Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praūžusių renginių perliukai: Deivio bučinys, „69 Danguje“ staigmena ir ugningas simfoninio orkestro šou

Nors už lango rudeniškas šaltukas, tačiau nuotaikos viduje kitokios – lietuviai vakarus leidžia ne tik namuose, bet ir įvairiuose renginiuose. Štai praėjusi savaitė pažėrė pačių linksmiausių, įsimintiniausių ir pavydėti verčiančių vakarėlių, koncertų. Jų akimirkos – galerijose. Pasižvalgykite!
Praėjusios savaitės renginiai
Praėjusios savaitės renginiai / 15min klijuotė

Muzikinį klubą užkūrę Domantas Razauskas ir grupė „Vos Vos“

Penktadienio vakarą kai kurie namuose žiūrėjo filmus, nusprendė smagų laiką praleisti su draugais, o likę skubėjo į muzikos klubą „Tamsta“. Daugelį metų dėl savo beprotiškiausių skambesių vilniečius ir miesto svečius žavinti vieta nustebino ir šįkart.

Į ją rinkosi ir jauni, ir vyresnio amžiaus žmonės, kurie nepaprastai mėgsta Domanto Razausko ir grupės „Vos Vos“ muziką. Ir šįkart jie ne tik kartojo seniai žinomus kūrinius, bet ir pristatė beprotišką improvizaciją bei begalinį atsidavimą.

Panašu, kad gerbėjams buvo užkurtas tikras vakarėlis!

Elektroninė muzika ir Kauno miesto simfoninis orkestras

Ar esate girdėję, kaip susimaišo elektroninės muzikos ir orkestro skambesiai? Jei ne, kauniečiai ir miesto svečiai jums galėtų papasakoti, mat šie šią kūrybą išgirdo praėjusį ketvirtadienį, Kauno klube „Lizdas“.

Ambicingo projekto „Kaunas 808 Orchestra“ metu susirinkusią gausią publiką džiugino ir garsūs Lietuvos scenos veidai – atlikėja Giedrė, grupės „jautì“ vokalistas Džiugas, Viktoras Diawara ir kiti.

Negana to, skambėjo ir legendiniai šokių muzikos grupių „Underworld“, „Moderat“, „Daft Punk“, „The Chemical Brothers“, „The Prodigy“, „Fatboy Slim“, „Boards of Canada“, „Orbital“, „Faithless“ kūriniai.

Šiems kūriniams pritarę solistai, šokėjai bei šviesos instaliacijos klube sukūrė nepaprastą atmosferą. Akivaizdu, kad visam koncertui tinka viename reivo himne sakomi žodžiai: „Dievas yra didžėjus“.

Alytuje ir Klaipėdoje – 69 Danguje staigmenos

Sunku patikėti, tačiau merginų grupė „69 Danguje“ scenoje jau net 18 metų! Šio svarbaus minėjimo proga grupės narės sugalvojo apvažiuoti didžiuosius Lietuvos miestus, kuriuose galėtų surengti savo koncertus.

Pirmaisiais turo miestais tapo Alytus ir Klaipėda. Jie įrodė, kad turi surinkę nemažą būrį gerbėjų, nes bilietai buvo iššluoti vos per kelias valandas. Šis būrys merginų neapleido ir koncertų metu – kartu su grupe atliko žinomiausius kūrinius, šoko ir dažnai skandavo „Pakartot!“.

„69 Danguje“ narė Ingrida Martinkėnaitė neslepia, kad iki šiol jaučiasi nerealiai: „Išsipildė mūsų sena svajonė pagroti su gyva grupe. Dainos iškart skamba visiškai kitaip, emocijos kitokios. Mums buvo labai smagu visiems kartu dirbti.“

Ingrida žavisi ir gerbėjų atsidavimu. „Po pirmo priedainio visa salė atsistojo. Muzikantai stebėjosi, kad jie grojo su daug kuo, bet kad būtų taip, tai nėra nieko panašaus matę. Iš tikrųjų dėkojame gerbėjams, kurie ateina ne tik pasiklausyti mūsų dainų, bet ir linksmai pabūti, praleisti laiką ir pašokti“, – šypsosi atlikėja.

Pirmas Deivio 25-mečio turo šou: jame – ir jautrios akimirkos

Šeštadienį Šv. Kotrynos bažnyčioje skambėjo nostalgiški kūriniai – čia savo 25-mečio koncertinį turą pradėjo Deivis Norvilas. Populiariausios atlikėjo dainos ir sentimentai sukūrė ypatingą atmosferą, o kartu su ja ir jausmingus pasirodymus.

„Jausmas nerealus, vis dar gyvenu koncerto emocijomis, nes nesitikėjau tokio šilto sutikimo iš publikos. Žmonės kartu dainavo dainas, įsivaizduojate, mokėjo mano pačių pirmųjų dainų žodžius ir niūniavo kartu. Man taip gera, taip gera dalintis muzika, jausmais, tuo kas yra tikra“, – šypsosi Deivis.

Pasirodyme netrūko ir jautrių akimirkų, kuomet Deivio žmona Renata Norvilė prisijungė prie atlikėjo ir kartu atliko romantišką kūrinį „Būk visados“ bei vainikavo savo pasirodymą švelniu bučiniu. Publika nubraukė ašarą ir su šypsena akyse palydėjo visų pamiltą duetą.

Emilio Vėlyvio filmo „Piktųjų karta“ premjera

Pirmadienio vakaras kinomanams ir kviestiniams svečiams prasidėjo neįprastai – Vilniaus kino teatre „Forum Cinemas Vingis“ įvyko Emilio Vėlyvio detektyvinio trilerio „Piktųjų karta“ premjera.

Net 1 milijoną eurų kainavusio filmo nepraleido ir žinomi veidai. Pasirodė ir retai Lietuvoje matoma Ingeborga Dapkūnaitė. Dėl filmo premjeros moteris atvyko tiesiai iš Londono. Paskui atvyko ir kitos scenos bei pramogų pasaulio žvaigždės – Gytis Ivanauskas ir Toma Vaškevičiūtė, Oskaras Koršunovas ir Eglė Karpavičiūtė, Džiugas Siaurusaitis ir Lina Rastokaitė, Arnoldas Eisimantas ir Ieva Konopliovaitė, Gražina Baikštytė bei daugelis kitų.

Režisierius pasakojo, kad šiuo filmu buvo siekiama suerzinti arba išprovokuoti diskusiją visuomenėje. „Gali nesutikti su įvykių pasakojimu, gali likti suirzęs, bet mano tikslas, kad apie tai dar mąstytum grįžęs iš kino teatro, o galbūt ir kitą dieną“, – kalbėjo režisierius.

Filmo prodiuseris Donatas Šimukauskas patikino, kad šio žanro Lietuvos ekranuose dar nebuvo, tačiau jis tiki, kad žiūrovai pakankamai subrendę ir šiam žanrui.

Džiazo skambesiai su Kotryna Juodzevičiūte

Šeštadienį džiazo klube „Jazz Cellar 11“ vyko tikra šio muzikinio stiliaus fiesta – čia savo koncertą surengė KJ Collective. Išvydusi gausią publiką, grupės lyderė Kotryna Juodzevičiūtė neslepia, kad klubas yra viena iš mėgstamiausių vietų, į kurias visada malonu lipti ant scenos.

„Šis džiazo klubas man primena garsiausias Niujorko džiazo vietas, į kurias susirinkę šio žanro gerbėjai ritmingai linksi galvomis ir mėgaujasi kiekvienu garsu, gurkšnodami gero vyno taurę.

Vis dėl to pastebiu, kad Lietuvoje dar dažnas reiškinys, kai žmonės eidami į tokio tipažo koncertą, tikisi kažko kito – paprastesnio, suprantamesnio ar mažiau įpareigojančio, tačiau tikiu, kad tik rengdami tokius koncertus ir palaikydami tokių vietų kaip „Jazz Cellar 11“ gyvavimą, galime bent kažkiek prisidėti prie muzikinio skonio lavinimo ir džiazo kultūros gyvavimo Lietuvoje“, – tiki Kotryna.

VIDEO: Kotrynos Juodzevičiūtes pasirodymas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius