TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sergejus Maslobojevas prisipažino: Norvegijoje gaudavo fantastišką atlyginimą, bet nesijautė laimingas

Pasaulio kikbokso čempionas Sergejus Maslobojevas atskleidė savo emigracijos istoriją, kuomet neturėdamas pinigų vystyti savo sporto karjeros, jis buvo priverstas išvažiuoti į Angliją.
Sergejus Maslobojevas su šeima
Sergejus Maslobojevas su šeima / Asmeninio albumo nuotr.

„Ten aš sportavau ir tam, kad galėčiau save išlaikyti, dirbdavau statybose. Aplink buvo daug tokių lietuvių, kurie varydavo ant Lietuvos“, – neslepia čempionas.

Prieš dešimt metų Sergejui teko emigruoti ir antrą kartą, į Norvegiją, kur vyras dirbo naftos platformų statybų bazėje. Tuomet vyras metė sportą, nes patyrė spaudimą iš aplinkinių, kurie sakė jam pradėti rimtą gyvenimą, be sporto ir su stabiliomis pajamomis.

„Norvegijoje aš uždirbdavau po 7000–8000 litų per mėnesį, bet nesijaučiau laimingas“, – LNK laidoje „Valanda su Rūta“ sakė S.Maslobojevas, o žiūrovai visą pasakojimą išvys ketvirtadienio vakarą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Sergejus Maslobojevas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Sergejus Maslobojevas

Didžiojoje Britanijoje gyvenanti keturių mama Birutė Jakučionytė taip pat pasidalijo savo patirtimi, atskleidusi, kad gyvenimo emigracijoje metu buvo daug sunkių akimirkų.

„Pirmiausia, nei vienas nekalbėjome angliškai, išvažiavom į Londoną, išsinuomojome butą. Trukdė kalbos barjeras, taip pat nepaleido mintis, kad aš esu suaugęs protingas žmogus, o išvažiavusi turiu mokytis sistemos iš naujo. Maža to, aš buvau po skyrybų ir mano vaikai buvo labai maži. Aš buvau tokioje situacijoje, kurioje jaučiau nuolatinę baimę neišlikti, pasimetimą – o kas manimi dabar pasirūpins?, – sako moteris.

B.Jakučionytė teigė svarsčiusi su vaikais grįžti į Lietuvą karantino laikotarpiui, tačiau suskaičiavusi, kad tėvynėje pragyventi jai bus sudėtingiau nei Anglijoje. Taip pat ji sako pasipiktinusi tėvynainių ir valdžios atstovų reakcija į pandemijos išgąsdintus ir į Lietuvą sugrįžtančius emigrantus.

LNK nuotr. /Birutė Jakučionytė
LNK nuotr. /Birutė Jakučionytė

Moteris jautriai sureagavo į premjero Sauliaus Skvernelio pasakymą, kad keltais plaukiantys agresyvūs, besikeikiantys ir iš karantino besijuokiantys emigrantai yra ne žmonės. „Kai gyveni tik Vilniuje, tai ir stebiesi iš kur čia tokie keltais atplaukia, kas čia tie ne žmonės? Pilna provincija tokių. Išvažiuokite iš Vilniaus ir pamatysite kitokią Lietuvą“, – piktinasi emigrantė.

„Kai aukščiausi mūsų šalies vadai nusileidžia į tą patį lygį, ieško kaltų ir teisia, tai rodo, kad nėra empatijos. Visų pirma, kodėl tie emigrantai tokie? O kur buvo socialinė sistema, kai jie augo? Ir dabar Lietuvoje pilni kaimai tokių vaikų – neprižiūrėtų, nemylėtų, be jokių socialinių įgūdžių. Jiems reikia skirti dėmesio, juos reikia globoti, mokyti, auginti. Nes auga dar viena tokia pati karta. O tada po kažkiek metų vėl kažkas atsistojęs sakys – jie ne žmonės, jie gyvuliai“, – piktinasi emigrantė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius