Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savo stiliumi iš minios išsiskirianti Laisvė Apeikytė sulaukia ir šypsenų, ir kandžių komentarų

Vilniuje gyvenanti Laisvė Apeikytė (30) nuolat traukia praeivių dėmesį dėl savo neįprasto aprangos stiliaus. Nutįsę megztiniai, akį traukiantys batai, rodos, tarpusavyje nesuderinami aksesuarai ir įmantriai sušukuoti plaukai – vizitinė šios stileivos kortelė. Tiesa, pasirodo, nevisi tokį jos stilių toleruoja – portalui Žmonės.lt ji patikino kartais sulaukianti ir kandžių aplinkinių komentarų.
Laisvė (dešinėje)
Laisvė Apeikytė (dešinėje) / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Temos: 1 Mada

„Mano apranga – kosmopolitizmo pavyzdys. Mano pasirenkami drabužiai – įvairių kultūrų atspindys, jų miksas“, – neįprastą savo įvaizdį Žmonės.lt paaiškino L.Apeikytė. 

Nors daugelis galėtų pagalvoti  stereotipiškai ir spėti, kad ji – mokslus apie meną kremtanti studentė, kuri galbūt net pati kuria drabužius, mergina tikina nieko bendra su menu neturinti. „Baigiau tarptautinių santykių ir politikos mokslų specialybę“, – nustebina ji. Tiesa, mokytis meniškesnės specialybės kažkada norėjo: „Anksčiau pati galvojau, kad norėčiau studijuoti dizainą. Man tai yra įdomu, traukia. Domiuosi mada ir jos tendencijomis.“

Jauni žmonės jau pripratę, kad galima pamatyti visko – jie matė daugiau pasaulio, daugiau keliavo.

Išskirtinai mergina rengiasi kiekvieną dieną. Netikėti drabužių deriniai ir ekscentriškos detalės – būtina jos įvaizdžio dalis. „Dažniausiai taip atrodau kasdien. Man reikia saviraiškos, o drabužiai man padeda atsiskleisti. Kiekvieną dieną savo aprangoje stengiuosi pridėti kokią nors mane atspindinčią detalę“, – sakė L.Apeikytė.

Anot L.Apeikytės, aplinkinių reakcija į jos stilių būna įvairi: „Praeivių žvilgsnių tikrai sulaukiu, net labai dažnai. Jų būna visokių – ir labai piktų, ir džiuginančių. Kai kurie žmonės pagiria, kad atrodau įdomiai, kitoniškai, gražiai.“

L.Apeikytė pastebėjo, kad piktų komentarų dėl savo išvaizdos ji dažniau sulaukia atokesniuose, gyvenamuosiuose rajonuose. Tuo tarpu senamiesčiu vaikštinėjantys žmonės jai atrodo kosmopolitiškesni, labiau tolerantiški.

„Vilniaus miesto centre vaikšto daugiau jaunimo. Jauni žmonės jau pripratę, kad galima pamatyti visko – jie matė daugiau pasaulio, daugiau keliavo. Gyvenamuosiuose rajonuose pasitaiko kitokios reakcijos – žvilgsniai, kurių sulaukiu, dažnai būna rūstūs, o komentarai – kandūs, įžeidžiantys. Žiūri į mane lyg būčiau kitos civilizacijos atstovė“, – atskleidžia L.Apeikytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius