-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pupo pasirodymą Šiauliuose atšaukė, grupę „Joy“ – paliko: austrai taip pat koncertuoja Rusijoje

Balandžio 26 dieną Šiaulių arenoje vyksiantį koncertą toliau purto skandalas. Nors italų atlikėjas Pupo dėl savo pasirodymo Kremliuje iš koncerto buvo pašalintas, o renginio organizatorius ir arenos atstovai tikino, kad nepritaria dainininkų vizitams į Rusiją ir savo renginiuose tokių atlikėjų matyti nenori, tačiau, pasirodo, tai galioja ne visiems. Kaip pastebėjo skaitytojas, tame pačiame koncerte turinti pasirodyti austrų grupė „Joy“ taip pat važinėja po Rusiją ir savo dainomis linksmina rusus.
Grupė „Joy“
Grupė „Joy“ / Socialinių tinklų nuotr.

Portalas Žmonės.lt gavo skaitytojo laišką, kuriame teigiama, kad Šiaulių arenoje pasirodysianti grupė „Joy" taip pat koncertuoja Rusijoje.

„Grupė „Joy“, kuri koncertuos Šiauliuose, taip pat šauniai važinėjasi po Rusiją ir linksmina rusus, kaip ir Pupo“, – rašė skaitytojas ir pasidalijo grupės „Joy" pasirodymo vaizdo įrašu.

Įraše matyti, kad grupė koncertavo Žemutiniame Naugarde, Rusijoje praėjusių metų lapkričio 30 dieną.

VIDEO: Joy in Nizhny Novgorod Russia 30.11.2023 I Retro FM Festival

Portalui Žmonės.lt susisiekus su renginio organizatoriais „Legacy INN“, jie atsiuntė komentarą.

„Mes kaip organizatorius ir Šiaulių arena, kartu su kitomis arenomis ir organizatoriais ruošia kreipimąsi į Vyriausybės kanceliariją su prašymu pateikti rekomendacijas, kaip turėtumėme elgtis ir/arba įsteigti kompetetingą komisiją, kuri ir galėtų įvertinti tokias situacijas“, – rašoma atsiųstame komentare.

Po kelių minučių pasiekė ir Šiaulių arenos atstovų komentaras.

„Paprašėme organizatoriaus pasiteirauti atlikėjo pozicijos šiuo klausimu“, – rašė Šiaulių arenos rinkodaros atstovė ir pridėjo tą pačią citatą, kurią siuntė ir „Legacy INN“, apie kreipimąsį į Vyriausybės kanceliariją su prašymu pateikti rekomendacijas.

Pupo skandalo įkarštyje portalas Žmonės.lt komentaro kreipėsi ir į Kultūros ministeriją. Kaip patikino kultūros ministro Simono Kairio atstovė spaudai Viktorija Vitkauskaitė, dėl Pupo elgesio jau ne kartą informuota Užsienio reikalų ministerija.

„Pasirodžius informacijai apie būsimus šio atlikėjo koncertus, Kultūros ministerija kreipėsi į Užsienio reikalų ministeriją dėl galimybės įtraukti atlikėją Pupo į nepageidaujamų asmenų Lietuvoje sąrašą. URM atsakė, kad neturi pakankamai informacijos įtraukti šiam atlikėjui į nepageidaujamųjų sąrašus. Šiomis dienomis pasirodžius informacijai apie atlikėjo koncertą Kremliuje, Kultūros ministerija vėl kreipėsi į URM atkreipdama į šį faktą dėmesį“, – rašoma portalo Žmonės.lt gautame kultūros ministro atstovės spaudai komentare.

Tuo tarpu Užsienio reikalų ministerija portalui Žmonės.lt teigė, kad renginių organizatoriai kviečiantys užsienio valstybių kultūros veikėjus ar menininkus į Lietuvą, turėtų įsitikinti, ar jie negali kelti grėsmės saugumui.

„Pažymime, kad sprendimai dėl vieno ar kito asmens įtraukimo į nepageidaujamų asmenų sąrašą priklauso nuo jų aktyvaus prisidėjimo prie užsienio valstybių vykdomų tarptautinės teisės principus ir normas pažeidžiančių veikų, keliamos grėsmės valstybės saugumui ar viešajai tvarkai ir kitų aplinkybių.

Socialinių tinklų nuotr./Grupė „Joy“
Socialinių tinklų nuotr./Grupė „Joy“

Kovoje su kitų šalių vykdoma propaganda, jų „minkštosios galios“ instrumentais, gali būti taikomos įvairios, kompleksinės priemonės, o atlikėjų įtraukimas į nepageidaujamų asmenų sąrašą – tik viena iš tokių. Sprendimai dėl draudimo užsieniečiui uždrausti atvykti į Lietuvą priimami vadovaujantis LR įstatymu „Dėl užsieniečių teisinės padėties“. Esant pakankamam pagrindui, vadovaujantis minėto įstatymo nuostatomis, Užsienio reikalų ministerija ir kitos Lietuvos valstybės institucijos gali svarstyti siūlyti atlikėjų įtraukimą į nepageidaujamų asmenų sąrašą.

Atkreiptinas dėmesys, kad minėto įstatymo 133 straipsnio 6 dalis nustato, jog Europos Sąjungos valstybės narės piliečiui gali būti uždrausta atvykti į Lietuvą tik tuo atveju, jeigu jo atvykimas ir buvimas gali kelti grėsmę valstybės saugumui ar viešajai tvarkai, šias aplinkybes vertina Valstybės saugumo departamentas ir kitos kompetentingos valstybės institucijos, į jas dėl tokio vertinimo gali kreiptis bet kuri suinteresuota institucija.

Vida Press nuotr./Pupo
Vida Press nuotr./Pupo

Užsienio reikalų ministerija pažymi, kad renginių organizatoriai ir atsakingos institucijos, kviečiančios užsienio valstybių kultūros veikėjus ar kitų profesijų menininkus į Lietuvą, turėtų įsitikinti, ar kviečiamieji viešai ir (ar) aktyviai remia ir (ar) dalyvauja užsienio valstybės vykdomoje tarptautinės teisės principus ir normas pažeidžiančioje veikoje, ar galimai kelia grėsmę valstybės saugumui ar viešajai tvarkai.

Pozityviai vertiname renginių organizatoriaus „Legacy Inn“ priimtą sprendimą balandžio mėnesį planuojamame koncerte Šiauliuose Enzo Ghinazzi-Pupo pakeisti kitu atlikėju“, – rašoma portalui Žmonės.lt atsiųstame komentare.

Vida Press nuotr./Pupo
Vida Press nuotr./Pupo

Žmonės.lt primena, kad skandalas kilo dėl italų atlikėjo Pupo pasirodymo Šiauliuose. Visuomenė piktinosi, kodėl ką tik Kremliuje koncertavęs atlikėjas pasirodys Lietuvoje, renginio organizatoriai iš pradžių tikino nematantys pagrindo atšaukti pasirodymo, tačiau galiausiai buvo priimtas bendras susitarimas su Šiaulių arena ir nuspręsta, kad Pupo renginyje nedalyvaus.

Pats Pupo tikino, kad Maskvoje koncertavo trokšdamas taikos.

„Tai bus mano kuklus indėlis į taiką. Užuot ramiai ir patogiai sėdėjęs namuose, nusprendžiau vykti į apkasus“, – dar prieš savo šou „Pupo ir draugai“ Kremliuje, kuris dar buvo ir filmuojamas televizijai, aiškino italas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius