Viską pertvarkėme, bandėme prikelti, atgaivinti, bet galiausiai žlugo ir paskutinė viltis. Skaičiai nemeluoja“, – mėginimus išgelbėti verslą prisiminė R.Javtokas.

Ir nors Robertas Javtokas turėjo idėjų plėsti verslą, mat Baltijos šalyse duris turėjo atverti dar trys restoranai, idėja nepasiteisino. „Vieno užteko“, – nusijuokė vyras.

Vis dėlto R.Javtokas tikina dėl nieko nesigailintis. Anot sportininko, versle visuomet turi būti pasiruošęs prisiimti riziką.

„Jokių čia pamokų neišmokome. Visada taip būna – kai kur išloši, kai kur praloši. Čia neišlošiau, nežinau, ką galiu pridurti. Būna ir geresnių verslų“, – sakė Robertas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Robertas Javtokas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Robertas Javtokas

O ar R.Javtokas neplanuoja imtis naujo verslo? Kol kas dėl naujos veiklos jam kalbėti sunku: „Reikia atsisveikinti su vienu projektu, tada galėsime galvoti. Šią dieną turiu pakankamai darbo, tai kol kas nieko naujo neplanuoju.“

15min primena, kad Darius Songaila ir Robertas Javtokas UAB „Hooters Baltics“ įsteigė 2016-aisiais. Ši įmonė pagal franšizės sutartį valdė JAV įkurto pasaulinio tinklo restoraną „Hooters“ Vilniaus senamiestyje, kuris duris atvėrė 2017-ųjų vasarą. Barui tuomet paskirta vadovauti D.Songailos žmona Gintarė Songailė.

Tačiau 2018-ųjų rudenį Darius turėjo išvykti į JAV, tobulintis į NBA lygoje rungtyniaujantį „San Antonio Spurs“ klubą, tad 100 proc. bendrovės akcijų jis perleido Robertui. Iškart po to naujasis savininkas sporto bare inicijavo pokyčius – mėgindamas sukurti jaukią namų atmosferą atnaujino interjerą, patobulino apšvietimo dizainą.

„Hooters“ vadintas sporto varžybų būstine – dviejų aukštų restorane buvo įrengti 24 plačiaekraniai televizoriai, stalai didelėms kompanijoms, rodytos krepšinio, futbolo, teniso, regbio varžybų transliacijos.

Remiantis sutartimi su „Hooters of America“ Baltijos šalyse buvo planuojama įrengti iš viso tris „Hooters“ restoranus. Tačiau panašu, kad ir vienam išsilaikyti buvo pernelyg sudėtinga.

„Hooters“ tinklas Amerikoje įsteigtas 1983 metais. Jis garsus ne tik amerikietišku maistu, varžybų transliacijomis, bet ir seksualiomis padavėjomis, kurios vilki trumpus šortukus ir aptemptus marškinėlius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius