Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sensacija tapusias elektrines roges pakeitė raudonas „vabalas“: ar turime Vilniaus eglės konkurentą?

Šiaip jau visai netrukus, gal po kelerių metų, o gal anksčiau, tikėtina, kad renginių vedėją Viačeslavą Mickevičių galėsime vadinti Kalėdų ambasadoriumi. Na, arba bent jau išsiugdys tradicija kasmet tikėtis staigmenų. Taip, ir 2020-ųjų ekstravagantiškasis menininkas nepaliko be siurprizų ir pristatė dar vieną kalėdinių rogių alternatyvą.
Viačeslavo Mickevičiaus kalėdinis automobilis
Viačeslavo Mickevičiaus kalėdinis automobilis / Asmeninio albumo nuotr.

20 km/val. lekiančias roges iš vienaračio sukūręs V.Mickevičius praėjusiais metais panašiu laiku lakstė ratais aplink įspūdingą Katedros aikštėje stovinčią eglę, tąsyk laimėjusią gražiausios eglės Europoje rinkimus, o šalia zujo įsiamžinti su novatorišku Seneliu norintys vaikai, kuriuos drausmino telefonais apsiginklavę tėvai.

Ir nors šiemet tokio vaizdo, deja, išvysti nepavyks, kaip visuomet kalėdinę nuotaiką V.Mickevičius pradėjo kurti dar lapkričio gale – taip dienos šviesą išvydo lemputėmis puoštas senovinis „Volkswagen Beetle“ automobilis. Su šiuo automobiliu išvažiuoti į mišką jis sugalvojo dėl įvestų apribojimų, kurių miške mažiau, tad gali važinėtis nesukdamas galvos.

Žinoma, prakeiktas tas karantinas, sako Viačeslavas, neleidęs įgyvendinti planų vėl suktis pagrindinės aikštės viduryje. Vis dėlto taip netrukus šovė ir išganinga mintis. Išvaręs savo raudoną „bitę“ į miškus, Viačeslavas siūlo sukti automobilio vairą ne link tėvų namų, o būtent į nuostabiai (tikėkimės) apsnigtą mišką.

„Norisi Kalėdas sugrąžinti į gamtą“, – sako jis.

Papuošęs automobilį jis miške apsilankė jau ne kartą, džiugu, nes ir ne vienas ratus suko. Besidžiaugiančių grynu oru ir nuostabia gamta – apstu, o išvydus takeliu atskriejantį kalėdinį džiaugsmą – tik susižavėjimas neapsakytas.

„Ir iš karto klausia, kur tiksliai važiuosiu, kokios mano koordinatės“, – juokiasi Viačeslavas.

„Norėjosi Kalėdas sugrąžinti į gamtą. Todėl papuošiau automobilį ir pradėjau važinėti. Sutikti žmonės buvo sužavėti. Jie iškart klausė, kur tiksliai važiuosiu, kokios mano koordinatės – iš viso per vieną vakarą sulaukiau 20 žinučių“, – pasakoja renginių vedėjas.

Šis Senis išties išmanus ir tikras kalėdinės dvasios kurstytojas. O kai per vieną vakarą savo feisbuko puslapyje rado net dvidešimt žinučių su prašymu sužinoti tikslią buvimo vietą, jam šovė geniali mintis – jis viešai dalinsis įrašais ir visuomet įspės, kur jį sutikti. Žinoma, tik saugiai!

„Draudžiama rengti renginius, bet aš vis tiek rasiu būdų, kaip sukurti šventę. Galiu būti kad ir be darbo, be pajamų, vis tiek būčiau kažką sugalvojęs. Man pačiam linksma realizuoti savo idėjas“, – pasikartoja Viačeslavas, taip pat prieš metus atsakinėjęs į klausimą, kodėl nusprendė sukurti elektronines roges. Nes norisi kurti šventę! (Kalbant apie šventes – pokalbio metu Viačeslavas pabrėžia, kad pats griežtai atsisako dalyvauti privačiose šventėse. Ir nors pasiūlymų tikrai yra, į juos iš karto numoja ranka – aut.past.).

O dažniausiai šį senoviniu automobiliu keliaujantį Senelį galima sutikti Nemenčinės plento miške – čia jokio eismo nėra, bus galima nusifotografuoti prie kalėdinio automobilio, o dar ir sutikti Kalėdų Senelį.

„Vilniečiams tikrai nebūtų bėda dėl tokio reginio atvažiuoti. Žinoma, gal ir galėčiau kur toliau pavažiuoti, kad ir po miestą, bet policijos pareigūnai draudžia, nes šviesos akina, blaško kitus vairuotojus. O va miške, kur nėra jokio eismo, lemputės itin nuostabiai atrodo tarp apsnigtų medžių, ko nepasakyčiau apie miestą“, – 15min paaiškino Viačeslavas.

VIDEO: Viačeslavo Mickevičiaus kalėdinis automobilis

Dabar renginių vedėjas galvoja tik apie specialias koordinates ir vietas, kuriose galėtų būriuotis smalsuoliai. Jis baiminasi tik vieno – jei su automobiliu stovės vienoje vietoje, ant kelio pradės veržtis vaikai ir būtinai norės nusifotografuoti su Seneliu. O jei reguliariai važinės – spūsties pavyks išvengti.

Beje, jei pagalvojote, kad sutikę šį Kalėdų Senelį sulauksite dovanų, tai galite galvoti iš naujo – Viačeslavas ne tam persirengė. Jis nuoširdžiai tiki, jog vaikams turėtų rūpėti ne dovanos, o paprasčiausias pasibuvimas tarp kitų žmonių. Todėl galima būtų pagalvoti, kad tai yra viena iš nedaugelio kalėdinio automobilio užduočių.

Asmeninio albumo nuotr./Viačeslavo Mickevičiaus kalėdinis automobilis
Asmeninio albumo nuotr./Viačeslavo Mickevičiaus kalėdinis automobilis

Be to, V.Mickevičius jau „audžia“ ir naują planą. Sugalvojo mišką paversti kojūkais vaikštančių, su ugnimi triukus atliekančių cirko artistų oaze, kurie savo pasirodymus galėtų demonstruoti tam tikroje miško teritorijoje.

„Aišku, tokiu atveju reikės, kad Kalėdų Seniu būčiau jau ne aš (juokiasi). Taip žmonės susigrupuotų ir eitu stebuklingu mišku. Jei pavyks realizuoti šią mintį, dar prikabinsiu 40 lempų su generatoriumi, kad jos viską apšviestų. Tikiu, kad tai bus įspūdingas projektas. Na, jau dabar pamatęs susidomėjimą Kalėdų Seniu ir vabalu, supratau, kad esame neblogi konkurentai Vilniaus Kalėdų eglei“, – juokiasi Viačeslavas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Įžiebta nepralenkiama Širvintų Kalėdų eglė: ar pavyko neprarast karūnos?

TAIP PAT SKAITYKITE: Gražiausia kalėdine egle Europoje vėl paskelbta Vilniaus žaliaskarė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius