Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Radiocentro“ gimtadienis: pusnuogis V.Bareikis ir Beatrich pokštas apie bilietus į „Euroviziją“

1991 metų sausio 31. Tą dieną Lietuvoje gimsta 197 vaikai. Populiariausi vardai: Greta, Laura, Tomas ir Ernestas. Tą dieną įregistruojami 363 juridiniai asmenys, „Registrų centro“ duomenimis, dauguma jų anuomet populiariausios teisinės formos – individualios įmonės.
„Radiocentro“ 32-oji gimtadienio šventė
„Radiocentro“ 32-oji gimtadienio šventė / rc.lt nuotr.

1991 metų sausio 31-ąją pirmąją transliaciją iš Vilniaus Sporto rūmų pradeda „Radiocentras“.

Praeina 32 metai. Iš 363 įmonių 347 – nebėra. O „Radiocentras“ daro tai, ką ir pirmąją savo gyvavimo dieną – transliuoja. Būtent todėl „Radiocentras“ vadinamas ilgiausiai be perstojo Lietuvoje transliuojančia komercine radijo stotimi.

rc.lt nuotr./„Radiocentro“ 32-oji gimtadienio šventė
rc.lt nuotr./„Radiocentro“ 32-oji gimtadienio šventė

32-ojo gimtadienio proga, šių metų sausio 31 dieną, į RC studiją rinkosi išskirtinė publika – dainininkai, muzikantai, jų vadybininkai, aktoriai, sportininkai, kolegos iš kitų radijo stočių.

ZIP FM laidų vedėjai Ieva Kakariekaitė, Timūras Augucevičius ir Gedas Saročka 7:00 valandą ryto tapo pirmaisiais, pasveikinusiais „Radiocentrą“. Trijulė ryto eteryje dirbantiems Simui Stankui ir Gabrielei Tetenskaitei-Žvirgždei įteikė įrėmintus marškinėlius su „Radiocentro“ logotipu ir užrašu „Neparduodamas“.

„Kas domisi žiniasklaida, tie supras“, – šypsojosi G.Saročka.

rc.lt nuotr./„Radiocentro“ 32-oji gimtadienio šventė
rc.lt nuotr./„Radiocentro“ 32-oji gimtadienio šventė

„Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ – apie šakutes ir „Euroviziją“

Po geros valandos RC studiją okupavo penki išsišokėliai – grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“. Į garso ir apšvietimo aparatūros bei gimtadieninių papuošimų prigrūstą studiją tilpo visi. Nors buvo ankšta, pirmą kartą radijuje sudainuota eurovizinė daina „Sėdi ir važiuoji“ skambėjo gerai.

„Visi sako, kad muzikantams ryte koncertuoti yra peilis. Tai mums ne peilis, gal labiau šakutė. Jei spėjam išgerti kavos, viskas gerai“, – po gyvo pasirodymo kalbėjo AKD kolektyvas.

rc.lt nuotr./„Radiocentro“ 32-oji gimtadienio šventė
rc.lt nuotr./„Radiocentro“ 32-oji gimtadienio šventė

Paklausti apie „Euroviziją“, konkrečiai – kokio velnio ten dalyvauja, nors yra žinomi ir populiarūs – vyrai užtikrinto atsakymo neturėjo.

„Būna, kažkas žvejoja, būna, kažkas grybauja, o mes „Eurovizijoje“ sudalyvavome“, – sakė grupės lyderis Martynas Enčius.

„Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ – Sėdi ir važiuoji || GYVAI Radiocentre:

VIDEO: Antikvariniai Kašpirovskio dantys - Sėdi ir važiuoji || GYVAI Radiocentre

Vidas Bereikis triukšmavo su VDU kamerinio orkestro pagalba

Šimtą kartų „Radiocentro“ studijoje viešėjęs Vidas Bareikis šįkart pristatė dar nematytą savo pusę – atvyko su VDU kamerinio orkestro styginiu kvartetu.

„Mano gyvenime pirma organizacija yra Lietuvos karate bendruomenė. Net šeima žino, kad jei kažkas paskambina ir pasako „karate reikalai“, aš važiuoju, padedu, renginį kokį pravedu. Ir tai nėra atlygintina veikla. Lygiai tokia pati draugystė yra su „Radiocentru“. Ji tokia ilgametė, tiek mes čia dalykų prifilmavę, tiek interneto išsprogdinę. Tad draugystė yra abipusė. „Radiocentras“ yra vienas iš mano draugų ir ilgamečių partnerių folderio narys“, – kalbėjo Vidas.

rc.lt nuotr./„Radiocentro“ 32-oji gimtadienio šventė
rc.lt nuotr./„Radiocentro“ 32-oji gimtadienio šventė

Pasitikrinęs, ar nosyje nėra bubių, drauge su styginių kvartetu V.Bareikis atliko dainą „Mona Liza“, o jos pabaigoje liko be marškinėlių. Kaip skambėjo daina ir kur dingo Vido rūbas, pamatykite dainos video versijoje.

Vidas Bareikis – Mona Liza || GYVAI Radiocentre:

VIDEO: Vidas Bareikis - Mona Liza || GYVAI Radiocentre

Jessica Shy ir Augustė Nombeko apie „Tyliai pakuždėk“ sėkmę: netikėjom, kad ji bus išleista

Geriausi dalykai nutinka jų nesitikint, neplanuojant ir net nelaukiant. Panašia sėkmės istorija RC studijoje pasidalino Jessica Shy ir Augustė Nombeko. Šiandien jų daina „Tyliai pakuždėk“ „Youtube“ platformoje turi 8 milijonus peržiūrų, dar 2 milijonus perklausų sugeneravo „Spotify“. Tačiau pasak gimtadienio viešnių, šių dienų hitas galėjo būti net neištrauktas iš įrašų studijos stalčiaus.

rc.lt nuotr./„Radiocentro“ 32-oji gimtadienio šventė
rc.lt nuotr./„Radiocentro“ 32-oji gimtadienio šventė

„Kalbant nuoširdžiai, rašant šią dainą nebuvo daug mąstyta, nebuvo įdėta daug pastangų. Paskutinį posmelį parašėme tik tam, kad greičiau išeitume į lauką iš įrašų studijos. Negalvojau, kad ši daina kažkada išeis į viešumą, bet kai išėjo...“, – sakinio nebaigė Augustė.

Eteryje merginos papasakojo, kad jų duetui „Tyliai pakuždėk“ – antra daina, tačiau parašytų ir dar neišleistų turi apie dešimt.

„Kai kurias būtų gėda parodyti“, – juokėsi Jessica.

Jessica Shy ir Nombeko Auguste – Tyliai Pakuždėk || GYVAI Radiocentre:

VIDEO: Jessica Shy ir Nombeko Auguste - Tyliai Pakuždėk || GYVAI Radiocentre

Monique svajoja apie gimtadienį, pilną staigmenų

Asmeninis šaukinys. Tokį „Radiocentre“ turi atlikėja Monique. Nors šį jau buvo girdėjusi paskutinio vizito metu lapkričio mėnesį, tačiau išgirdusi vėl maloniai nustebo.

Gimtadieninis Livijos ir Žygio pokalbis su atlikėja prasidėjo nuo svajonių gimtadienio temos. Pasak Monique, jai idealus būtų „princesiškas su labai daug staigmenų, kur nieko nereikėtų daryti, tik vežkit, rodykit, linksminkit“. Atlikėja paatviravo, kad idealiame gimtadienyje norėtų matyti savo dainas atliekančius Donatą Montvydą, Justiną Jarutį ir Gjan.

rc.lt nuotr./„Radiocentro“ 32-oji gimtadienio šventė
rc.lt nuotr./„Radiocentro“ 32-oji gimtadienio šventė

Prasitarusi, kad po gyvo eterio lėks į įrašų studiją, kur jau gimsta naujos dainos, atlikėja „Radiocentro“ auditorijai padovanojo gyvai atliktą naujausią savo kūrinį „Mačiau ją“.

Monique – Mačiau Ją || GYVAI Radiocentre

VIDEO: Monique - Mačiau Ją || GYVAI Radiocentre

Beatrich – apie Lietuvos garsinimą ir savo privalumus dalyvaujant „Eurovizijoje“

Retai Lietuvoje viešinti Beatrich per pastarąsias dienas užkūrė tikrą pasirodymų maratoną: sudainavo M.A.M.A. apdovanojimų ir „Eurovizijos“ scenose, o sausio 31-ąją užsuko į „Radiocentrą“. Pademonstravusi, kaip reikia valgyti tortą, Londone gyvenanti mergina gyvai atliko muzikos ekspertų giriamą eurovizinę dainą „Like a Movie“. Apie ją sukosi ir pokalbis.

„Neprikarksėkit“, – į pagyrimus reagavo atlikėja.

Tačiau noras eiti kuo toliau, į nacionalinės atrankos finalą ar net Liverpulį, kur vyks šių metų „Eurovizijos“ konkursas, iš Beatrich trykšte tryško.

„Balsuokit už mane, juk gyvenu Londone, nereikės pirkti bilietų, sutaupysime ant fejerverkų“, – juokėsi atlikėja.

Beatrich atviravo, kad atrankoje jaudinosi kaip niekad iki šiol, nes jaučia atsakomybę, nes ten, kur gyvena, nori skleisti žinią apie Lietuvą ir lietuvius.

rc.lt nuotr./„Radiocentro“ 32-oji gimtadienio šventė
rc.lt nuotr./„Radiocentro“ 32-oji gimtadienio šventė

„Aš tiesiog noriu, kad žmonės žinotų, kas ta Lietuva. Turiu draugų britų, jie klausia, kas yra Lietuva. Aš noriu, kad jie žinotų, jog tai yra stipri tauta, nuoširdūs ir sunkiai dirbantys žmonės“, – kalbėjo Beatrich.

Beatrich – Like a Movie || GYVAI Radiocentre

VIDEO: Beatrich - Like a Movie || GYVAI Radiocentre

Gjan: muzika man ir hobis, ir darbas, ir išeiginės

Pirmiau į studiją įėjo geltonų rožių puokštė ir tik tada – atlikėja GJan bei jos kaimynas, gitaristas, super draugas Edgaras. Edgaras, kurio gelbėti dėl nuleistos padangos Greta Jančytė važiuotų kad ir į Gargždus, su kuriuo organizuoja akustinių koncertų turą, švenčia gimtadienius, o per juos dainuoja savo dainas.

„Nenoriu atrodyti pasikėlusi, bet man labai patinka mano dainos. Todėl jas ir dainuoju“, – kalbėjo GJan.

rc.lt nuotr./„Radiocentro“ 32-oji gimtadienio šventė
rc.lt nuotr./„Radiocentro“ 32-oji gimtadienio šventė

Atlikėja neslėpė, jog jai kiekviena diena – kaip gimtadienis, todėl net per savąjį dirbti neatsisako.

„Mūsų darbas yra mūsų hobis, mūsų darbas yra mūsų išeiginės“, – sakė ji.

Drauge su gitaristu Edgaru viešnia gyvai atliko akustinę dainos „Miegok ramiai“ versiją. Paskutinį kartą savo dainos akustinę versiją GJan „Radiocentre“ atliko prieš devynerius metus.

GJan – Miegok ramiai || GYVAI Radiocentre

VIDEO: GJan - Miegok ramiai || GYVAI Radiocentre

„The Roop“: mes nedingome, mes kuriame

„Neįtikėtina švęsti tokį „Radiocentro“ skaičių, labai smagu būti čia, kartu su jumis“, – pavakarinį pokalbį su Gabriele ir Vitalijumi pradėjo grupės „The Roop“ vokalistas Vaidotas Valiukevičius.

Paklausti, kur dingo, ką veikia, kodėl tiek nedaug ir taip retai girdime jų naujos kūrybos, grupės nariai turėjo konkretų atsakymą.

„Mes niekur nedingę. Jei atvirai, apie 90 proc. darbo muzikantai atlieka nematomo. Tam mes šiuo metu ir esame atsidavę. Sunku kalbėti apie tai, kas nematoma, bet toliau užsiimame kūryba, paieškomis ir įvairiais planais, kurie labiau atsispindės 2024 metais, nei 2023“, – sakė Vaidotas.

rc.lt nuotr./„Radiocentro“ 32-oji gimtadienio šventė
rc.lt nuotr./„Radiocentro“ 32-oji gimtadienio šventė

„Turime tiek kūrinių, kad galėtume išleisti du albumus. Sėdime, kuriame, truputėlį planuojame ir nelabai norime atskleisti visų detalių. Esame tie, kurie žiūri toli, žinome, kur einame mažiausiai metus į priekį“, – pasakojo V.Valiukevičius

Prakalbus apie šių metų Lietuvos „Eurovizijos“ atranką, Vaidotas džiaugėsi kolegų užsidegimu ir noru, tačiau rekomendavo žengti papildomus žingsnius.

„Eurovizija“ yra atkreipia dėmesį vidinėje rinkoje, tačiau nepamirškime, kad ji skirta užsienio auditorijai. Todėl tiems, kurie pateks į pusfinalius, į finalą, rekomenduoju tuo ir vadovautis“, – kalbėjo Vaidotas.

Po pokalbio „The Roop“ trio atliko akustinę dainos „On Fire“ versiją.

„Iki šiol šios versijos nedainavome jokiame radijuje. Dvi akustinės gitaros, balsas, bus jauku kaip namie“, – pokalbį baigė Vaidotas.

„The Roop“ – On Fire || GYVAI Radiocentre

VIDEO: The Roop - On Fire || GYVAI Radiocentre

„Sisters on Wire“: geriausias įvertinimas mums – koncerte dainuojantys žmonės

Pasinaudoję proga, jog į gimtadienio vakarėlį užsuko paskutinė, grupė „Sisters on Wire“ pasirūpino specialiaisiais efektais: vakariniais kostiumais, bengališkomis ugnelėmis, konfeti. Tai – visą savaitę ruoštos specialios programos dalis.

rc.lt nuotr./„Radiocentro“ 32-oji gimtadienio šventė
rc.lt nuotr./„Radiocentro“ 32-oji gimtadienio šventė

„Specialiai šiam gimtadieniui repetavome visą savaitę. Būtent per tiek mūsų būgnininkas tapo bosistu“, – juokėsi grupės siela Olegas Jerochinas.

„Jei rimtai, gyvename dideliame tempe, bet esame labai laimingi. „Eurovizijai“ skirtos dainos nesukūrėme, niekur neskubame. Buvome M.A.M.A. apdovanojimuose, palaikėme draugus. Jei esi nominantų sąraše – malonu, jei ne – viskas gerai. Didžiausias įvertinimas mums – žmonės, kurie ateina į koncertą, kurie dainuoja mūsų dainas ir tai daro garsiau nei mes“, – sutartinai kalbėjo Ieva Ščerbinskaitė ir Olegas.

„Sisters On Wire“ – Draugai || GYVAI Radiocentre

VIDEO: Sisters on Wire - Draugai || GYVAI Radiocentre

Sukakties proga „Radiocentrą“ taip pat pasveikino „Kito kampo“ duetas Kirilas Glušajevas ir Audrius Bružas, Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas, buvęs šios radijo stoties laidų vedėjas Haroldas Šklėrius, Lietuvos radijo ir televizijos centras.

Nors svečiai išėjo, „Radiocentro“ gimtadienis tęsiasi – eteryje vyksta prizų dalybos. Šią savaitę gimtadienį mininčios radijo stoties klausytojai gali laimėti unikalius, 1996 metų dizaino „Radiocentro“ marškinėlius bei firminius „Radiocentro“ sėdmaišius.

Daugiau apie gimtadienio žaidimus rc.lt.

Fotogalerija:

Apie „Radiocentrą“

Radijo stotis „Radiocentras“ – pirmoji privati ir ilgiausiai nenutrūkstamai veikianti radijo stotis Lietuvoje, transliuojanti iš Vilniaus nuo 1991 metų sausio 31 dienos.

„Radiocentro“ radijo programą gali girdėti dauguma Lietuvos gyventojų. Radijo stoties siųstuvų tinklas dengia daugiau nei 96% šalies teritorijos. RC transliuojamas FM bangomis, internetu bei „Google Play“ bei „Apple Store“ mobiliosiomis programėlėmis.

Tyrimų bendrovės „Kantar“ duomenimis „Radiocentras“ per savaitę pasiekia apie 580 tūkst., per dieną – iki 195 tūkst. Lietuvos gyventojų.

Per 32 metų „Radiocentro“ laidas ir žinias vedė daugiau nei 150 asmenybių, tarp jų – Rolandas Vilkončius, Vytenis Sinkevičius, Justė Žičkutė, Eivydas Stankevičius, Timūras Augucevičius, Arnas Klivečka, Giedrius Masalskis, Algis Ramanauskas-Greitai, Rimas Šapauskas, Jonas Čekuolis, Jogaila Morkūnas, Paulius Skučas ir kiti.

Šiuo metu „Radiocentro“ eteryje karaliauja Gabrielė Tetenskaitė-Žvirgždė, Simas Stankus, Livija Gradauskienė, Žygimantas Stakėnas, Vitalijus Zuikauskas, Vaida Zakarkienė, Paulina Skrabytė ir Andrius Dainys.

Darbo dienomis gyvos transliacijos – nuo 6:30 val. iki 24:00 val.

Įsijunk. „Radiocentras“ skamba gerai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius