-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S.Vaitulionis A.Jagelavičiūtės atminimą įprasmino tatuiruote: „Gyvenimas be jos ramesnis ir liūdnesnis“

Prieš daugiau nei pusmetį netikėta Agnės Jagelavičiūtės netektis sukrėtė visus, o skausmas ją artimai pažinojusių širdyse nesitraukia net ir laikui bėgant. Jos bičiulis, bendražygis ir projektų partneris Saugirdas Vaitulionis pasakoja nuolat su ja besikalbantis mintimis ir neretai pagaunantis save vis iš naujo suvokiantį tą niūrų faktą, kad jos nebėra. Vyras tikina – nepakeičiamų yra ir Agnės atminimą įprasmino tatuiruote, nes gyvenimas be jos niekuomet nebebus toks pats, koks buvo.
Agnė Jagelavičiūtė, Saugirdas Vaitulionis
Agnė Jagelavičiūtė, Saugirdas Vaitulionis / Žygimanto Gedvilos/BNS ir Evaldo Rudžio nuotr.

Šeštadienį gyvenimo būdo laidoje „Pokalbiai prie jūros. Atostogų ritmu“ pajūrio keliai atvedė į Kunigiškes, kur atostogų namus turi ne vienas žinomas Lietuvos žmogus, tarp jų ir renginių organizatorius, vyrams skirto žurnalo „L'Officiel“ redaktorius Saugirdas Vaitulionis.

Lygiai prieš metus laidos kūrybinė komanda čia lankėsi, kuomet matėsi tik kylančio būsto pastatai, o šiandien – jau stūkso poilsio rezidencija, kurioje Saugirdas baigia paskutiniuosius interjero darbus, nekantriai laukdamas momento, kai galės joje atostogauti.

Evaldo Rudžio nuotr./Saugirdas Vaitulionis
Evaldo Rudžio nuotr./Saugirdas Vaitulionis
Evaldo Rudžio nuotr./Saugirdas Vaitulionis
Evaldo Rudžio nuotr./Saugirdas Vaitulionis

„Per metus visas užaugo, jaukinuosi šią vietą, Kunigiškių kaimą ir save juokaudamas vadinu pajūrio kaimiečiu. Planuodamas interjerą sudėjau tas vizijas, kurių kažkada norėjau savo pastoviuose namuose Vilniuje. Labai laukiu, kada galėsiu čia atostogauti, nes kol kas kartu su manim atkeliauja ir darbai, tačiau pasivaikščiojus pušynu, pajūriu, visai kitaip galvojasi, kitokiu greičiu pasidaro užduotys, jaučiamos įtampos mažiau. Visgi, laukiu, kada tik ilsėsiuosi, kada užsibaigs paskutinieji įsirengimo darbai, kai galėsiu sau leisti nedirbti ir manau, rugpjūčio pabaigoje viskas atsistos į savo vietas“, – laidoje džiaugėsi žinomas vyras.

Naujoji Saugirdo atostogų oazė – pilna jo filosofijos, kvepianti paties sukurtais namų kvapais, o sienas netrukus papuoš jo draugų piešti paveikslai. Vyras pasakojo, jog nors ir interjero klausimais konsultavosi su specialistais, visus sprendimus priiminėjo pats, nes namai, kokie jie bebūtų, turi kalbėti apie čia gyvensiantį žmogų, o ne apie dizainerį.

„Namai yra apie žmones, kurie juose gyvena, todėl joks svetimas jų neįrengs, namai turi būti apie tave, su tavo prisilietimais, juk aš juose gyvensiu, ne dizaineris. Žinoma, konsultavausi su bičiule architekte, jog išvengčiau klaidų, bet baldų ieškojau pats. Pradžioj svetainėje planavau statyti minkštą kampą, bet pamatęs šią sofą, išsyk supratau, kad ji tiks idealiai“, – namų jaukumą kuriančiais atradimais dalijosi Saugirdas.

Evaldo Rudžio nuotr./Saugirdas Vaitulionis
Evaldo Rudžio nuotr./Saugirdas Vaitulionis
Evaldo Rudžio nuotr./Saugirdas Vaitulionis
Evaldo Rudžio nuotr./Saugirdas Vaitulionis

Žvalgantis po erdvę ir stebintis, kaip per metus tik pamatai spėjo virsti į pilnai įrengtą būstą, Saugirdas surimtėjo, mat per šį laiką jo gyvenimas kardinaliai apsivertė aukštyn kojom. Prieš daugiau nei pusmetį jis neteko artimos draugės Agnės Jagelavičiūtės, kurios atminimą įprasmino naujai pasidaryta tatuiruote, mat ši netektis buvo vienas skaudžiausių patirtų įvykių.

„Per metus įvyko daug gerų dalykų ir tuo pačiu daug liūdnų, blogų bei netikėtų. Gyvenimas be Agnės yra kitoks, ramesnis ir liūdnesnis. Kartais save prigaunu vis iš naujo suvokiantį, jog jos nebėra. Sunku tą suprasti, stengiuosi susigyventi su ta mintimi, bet atrodo, kad šį faktą vis dar kažkurioje stadijoje neigiu. Aš su ja kalbuosi kiekvieną dieną, papykstu, pasitariu, galvoju, kaip jinai elgtųsi, kartais net girdžiu jos intonaciją. Mano aplinkoje nėra kito atitikmens jai, nėra žmogaus, su kuriuo galėčiau bendrauti taip, kaip bendraudavau su ja. Turiu nuostabių, fantastiškų draugų, atostogaujančių čia pat už tvoros, tačiau Agnės man niekas nepakeis. Nepakeičiamų yra, nes ypatingi žmonės palieka ypatingas žymes mūsų gyvenimuose“, – laidoje atviravo vyras.

Visgi, tiek skausmais, tiek džiaugsmais Saugirdas turi su kuo pasidalinti. Greta jo, čia pat Kunigiškėse, atostogų namus įsigiję ir jo bičiuliai, su kuriais kartu ne tik planuoja jaukius vakarus, bet ir bendrai sprendžia buitinius klausimus, dalinasi meistrų kontaktais ar net daiktais, kurių pritrūksta naujai įsikurtuose namuose.

„Vietiniai žmonės juokiasi, jog čia – žvaigždžių gatvė, tačiau viena didžiausių vertybių, ar tai būtų butas, ar namas, ar sodo namelis, turėti gerus kaimynus. Su Natalija Bunke dalinamės vienu vejos robotu, kartu renkamės gėles, jog jos derėtų per tvorą, šalia įsikūrę Simona ir Jonas Nainiai, Lukas Gricius, tad bendro ūkio yra daug ir nuostabu, jog kai visi vienu metu įsikūrinėjam, galime dalintis bendrais rūpesčiais, meistrų kontaktais.

Evaldo Rudžio nuotr./Saugirdas Vaitulionis
Evaldo Rudžio nuotr./Saugirdas Vaitulionis

Visi naujakuriai žino, ką reiškia šviežiai įsikelti, kuomet vis ko nors pritrūksta. Norėjau išsišluoti terasą, neturėjau šluotos, beldžiausi pas kaimynus. Visgi, visai kitas jausmas, kai atvažiuoji ne į viešbutį, o į sau priklausančią erdvę. Viešbutyje tu nori pasipuošti, pasitempti, o čia jautiesi laisvas, jog net basomis iki parduotuvės galiu nesirūpindamas nueiti“, – pripažino Saugirdas.

„Pokalbiai prie jūros. Atostogų ritmu“ – šeštadieniais, 8:30 val. per Lietuvos ryto TV.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius