Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praradusi paskutinį butą Lietuvoje D.Bilevičiūtė nežinioje: gyvena pas dukrą ir toliau lieka skolinga milijonus

Vasaros pradžioje antstoliams pardavus atlikėjos, vokalo pedagogės Dainos Bilevičiūtės butą, šiandien Lietuvoje ji neturi kur apsistoti. Nuolatinės gyvenimo vietos beieškanti moteris šiuo metu Londone gyvena su dukra ir neslepia, kad situacija psichologiškai paveikė, o atsakymo, kur gyvens grįžusi į Lietuvą, taip pat kol kas neturi.
Daina Bilevičiūtė
Daina Bilevičiūtė / „FYL I frameyourlife photography“ nuotr.

Vasarą Lietuvoje dėl darbo bei varžytinėse pardavinėjamo buto užsilikusi Daina Bilevičiūtė šiandien ir vėl Škotijoje bei Anglijoje moko studentus vokalo pamokų. 15min moteris tikina, kad visam laikui šalies nepaliko, paprasčiausiai jos toks gyvenimo būdas – tai ji būna Anglijoje, tai Lietuvoje.

„Aš niekada nebuvau išvykusi su visam. Būnu ir ten, ir ten. Tačiau Lietuvoje pardavus butą jau nebeturiu nuolatinės gyvenamosios vietos, dabar esu kaip čigonas“, – sako Daina ir priduria, kad dabar gyvena su dukra.

Į Lietuvą moteris planuoja atvykti lapkričio mėnesį, tačiau vis dar nėra tikra, kur teks apsistoti. D.Bilevičiūtė prisipažįsta, kad tokiame etape dar niekada nėra buvusi, visą laiką turėjo vadinamąjį „neatimtą butą“.

„Anksčiau visą laiką turėdavau kur gyventi. O dabar – nauji potyriai, nauji vėjai. Kai susidėliosiu savo gyvenimą, galėsiu pasakyti, kur gyvensiu. Lapkričio mėnesį koncertuosiu Lietuvoje, tai turėčiau grįžti“, – tikina Daina.

Tanya Done photography nuotr./Daina Bilevičiūtė
Tanya Done photography nuotr./Daina Bilevičiūtė

15min pasiteiravus, kiek vis dėlto ji liko skolinga po buto varžytinėse pardavimo, moteris numano, kad tai siekia įspūdingą sumą – apie 4 mln. eurų.

„Bankas iš Žemės ūkio paskolų garantijų fondo pasiėmė beveik milijoną eurų, o tada pradėjo iš manęs reikalauti milijono. Va taip tie milijonai ir pradėjo augti. O paskui pasakė: žinoma, Daina, tu pasėdėk, tau valstybiškai nusirašys šita skola. Ir ką – nuo vieno karto niekas nenusirašė. Bet visi apgaudinėja. Paprašė patylėti prieš daug metų, o kas iš to, kad aš dabar palosiu. Juk nieko nepakeisiu“, – mano Daina.

Be to, moteris su dukra bute galėjo dar kurį laiką pasilikti, tačiau gerai pagalvojusios nusprendė, kad daugiau mokėti nebenori.

„Jei jie (bankas – aut. past) prieš 12 metų būtų galėję atimti butą, tai jau būtų su manimi susidoroję. Psichologiškai per tiek metų jau buvau pripratusi. Mes su dukra turėjome galimybę spręsti, ar pasilikti tame bute ir dar kartą permokėti, bet pagalvojome, kad daugiau nieko bendro nenorime turėti su šia situacija.

Tiesiog esu labai geras pavyzdys, kaip galima susidoroti su žmogumi, kuris turėjo daug minčių, galimybių. Tiesą sakant, tuo metu turėjau daug pajamų“, – prisimena moteris.

Pasipiktinimo valstybiniais fondais, institucijomis neslepianti D.Bilevičiūtė pripažįsta, kad situacija ją psichologiškai išvargino. Visgi prie įvairiausių minčių, kurios sužlugdo ne vieną žmogų, Daina nebuvo priėjusi. Jos manymu, prie to galėjo prisidėti jos, kaip stiprios moters, asmenybė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Daina Bilevičiūtė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Daina Bilevičiūtė

„Iš tikrųjų tai yra žiauru, morališkai sunku. Turiu išgyventi šią situaciją ir nenusižudyti, sveikatos nesusivaryti. Nežinau, ar prie šių minčių nepriėjau dėl to, kad mano toks stiprus būdas, ar kad tokia mano gyvenimo specialybė. Vis dėlto galvoju, kad šįkart kažkas iš aukščiau pagrūmojo pirštuku ir pasakė, kad nelįsčiau į tualetų valymą.

Tačiau jei dabar būčiau turėjusi kaimo kultūrinį biznį, tai su jumis nekalbėčiau, šiuo metu ir tualetus valyčiau. Visgi visa tai mane vėl sugrąžino į meną, kūrybą“, – 15min pasakoja Daina.

Žmonėms, kurie susidūrę su panašia situacija, moteris palinki nenuleisti rankų. Ji mano, kad iš šio pasaulio vien būsto neišsineši: „Aišku, tai galioja ne visiems žmonėms, bet psichologiškai, kai ateina tokia minutė, pasidaro tikrai labai sudėtinga. Bet iš tiesų juk iš šio pasaulio neišsineši nei vieno būsto – tiesiog išeisi taip, kaip ir atėjai. Ši mintis šiek tiek padeda išsilaikyti.“

Be to, nors moteris vasarą išgyveno nelengvą laikotarpį, tačiau dabar gali džiaugtis gausiais darbo pasiūlymais: „Turiu ne vieną užsakymą vaizdo klipų kompanijoms. Taip pat Lietuvoje yra norinčių padaryti vaizdo įrašą su manimi ir vienu komiku. Taip kad turiu ką veikti.“

Vasarą D.Bilevičiūtė apkūnių formų moterims pristatė ir specialią drabužių liniją, su kuria sėkmingai dirba iki šiol. Kaip pokalbio eigoje paaiškėja, dainininkė sulaukė nemažai užklausų, išsiuntė ne vieną drabužį, o dėl susidariusios situacijos, negalėdama atvykti į Lietuvą, kaupia dar daugiau idėjų.

„Čia turiu įvairių firminių suknelių, paltų iš įvairių medžiagų. Na, jų moterys pradėjo prašyti. Dabar turiu įvairių, galbūt nesąmoningų idėjų, bet mano profesionali konstruktorė Lietuvoje jas išpildys. Šiuo metu atvažiavusi į Londoną sulaukiau užsakymų iš Anglijos, Vokietijos ir net Lietuvos. Net nesitikėjau, kad klientėmis tapo ne tik stambios, bet ir lieknos moterys“, – pasakoja Daina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius