Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokuratūra: sprendimas atsisakyti tirti galimą prievartą „Rammstein“ koncerte – pagrįstas

Sprendimas atsisakyti pradėti tyrimą dėl galimos prievartos „Rammstein“ koncerte yra teisėtas ir pagrįstas, penktadienį pranešė prokuratūra.
Tillas Lindemannas
Tillas Lindemannas / „Scanpix“ nuotr.

„Nutarimas atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą priimtas konstatavus, kad nebuvo padaryta jokia veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių“, – nurodoma prokuratūros pranešime.

Skandalas kilo po to, kai jauna airė socialiniuose tinkluose paskelbė, kad koncerto Vilniuje metu užkulisiuose „Rammstein“ lyderis Tillas Lindemannas ją apsvaigino narkotikais ir pasiūlė pasimylėti.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Vokiečių grupės „Rammstein“ koncertas Vingio parke
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Vokiečių grupės „Rammstein“ koncertas Vingio parke

Lietuvos policija Airijos pilietę gegužės pabaigoje apklausė dėl Vilniuje prieš ir po grupės „Rammstein“ koncerto vykusių uždarų vakarėlių metu galimai įvykdytų nusikaltimų, susijusių su narkotinėmis medžiagomis ir galima prievarta.

Paviešinus šią istoriją, kitos jaunos gerbėjos socialiniuose tinkluose taip pat ėmė dalintis istorijomis, teigdamos, kad muzikinė grupė yra sukūrusi organizuotą apsvaiginimo, seksualinio priekabiavimo ir prievartavimo sistemą, kviesdama atrinktas jaunas merginas į prieš ir po koncertų vykstančius vakarėlius.

„Rammstein“ nurodė atmetanti kaltinimus.

Prokuratūra penktadienį pranešė, kad, įvertinus aplinkybių patikslinimo metu gautų duomenų visumą, nėra objektyvių faktinių duomenų, kurie leistų pagrįsti, jog pareiškėjos atžvilgiu buvo naudojamas fizinis, psichologinis smurtas, atlikti kokie nors prievartiniai seksualinio pobūdžio veiksmai, ji būtų verčiama vartoti narkotines medžiagas ar apvogta.

Ikiteisminio tyrimo pareigūno priimtas nutarimas atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą gali būti skundžiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius