Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Rimtų reikalų“ aktorius M.Cegelskas: „Tikrai dažnas atvejis, kai man nori duoti į galvą“

Žinomi Lietuvos aktoriai Mantas Cegelskas ir Juozas Gaižauskas yra puikiai atpažįstami iš serialo „Rimti reikalai“. Dažnai žymūs aktoriai yra tapatinami su savo kuriamais personažais. Dauguma gerbėjų ir žiūrovų yra įsitikinę, kad televizijoje ar kine kuriamas vaidmuo atspindi ir pačią aktoriaus asmenybę. Jau daugiau nei porą metų vaidinantys šiame seriale aktoriai M.Cegelskas ir J.Gaižauskas įkūnija aukšto rango pareigūnus, kriminalistus, kurie nesilaiko įstatymų ir nėra sąžiningi.
Mantas Cegelskas seriale „Rimti reikalai“
Mantas Cegelskas seriale „Rimti reikalai“ / LNK stop kadras

Bet kokie aktoriai yra iš tikrųjų? Daugiau apie vaidybą, pomėgius ir kūrybą Mantas ir Juozas pasakoja laidoje „Šeškinės 20“.

Nors gerbėjai iš tiesų labai mėgsta, stebi ir palaiko aktorius, yra ir kita medalio pusė. Kartais atsitinka ir taip, kad žiūrovas neatskiria, kur yra sukurtas personažas, o kur yra tikroji asmenybė. Tada jau gerbėjas linki blogo ne personažui, o pačiam aktoriui.

„Būna, ir aš išeinu į miestą su draugais. Būna, tikrai dažnas atvejis, kai man nori duoti į galvą. Aš perklausiu už ką. Ypatingai žmonės emigracijoje, tikrai labai populiarus serialas ten. Jeigu būni Londone, Škotijoje ar Norvegijoje, žmonės labai tapatina su personažu. Ir jie tikrai nuoširdžiai nekenčia. Kiekvieną vakarą gulasi su serialu ir mato mane, Juozą ar kitus personažus, kurie nekelia pozityvių intencijų, tai jie tikrai svarsto įvairius būdus, kaip užmuštų, trenktų. Ir kai jie mane pamato, dažniausiai būna išgėrę, tai tikrai nori ką nors padaryti“, – dalijasi M.Cegelskas.

LNK stop kadras/Mantas Cegelskas seriale „Rimti reikalai“
LNK stop kadras/Mantas Cegelskas seriale „Rimti reikalai“

Pasirodo, kad Manto pagrindinė veikla gyvenime šiuo metu nėra vaidyba. Tai jam tarsi pabėgimas ir poilsis nuo kitų veiklų.

„Tai viena iš veiklų, kurias aš veikiu, bet šiuo metu kaip hobis. Kažkada buvo pagrindinė veikla. Šiuo metu turiu kelis darbus. Vienas jų – dirbu mokykloje, esu vienos privačios mokyklos ugdymo vadovas“, – sakys Mantas. „Vaidinu tada, kada reikia, o rašau tada, kai noriu. Tas malonumas yra kitoks. Kai vaidini, visada sėdi režisierius. Kur bevaidintum, čia aktorių prakeiksmas yra. Vis tiek, paskutinis žodis yra režisieriaus. O kai rašai knygą, man nieko nereikia. Nieks nenurodinėja, jokių kompromisų, rašau tai, ką noriu“, – priešingai nei Mantas, pasakoja Juozas Gaižauskas.

O Juozas Gaižauskas tikrai nėra žinomas tik kaip aktorius. Jis jau dabar yra parašęs keturias knygas. Dauguma iš jų tapo bestseleriais ir ilgą laiką konkuravo su kitomis geriausiomis knygomis. Kūryba ir meilė rašymui atsirado visai netikėtai.

Juozas Gaižauskas / Žygimanto Gedvilos nuotr.
Juozas Gaižauskas / Žygimanto Gedvilos nuotr.

„Aš iš tikrųjų niekada gyvenime neplanavau rašyti jokių knygų. Nemanau, kad turėjau kažkokių ambicijų tą daryti. Nuėjau tą „Jokūbo kelią“ irgi be jokių minčių apie jokias knygas. Bet, mano manymu, aš turėjau nuostabią istoriją. Dalinai išgyventą, dalinai pamatytą. Pradžioje galvojau, kad galėčiau sukurti spektaklį apie tai, ilgus mėnesius apie tai galvojau. Atsiverčiau kompiuterį ir užtikau save ant pakeltų pirštų, pats sau sakau – ką tu čia dabar, rašysi knygą? Užverčiau kompiuterį, pažvengiau, nuėjau arbatos pasidaryti. O naktį aš save pagavau jau kalantį antrą skyrių. Praleidau jau tą momentą, kaip aš pradėjau, kaip aš baigiau“, – pasakoja Juozas Gaižauskas.

Dar daugiau apie LNK serialo „Rimti reikalai“ aktorius Mantą Cegelską ir Juozą Gaižauskas išgirskite jau šiandien laidoje „Šeškinės 20“, per 20 val., per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius