Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rusiją palikusi aktorė Ingeborga Dapkūnaitė vieši Lietuvoje

Šią savaitę Lietuvos kino teatruose pasirodys naujausias Emilio Vėlyvio filmas – milijoną eurų kainavęs detektyvinis trileris „Piktųjų karta“. Spaudos konferencijoje atskleista, kodėl režisierius itin slėpė žudiką siužeto vingiuose, kokius iššūkius teko įveikti jo komandai ir kuo šis filmas nustebino jame vaidinusius aktorius. Į konferenciją iš Londono atvyko ir filme vaidinusi Ingeborga Dapkūnaitė.
Ingeborga Dapkūnaitė
Ingeborga Dapkūnaitė / Audriaus Solomino nuotr.

„Labai noriu dar sykį susitikti su filmavimo grupe ir pagaliau pamatyti jų veidus. Kurioziška, bet bijau, kad kai kurių žmonių net nepažinsiu ir turėsiu atsiprašyti, nes juk kai dirbome aikštelėje, visi dėvėjo kaukes. Gerai, kad su operatoriumi Feliksu Abrukausku ir Vytautu Kaniušoniu prieš tai dirbau norvegų projekte – detektyve „Okupuoti“, žinau, kaip jie atrodo, taip pat ir E.Vėlyvis bei filmo prodiuserės“, – šypsodamasi kalbėjo Ingeborga Dapkūnaitė, į spaudos konferenciją atskridusi iš Londono.

Audriaus Solomino nuotr./Ingeborga Dapkūnaitė
Audriaus Solomino nuotr./Ingeborga Dapkūnaitė

Aktorė pasakojo, kad Jono Banio ir E.Vėlyvio parašytame „Piktųjų kartos“ scenarijuje jai patiko viskas. „Jei nebūtų patikę, nebūčiau dirbusi. Be to, galbūt tokie dalykai sprendžiami instinktyviai: sutinki ir galvoji – mes turbūt sutarsime. Sutarėme. Buvau pritrenkta filmavimo komandos disciplinos. Kai filmavomės Plungėje, kino aikštelėje visi puikiai suprato karantino situaciją. Tik lietaus galėjo būti mažiau, prašiau Emilio, gal padarykite lašus mažesnius, vandens buvo pilnos mūsų su Vytautu burnos“, – pasakojo I.Dapkūnaitė ir pridūrė, kad tikisi, jog filmuojasi Lietuvoje ne paskutinį kartą.

Audriaus Solomino nuotr./Emilis Vėlyvis ir Ingeborga Dapkūnaitė
Audriaus Solomino nuotr./Emilis Vėlyvis ir Ingeborga Dapkūnaitė

Prieš šį vakarą vyksiančią VIP premjerą ji nė kiek nesijaudina, į filmo peržiūrą aktorė ketina eiti su mama. Detektyve atkurtas KGB laikmetis Ingeborgos mamai galimai primins ir tam tikrą jos šeimos patirtį. „Aš pati nesu susidūrusi su KGB, – sakė I.Dapkūnaitė. – Bet mano senelį tardė dar anų laikų NKVD, mama ir teta apie tai pasakodavo, bet šeima apie tai kalbėjo mažai, o diedukas po susitikimo su NKVD nebegalėjo dėstyti universitete. Mama ir teta prisimena, kad Stalino metais prie durų stovėjo maišas su džiūvėsiais ir su svogūnais, jei kažką vežtų, kad galėtų pasiimti maisto“, – kalbėjo I.Dapkūnaitė.

Lietuvos kino teatruose „Piktųjų karta“ pasirodys spalio 14 dieną. Filme taip pat vaidina Toma Vaškevičiūtė, Mindaugas Papinigis, Marius Repšys, Saulius Siparis, Vaidotas Martinaitis, Elvyra Žebertavičiūtė, Dalia Michelevičiūtė ir kiti. Filmą kūrė kompanija „Kino Kultas“. Operatorius – Feliksas Abrukauskas. Kostiumų dailininkė – Jolanta Rimkutė.

Fotogalerija:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius