Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Simona Lipnė atvėrė širdį – prabilo apie išgyventas patyčias: „Man nebesinori tylėti“

Ne paslaptis, kad vieši žmonės neretai susiduria ne tik su konstruktyvia kritika, bet ir su patyčiomis bei užgauliojimais. Tą išgyveno ir verslininkė, elektroninės parduotuvės ir fizinių parduotuvių tinklo „Simitri“ įkūrėja bei nuomonės formuotoja Simona Lipnė. Žinoma moteris pasidalijo atviru įrašu, kuriame prabilo apie patirtus išgyvenimus.
Simona Lipnė
Simona Lipnė / Asmeninio archyvo ir Gretos Skaraitienės nuotr.

Socialiniame tinkle „Instagram“ populiari nuomonės formuotoja paviešino atvirą žinutę, kurioje prabilo apie patyčias. Šiuo įrašu Simona Lipnė sutiko pasidalyti ir su portalo Žmonės.lt skaitytojais.

Pasak jos, žmonės dažnai prisidengia teigdami, kad tai tik jų nuomonė, nors tai tikrų tikriausios patyčios.

„PATYČIOS. Visi „nekomentuoju, BET..“, „čia tik mano nuomonė“ ir t.t. ir yra PATYČIOS. Taip aš viską suvokiu ir suprantu! O tu? Ar tau tai normalu? Jei taip sakytų tau? Tavo vaikui? Tavo artimajam? Tai tavęs visiškai nepaliestų? Tau tai normalus standartas? Taip aš mokau savo vaikus, kad negalima taip šnekėti ir jei kažkas taip daro, kad reikia sugėdinti ir neleisti taip elgtis. Nes tai nėra normalu.Turėti nuomonę ir ją išsakyti nėra = įžeidinėjimams, užgauliojimams ir apvėmimas visais įmanomais žodžiais.Ypač, kas populiaru pastaruoju metu – viešai ir skiriant tam visą dėmesį ir energiją, kad tik „įkast“. Tokį turinį kurti dabar yra „ant bangos“. Bet ar tu su jais? Ar tau tai tavo standartas?“, – savo sekėjų klausė S.Lipnė.

Mikita Photography nuotr./Simona Lipnė
Mikita Photography nuotr./Simona Lipnė

Jos teigimu, žmonės linkę tyčiotis iš visko: išvaizdos, elgesio, laisvalaikio, darbo pobūdžio.

„Aš – suaugęs žmogus, suvokiantis viską kaip yra. Nors kartais – net ir man sunku suvokti, iš kur žmonės tokie pikti ir agresyvūs vienas kitam. Ar jie patys savęs paklausia, kas jam iš to pilamo purvo ant kito?

Pagal šiuolaikinius Lietuvos standartus TU:

Jei tu ne 45kg, TU negali šokti, nes tave išvadina storule. Nu, nes kaip tu šoki, jei sveri ne tiek, kiek nori kiti, kad svertum ir tiktum?!

Taip pat negali šokti į baseiną, nes nu jei ne modelis instagraminis, negali!!! Nes esi banginis! Ir nepraleis niekas progos to pasakyti, nes nu kaip nepasakyti „tik savo nuomonės“! Vapše, kas tau maudymke pardavė, eik slėptis!

Moterie, nelenk atgal galvos. Nekurk reklamų. Tik šypsokis. Ramiai. Gražiai. Ne per daug. Ne per mažai. Ai bet vis tiek negerai. Geriau nebūk – nes vis tiek neįtiksi.

O gal geriau nedirbk? Nedirbk ir neužsidirbk. Nes kitam nejauku dėl to, ką gali sau leisti, o jei dirbsi mažai – akis draskys per maža tavo apyvarta ir tu būsi ūbage velnių, kuri nieko neišmano. Vėl bloga esi!

Nedaryk NIEKO, kas yra ne standartas tiems, kurie TURI SAVO NUOMONĘ. Nes užmėtys akmenim, kaip tą daro su manimi nuolat“, – rašė žinoma verslininkė.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Simona Lipnė
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Simona Lipnė

Ji teigia, kad nors viešumoje yra jau ilgą laiką ir yra patyrusi daug įvairiausio pobūdžio patyčių bei bandymų pakenkti, tačiau vis dar negali su tuo susitaikyti ir nori su tuo kovoti.

„Aš per beveik 7 metus turiu odą storą, iškentėjus esu labai daug šūdo. Grasinimų, veiksmų, visko. Kai bando sugriaut santuoką – nepavyksta. Kai padaro taip, kad prarandi pinigus. Kai ėda tave kiekvieną dieną – nepakankama, netinkama, per stora, baisi, šlykšti ir visokia kitokia.

Kad ir kokia stora ta oda – aš žmogus, motina savo vaikų. Ir man nebesinori tylėti. Tik norisi pasakyti – STOP. Ne tam, kuris „turi savo nuomonę“, o tiems, kurie turi suvokimą ir supratimą, kad taip elgtis negalima. Ir pakviesti ne tik mane, bet ir kiekvieną, kurį užgaulioja – apginti. O tą, kuris užsiima patyčiomis – sugėdinti, gal bent kiek jų bus mažiau. Toks bendras apsivalymas nuo viso to, kas įsisiubavo.

Ir, aišku, išlįs Jis ar Ji , ir sakys man „taigi pati norėjai!“, „pati lendi į tą viešumą“, „kam čia keli viską, gi visiems nepatiksi“. Tai atsakau – viešumas nėra = patyčioms!!!! Ir aš jų nepasirinkau. Ir nesirinksiu. Nes aš to NEPALAIKAU!“, – mintimis dalijosi S.Lipnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius