Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pritrūkusios užsienio kalbų žinių garsenybės neišvengia komiškų situacijų

Aštuoni garsūs Lietuvos pramogų pasaulio žmonės pasiryžo per aštuonias savaites pagerinti savo anglų kalbos žinias. Projekto dalyviai tikina norintys bendrauti nesivaržydami ir išvengti keblių situacijų gyvenime.
Juozas Liesis ir Daiva Anužytė
Juozas Liesis ir Daiva Anužytė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Aktorius Eimutis Kvoščiauskas teigė, kad anglų kalbos spragos jam kartą sukėlė keblumų net apsiperkant parduotuvėje – visą pusvalandį aktorius negalėjo išaiškinti pardavėjui, ko nori įsigyti.

Užsisakydama maistą aš visada sakydavau „I will be chicken“. Visi dėl to labai juokėsi iš manęs.

„Atostogavome Maljorkoje, pirkome vyno ir mums prisireikė vienkartinių stiklinių, nes norėjome nueiti atsigerti vyno į pajūrį. Nuėjau į parduotuvę ir sakau: „Do you have plastmas glass?“ – juokėsi E.Kvoščiauskas.

Dainininkė, grupės „69 danguje“ vadybininkė Ingrida Martinkėnaitė juokėsi, kad anksčiau išvykusi į užsienį ji net nemokėdavo užsisakyti maisto.

„Daug gastroliuodavome su merginomis užsienyje, todėl neišvengiamai lankydavomės kavinėse. Užsisakydama maistą aš visada sakydavau „I will be chicken“. Visi dėl to labai juokėsi iš manęs. Buvo nesmagu. Norisi kalbėti kaip išprususiam, išsilavinusiam lietuviui ir nesinori savęs riboti – esu tauškutė“, – teigė ji.

Virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas prisipažino, kad anglų kalbos žinių trūkumas sukuria bendravimo barjerą – kulinarų varžybose Ruslanas negali bendrauti su kolegomis užsieniečiais, kartu linksmintis po konkursų.

Aktorė Redita Dominaitytė prisiminė, kad jai ne kartą dėl kalbos spragų teko patirti komiškų situacijų. Vienas toks įvykis nutiko prieš metus.

„Viešėjau pas draugę Vokietijoje. Mes staiga susipykome ir mano draugė perdavė mane globoti turkui, su kuriuo teko bendrauti anglų kalba. Tai buvo tragedija. Supratau, kad jis už mane moka daug daugiau“, – kalbėjo aktorė.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Redita Dominaitytė ir Eimutis Kvoačiauskas
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Redita Dominaitytė ir Eimutis Kvoščiauskas

Renginių organizatorė ir „Mis Lietuva 1996“ Daiva Anužytė į keblią situaciją pateko užsienio oro uoste.

„Labai mandagus oro uosto darbuotojas priėjo prie manęs ir paklausė, ar gali man padėti, nes matė, kad aš vaikštinėju ir nuobodžiauju. Paėmęs mano bilietus jis pasakė, kad man reikia sėsti į autobusą ir vykti į kitą oro uosto korpusą. Bandžiau jam paaiškinti, kad man ten jau nebereikia eiti, bet negalėjau. Jis laikė mano bilietus ir aš negalėjau mandagiai nueiti – tiesiog nesusikalbėjome“, – prisiminė Daiva.

Anglų kalbos mokytoja, „Anglų kalbos studijos“ vadovė Aurelija Ignotaitė teigė, kad ne vienas garsus žmogus atsisakė šio iššūkio ir nesiryžo visiems stebint parodyti savo anglų kalbos spragų.

„Jei turi minusų, nereikia jų bijoti. Mes visi esame drąsūs“, – kalbėjo nebijantis prisipažinti, kad nemoka anglų kalbos, R.Bolgovas.

„Aš labai daug dalykų gyvenime gerai moku. Manau, kad tie, kurie kritikuoja mus, patys to nemoka“, – įsitikinusi kritikos nebijanti R.Dominaitytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius