-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rengėjai apie nutekintą informaciją apie Šv.Kristoforo apdovanojimų pretendentą Juozą Statkevičių: „Pirmąkart per 12 metų toks skandalas“

Pirmadienį viename naujienų portalų pasirodžius informacijai, kad garsus šalies dizaineris Juozas Statkevičius pretenduoja gauti garbingą Vilniaus miesto apdovanojimą – Šv.Kristoforo skulptūrėlę, renginio organizatoriai tik gūžčiojo pečiais.
Dizaineris Juozas Statkevičius
Dizaineris Juozas Statkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmąsyk dar prieš apdovanojimus buvo nutekinta informacija apie būsimą pretendentą į skulptūrėlę. „Tenka patvirtinti pasirodžiusią informaciją, bet daugiau negaliu nieko pridurti. Pirmąkart per 12 metų toks skandalas“, – apgailestavo Vilniaus miesto savivaldybės Kultūros ir meno skyriaus vyriausioji specialistė Aušra Kiškūnienė.

Apdovanojimų Šv.Kristoforo skulptūrėlėmis komiteto darbą kuruojanti moteris neslėpė esanti sutrikusi dėl pasirodžiusios informacijos ir tvirtino, kad toks atvejis, kai iki apdovanojimų dienos (ceremonija Vilniaus rotušėje vyks penktadienį, gruodžio 17-ąją, – aut. past.) paviešinami kandidatai – labai nemalonus pažeidimas. Pasak A.Kiškūnienės, apie siūlomus kandidatus žinojo tik juos renkantis apdovanojimo komitetas, teikėjai ir patys nominantai. Ji neatmetė galimybės, kad J.Statkevičius žurnalistams galėjo papasakoti pats.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Statulėlės
Statulėlės

Apie Šv.Kristoforo statulėles

Kaip nurodoma Vilniaus apskrities kraštotyros portale Vilnijosvartai.lt, apdovanojimas Šv.Kristoforo statulėle įsteigtas 1998 m., patvirtinus Vilniaus miesto mero 1998 m. gruodžio 18 d. potvarkį Nr. 659 „Dėl. Šv.Kristoforo statulėlės įsteigimo“ ir priėmus šio apdovanojimo nuostatus. 2004 m. rugsėjį šie nuostatai buvo šiek tiek pakoreguoti. Iki 1998 m., ketverius metus, Šv.Kristoforo statulėlės (sukurtos skulptoriaus Stanislovo Kuzmos) buvo teikiamos nusipelniusiems Lietuvos kino bei teatro žmonėms. Dabar jie nominuojami „Auksiniais scenos kryžiais“.

Bronzinėmis Šv.Kristoforo statulėlėmis, sukurtomis skulptoriaus Eriko Daugulio, apdovanojama už nuopelnus Vilniaus miestui įvairiose veiklos srityse: švietimo, kultūros, teisėsaugos, medicinos, mokslo, sporto, verslo ir kt. Gali būti apdovanojami fiziniai asmenys (vilniečiai ir užsieniečiai), taip pat įstaigos bei organizacijos. Apdovanojimai neturi griežto statuso. Nominacijų pavadinimus ir skaičių gali keisti apdovanojimo komitetas, į kurį kviečiami mokslo, kultūros, verslo, medicinos, sporto, žiniasklaidos ir miesto savivaldybės atstovai. Tačiau kasmet apdovanojama ne daugiau kaip 10 asmenų. Pagal nuostatus Šv.Kristoforo statulėlę gali įteikti tik miesto meras. Apdovanojimų ceremonija paprastai vyksta miesto Rotušėje per Vilniaus mero labdaros vakarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius