-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rasa Martens: „Geriausi filmai tie, kurie išlieka atmintyje ir sujaudina“

Ketvirtadienio vakarą Vilniuje, kino teatre „Forum Cinemas Vingis“ įvyko 17-ojo kino festivalio „Kino pavasaris“ uždarymas. Jame apsilankė ir save šio kino festivalio mylėtojomis laikančios aktorė Larisa Kalpokaitė ir verslininkė Rasa Martens.
Rasa Martens
Rasa Martens / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

R.Martens teigė šiemet į festivalį užsukusi kada tik galėdavusi rasti laiko tarp savo darbų ir kelionių.

„Mačiau tikrai gerų filmų ir išgirdau apie daug gerų, į kuriuos negalėjau pakliūti, nes bilietai buvo išpirkti. Man labai patiko airių filmas „Sergėtojas“ ir festivalio atidarymo filmas „Lokys“. Nors pastarasis filmas tėra dešimties minučių trukmės, bet jo įspūdis išlikęs iki šiol. 
Jeigu būnu Lietuvoje, tai į „Kino pavasarį“ atvykstu kiekvieną kartą. Nesu iš tų, kurie į filmus eina ir naktį – vidutiniškai per festivalį pamatau tris-keturis filmus. Tai nėra labai daug, be, deja, aš negaliu savo laiko sudėlioti taip, kad dėl „Kino pavasario“ galėčiau išeiti atostogų“, – apie šio festivalio lankymo ypatumus kalbėjo verslininkė.

R.Mertens teigė, kad gerų juostų galima pamatyti tarp nekomercinių filmų.

„Mane labiausiai jaudina tie filmai, kur išlieka atmintyje ir sujaudina. Man nepaprastai smagu filmą matyti kaip menininko darbą, pamatyti, kad prie jo būna išties daug ir gerai padirbėta, įdėta daug jėgų. Tai nebūtinai būna didžiausio biudžeto filmai, tai nebūtinai būna vadinamasis formatas, nebūtinai holivudiniai filmai“, – kalbėjo ji.

Filmus trukdė žiūrėti asmeninės bėdos

Aktorė Larisa Kalpokaitė apgailestavo, kad šiemet lankytis festivalyje ji negalėjo dėl šeimos narį ištikusios nelaimės.

„Nebuvau dažna festivalio lankytoja, nes šiuo metu turiu labai didelę problemą – infarktą patyrusi mano mama guli ligoninėje ir aš lankau ją du kartus per dieną. Taip pat daug gastroliavau. Į kiną išleidau savo vyrą, jis čia dažnai lankosi. Nepaisant to esu didelė festivalio gerbėja, myliu jį ir gerbiu aktorius“, – kalbėjo aktorė.

Prieš festivalio uždaryme paskelbiant 2012 metų kino aktorę, dėl kurios vardo kovojo aktorės Miglė Polikevičiūtė, Toma Vaškevičiūtė ir Jurga Jutaitė, L.Kalpokaitė jau buvo išsirinkusi savo favoritę.

„Aš būčiau už Tomą. Man atrodo, ji yra perspektyviausia“, – savo favoritę atskleidė L.Kalpokaitė.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Larisa Kalpokaitė (kairėje)
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Larisa Kalpokaitė (kairėje)

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius