-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitės TOP renginiai: nuo „drag“ karalienių šou iki atviro mikrofono pasirodymų

Dar viena savaitė – dar saujelė renginių, kuriuos aplankę tikrai neprašausite. Kuo užpildyti rudens vakarus, ras kiekvienas – nuo „drag“ pasirodymų mėgėjų iki išsiilgusių nostalgiškos ar džiazo muzikos.
„Dramatica“, „The Ditties“, Inna
„Dramatica“, „The Ditties“, Inna / SOHO, Nerijaus Kuzmicko ir organizatorių nuotr.

Ką veikti lapkričio 9 d.?

Humoro klubo atviras mikrofonas

Trečiadienį, 20 val., Vilniaus klube „Tamsta“ – puikiai žinomo „Humoro klubo“ atviro mikrofono vakaras! Per tokius vakarus komikais tapo daugybė dabar jums žinomų vardų – Vaidotas Šiožinis, Mantas Bartuševičius, Viktoras Balykovas, Airidas Jankus, Henry Match, Vanilla Killa B, Mantas Grimalis ir keletas kitų! Renginį ves, naujus komikus pristatys ir nesėkmės atveju paguodos petį išties „Humoro klubo“ komikas Paulius Ambrazevičius. Ukrainos piliečiai į renginį įleidžiami nemokamai.

Lina Rastokaitė, Jokūbas Bareikis ir gyvo garso grupė

Talentingi kino ir teatro aktoriai, dainininkai Lina Rastokaitė ir Jokūbas Bareikis pristato naują, gyvo garso muzikinę programą, kurios metu skambės gražiausi populiariausių Holivudo filmų muzikos kūriniai. Programos metu atlikėjai pasidalins įdomiausiais faktais iš kino istorijos. Koncerte skambės Merlyn Monroe, Eltono Johno, Adelės, Lady Gagos, Stingo ir kitų atlikėjų dainos iš tokių filmų kaip „Liūtas Karalius“, „Taip gimė žvaigždė“, „Rokis“, „Graži moteris“, „Džeimsas Bondas“, „Jėzus Kristus Superžvaigždė“ ar net „Ledo šalis“. Būtent lapkričio 9 d. gražiausios filmų dainos ir istorijos skambės Kauno valstybinėje filharmonijoje, o vilniečiai „Holivudo žvaigždes“ galės išgirsti šeštadienio vakarą Šv. Kotrynos bažnyčioje.

Ką veikti lapkričio 10 d.?

Piano & A Microphone: Šarūnas Joneikis (Garbanotas)

Mylimas formatas ir graži koncertų serija Lukiškių kalėjimo cerkvėje, įkvėpta legendinio Prince’o albumo „Piano & A Microphone 1983“, tęsiasi. Ketvirtadienį „Piano & A Microphone“ koncertų seriją prates švelnusis Šarukas Joneikis iš grupės „Garbanotas“ – turbūt daugiausia melancholiškos jaunystės energijos savyje talpinančio kolektyvo, kuris beveik dešimtmetį lyderiauja liūdnų gitarų žanre. Jam tai bus pirmoji tokia patirtis. Kuriami muzikiniai „Garbanoto“ ir jo sielos Šaruko sluoksniai klausytojus nuneša į kitą pasaulį, kitą laiką, sukurdami nespalvoto filmo sceną, kurios neprisimenate matę. Kai jie pradeda groti, įkrentame į sapną, iš kurio nesinori pabusti. Jaukus Šaruko vokalas banguos tarp šimtamečių cerkvės sienų ir kurs vienetinę muzikinę kelionę. Prie pianino jam talkins pianistas Motiejus Bazaras.

Asmeninio albumo nuotr./Šarūnas Joneikis
Asmeninio albumo nuotr./Šarūnas Joneikis

Gamka // Šaltos Bangos
Ketvirtadienį kitoks pasirodys atlikėjas Germanas Daškevičius-Gamka. Jo Rūmai – Miškai, o sielą skalauja Šaltos Bangos. Debiutinį albumą dar šią vasarą išleidęs atlikėjas jau spėjo sudrebinti visas didžiųjų festivalių scenas. Savo unikaliu „cold-wave“ muzikinio stiliaus skambesiu suvirpino ne vieno klausytojo širdį. Grupė: vokalas ir gitara – Germanas Daškevičius-Gamka, bosas ir klavišai – Benas Kukenys, gitara – Alanas Brasas, būgnai – Titas Jukšta.

Džiugo Babensko nuotr./Gamkos koncerto akimirka
Džiugo Babensko nuotr./Gamkos koncerto akimirka

Ką veikti lapkričio 11 d.?

„Drag“ vakarėlis SOHO

Penktadienio vakarą į Vilniuje esantį klubą „Soho“ grįžta „Dramatica“ – dramatiška, žavinga, artistiška, muzikali, kerinti, nepakartojama, įkvepianti, aistringa, teatrališka, nostalgiška, dinamiška, tarptautinė, vienintelė tokia naktis Lietuvoje.

Per šią „Dramatica“ vakarėlio dalyviai bus kviečiami ir vėl leistis į kelionę po skirtingas „Drag“ Europos sostines. Kvapą gniaužiantys Šveicarijos kalnai, romantiškas Paryžius, spalvingoji Kopenhaga ir niekada nemiegantis Berlynas (Miss Plastica, Eva Detox, Jean Biche, Reverso, Tinus). Prieš ir renginio metu susirinkusiosius šokdings DJ Gyvatnešys.

Organizatorių nuotr./„Dramatica“ sezono atidarymo akimirka
Organizatorių nuotr./„Dramatica“ sezono atidarymo akimirka

Ką veikti lapkričio 13 d.?

Žavingoji džiazo trijulė kviečia į gimtadienį

Sekmadienį Vilniuje, Šv. Kotrynos bažnyčioje, 11-ąjį gimtadienį minės džiazo trijulė „The Ditties“. Žaismingas lengvumas, užburiantis žavesys, unikalus meistriškumas, magiška trijų balsų darna ir giedro nerūpestingo juoko sklidina nuotaika karaliauja visuomet, kai scenoje pasirodo „The Ditties“ (atlikėjos Veronika Čičinskaitė-Golovanova, Rūta Švipaitė ir Rūta Jakulytė-Valčiukienė).

Vienuolika metų „The Ditties“ kėlė ansamblinio dainavimo kartelę ir kūrė lietuviškąją vokalinio džiazo trio tradiciją. Pirmiausia pasinėrusios į istorinių ansamblių „Andrews Sisters“, „Boswell Sisters“ įrašus jos perprato dainavimo siaura harmonija principus, sugėrė legendų patirtį ir aukso fondo dainų pagrindu susikūrė savąjį skambesį. Ilgainiui repertuaras praturtėjo unikaliomis aranžuotėmis, stilizacijomis. Bežaisdamos įvairiomis melodijomis, „The Ditties“ atrado naują aistrą – lietuvišką estrados muziką, iš kurios atrinkusios brangiausius perlus, praturtino ir savo platų repertuarą šlageriais, kurie sugulė į albumą „Estrada“. Žinoma, ansamblinės galimybės įkvepia kūrybai, tad „The Ditties“ stebina savo publika ir naujomis originaliomis dainomis.

Nerijaus Kuzmicko nuotr./Grupė „The Ditties“
Nerijaus Kuzmicko nuotr./Grupė „The Ditties“

Nostalgiškųjų hitų atlikėja INNA – Lietuvoje

Viena pagrindinių pasaulio populiariosios muzikos žvaigždžių INNA atvyksta į Vilnių su savo mega šou! Sekmadienį koncertų salėje „Compensa“ vienoje programoje skambės visi Innos hitai: „Up“, „Hot“, „Roll“, „Yalla“, „Flashbacks“, „Cola Song“, „In Your Eyes“, „Bad Boys“, „Deja Vu“, „Amazing“ ir daugelis kitų.

Inna yra viena tituluočiausių dainininkių Europoje: 40 oficialių muzikinių vaizdo įrašų: daugiau nei 800 koncertų, 3,5 milijardo peržiūrų „YouTube“, #1 „Billboard“ šokis, atlikėja bendradarbiauja su J Balvin, Pitbull, Flo Rida, Daddy Yankee, Juan Magan, Yandel ir Reik.

Organizatorių nuotr./Inna
Organizatorių nuotr./Inna

Ką veikti lapkričio 14 dieną?

„Uriah Heep“ 50-mečio jubiliejinis koncertas

Britų roko ikonos grupė „Uriah Heep“ po 14 metų pertraukos sugrįžta į Lietuvą. Paaiškėjo, kad 2022 metais muzikantai surengs per 60 pasirodymų įvairiuose Europos miestuose, tarp jų – Vilniuje. 1969 metais susikūrusi grupė „Uriah Heep“ greitai išpopuliarėjo ir yra žinoma visame pasaulyje dėl savo hitų „Lady in Black“, „Gypsy“ ir „Easy Living. Su grupe išaugo ne viena roko gerbėjų karta. Lietuvoje šie muzikantai per tris dešimtmečius yra koncertavę kelis kartus, paskutinį sykį – 2008 metais. „Uriah Heep“ yra viena ilgiausiai gyvuojančių ir žymiausių roko grupių pasaulyje.

Asmeninio albumo nuotr./Grupė „Uriah Heep“
Asmeninio albumo nuotr./Grupė „Uriah Heep“

Prieš kelerius metus atšventusi savo 50-ąjį gimtadienį, grupė išsiruošė į grandiozinį turą po Europą, tačiau dėl pandemijos koncertus teko net kelis kartus atšaukti. Iš čia kilo ir ironiškas turo pavadinimas „From Lockdown to Rockdown!“ (liet. „Nuo karantino iki roko“). „Uriah Heep“ koncertas įvyks 2022 metų lapkričio 14 dieną Vilniuje, koncertų salėje „Compensa“. „Uriah Heep“ žada surengti grandiozinį trijų valandų koncertą, kuriame bus galima išgirsti geriausius grupės kūrinius iš penkis dešimtmečius siekiančios karjeros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius