Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Savo papuošalus aukcione pardavusi Giedrė Rusytė surinktas lėšas skirs sergantiems vaikams

Antradienio vakarą Vilniuje, skandinaviško meno galerijoje GRAFO, vyko kalėdinis labdaros vakaras „Gintarinės Kalėdos“, į kurį pakvietė Giedrė Rusytė, Marija Dubickienė ir labdaros fondas „Saulės smiltys“.
Giedrė Rusytė
Labdaros vakaro „Gintarinės Kalėdos“ akimirka / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.
Temos: 1 Giedrė Rusytė

Vakaro metu rinktos aukos tuberkulioze sergantiems bei socialinės rizikos šeimoms, G.Rusytė pristatė savo naują projektą „Jewels for Children“ – unikalius papuošalus, už kuriuos aukciono metu surinkti pinigai taip pat keliaus vaikams.

Šventinio vakaro metu plačiau pristatytas fondas „Saulės smiltys“ bei Gintaro terapijos palata, kurią siekiama įrengti Kauno klinikinės ligoninės Tuberkuliozės skyriuje. Tuberkulioze sergantys vaikai ligoninėje praleidžia apie pusę metų ar net daugiau, o aplinka, kurioje jie gyvena, turi didelę įtaką vaikų sveikimo procesui. 

„Prie fondo „Saulės smiltys" veiklos prisidedu nuo pat jo gyvavimo pradžios. Tai labai tyras ir kilnus fondas, kuris gelbsti vis daugiau infekcinėmis ligomis sergančių vaikų, kūdikių, socialinės rizikos šeimų. Lietuvoje šiam sektoriui ypatingai reikalinga parama, nes Sveikatos ministerija visiškai neskiria biudžeto šių vaikų socialinei pagalbai, psichologams ar aplinkos gerinimui“, – kalba G.Rusytė.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Labdaros vakaro „Gintarinės Kalėdos“ akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Labdaros vakaro „Gintarinės Kalėdos“ akimirka

Šiuo metu Prancūzijoje gyvenanti G.Rusytė į Lietuvą vis sugrįžta vedina labdaros ir socialinių akcijų. Tuo tikslu ji pristatė ir naują tęstinį projektą „Jewels for Children“. 

„Projekto tikslas yra paskatinti juvelyrikos sektorių aukoti savus dirbinius. Be to, žmonės galės aukoti jiems nereikalingus papuošalus, tokius kaip vienas likęs auskaras, sutrūkusi grandinėlė, mediniai karoliai, ar bet koks jiems patiems nereikalingas papuošalas. Šie papuošalai bus perdirbami į naujus dirbinius ir parduodami metiniame aukcione. Tokius aukcionus planuoju organizuoti ir Paryžiuje – šią idėją brandinau labai ilgai, pagaliau judu jos įgyvendinimo link“, – džiaugiasi G.Rusytė. 

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Labdaros vakaro „Gintarinės Kalėdos“ akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Labdaros vakaro „Gintarinės Kalėdos“ akimirka

Pirmasis aukcionas surengtas per renginį. Jo metu parduoti G.Rusytės papuošalai, taip pat fotografijos, meno kūriniai, gintaro dirbiniai, iš viso – 17 daiktų.

Kodėl G.Rusytė ėmėsi tokios kilnios misijos? „Šie dalykai labai svarbūs, todėl aš, kaip mūsų visuomenės dalis, kaip mama ir kaip žmogus suvokiu, kad tai man  – itin svarbu, kad kiekvienas privalome pasistengti už tuos, kurie turi mažiau. Pati jaučiuosi labai gausiai apdovanota gyvenimo, nes turiu sveikatos, namus, galimybių, todėl tiesiog privalau dalį savęs atiduoti tiems, kuriems to reikia“, – Žmonės.lt sakė G.Rusytė.

Modelis teigė, kad norėtų paskatinti ir kitus žmones, galinčius prisidėti prie labdaros, nelikti abejingiems ir skleisti gerus darbus.

„Suprantu, kad visi esame užsisukę savo darbuose, susikoncentravę į savo gyvenimus, tačiau jeigu tik yra galimybė rasti laiko ir kitiems, ištiesti pagalbos ranką – raginčiau tai padaryti, nes kartais likimo nuskriaustiems reikia tikrai labai nedaug“, – įsitikinusi Giedrė.

Apie fondą „Saulės smiltys“

Labdaros ir paramos fondas „Saulės smiltys“ įsteigtas 2007 m. balandžio 19 d. Vienas iš pagrindinių fondo tikslų – labdaros ir (arba) paramos bei kitokios pagalbos teikimas LR labdaros ir paramos įstatymo ir LR labdaros ir paramos fondų įstatymo nustatyta tvarka tuberkulioze sergantiems vaikams ir suaugusiems. 

Taip pat labdaros ir (arba) paramos bei kitokios pagalbos teikimas Pulmonologijos skyriams, vaikams iš vaikų namų bei daugiavaikėms šeimoms. Fondo iniciatorė ir steigėja – Marija Dubickienė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Giedrė Rusytė dalyvavo Kauno ligoninės kalėdiniame karnavale: „Myliu savo šalį, noriu jai padėti“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius