-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Širdį verianti Rugilės daina ukrainiečiams: parodė karo realybę, sulaukė padėkų

Ukrainiečius kiekvienas palaikome savaip – vieni mintimis, kiti pinigine parama, drabužiais ar iš širdies gimusiomis iniciatyvomis. Savo paramą taip pat išreiškė socialiniuose tinkluose garsėjanti Rugilė Maslauskaitė, kuri sumanė ne tik parašyti ukrainiečiams skirtą dainą, bet ir surengti paramos renginį. Netrukus į jos skleidžiamą žinutę atsiliepė ir dalis ukrainiečių, kurie nuoširdžiai padėkojo už jiems sukurtą kūrinį.
Rugilė Maslauskaitė
Rugilė Maslauskaitė / Asmeninio albumo nuotr.

Per pastarąsias savaites „TikTok“ ir instagramas tapo puikiomis platformomis pasauliui parodyti tai, kas iš tiesų vyksta Ukrainoje. Tuo pasinaudojo ir Rugilė, kuriai norėjosi ukrainiečiams padėti ne tik pinigine auka, drabužiais ar medikamentais, bet ir pasiunčiant žinutę – pasauliui parodant, kokia protu nesuvokiama katastrofa vyksta pašonėje.

„Tikiu, kad visi bandome padėti, kuo galime, todėl pro langą iškėliau Ukrainą palaikantį plakatą, bei sukūriau dainą, kuri pasiekė net pačius ukrainiečius.

Nuoširdžiai pasakysiu – karo veiksmams prasidėjus, baimę keitė panika. Sėdėjau prie pianino ir negalėjau įsivaizduoti, kokie drąsūs ir didingi ukrainiečiai, likę kovoti arba grįžę iš užsienio kautis vardan savo tėvynės“, – 15min kalbėjo mergina.

Būtent tokia ir yra jos sukurta dainos žinutė – kelti ne paniką, o dvasią dėl narsios ukrainiečių tautos. Rugilė stebisi jų tvirtomis ir nepalaužiamomis vertybėmis, kurias sudėjo ir į savo dainos žodžius.

Ukrainiečiams skirta Rugilės daina:

„Kviečiau įsivaizduoti, ką jaučia ukrainiečiai, kai jų namai bombarduojami, kaip jaučiasi viską praradę žmonės, kuriems lieka tik melstis.

Gėrėjausi jų drąsa likti, narsa kautis ir stoti prieš tankus plikomis rankomis. Smagu, jog daina buvo išgirsta 120 tūkst. kartų „Instagram“ bei „TikTok“ platformose, o komentaruose plūdo ukrainietiškos padėkos“, – džiaugėsi ji.

Pasirodžius merginos dainai minėtose platformose, Rugilė sulaukė ir pačių ukrainiečių padėkų.

Asmeninio albumo nuotr./Rugilė Maslauskaitė
Asmeninio albumo nuotr./Rugilė Maslauskaitė

„Kitas pasidalino mano iniciatyva iškelti languose plakatus savo socialiniuose tinkluose su užrašu „Imagine being that kind to care about complete strangers“, – pasakojo pašnekovė.

Ne tik Rugilė, bet ir jos visa šeima prisideda prie palaikymo Ukrainai.

„Aukojame pinigais, nešėme reikalingus daiktus, pirkome maisto ir medikamentų. Organizavau muzikinį paramos renginį, pro langą iškėliau plakatus, geltonai-mėlynai apšviečiau langus – kad ukrainiečiai matytų palaikymą, jog Lietuva visomis išgalėmis yra su jais“, – 15min sakė R.Maslauskaitė.

Muzikinis paramos renginys:

Beje, merginos tėtis yra žurnalistas-operatorius, kuriam teko vykti į pačią Ukrainą. Todėl vietiniams jis nusprendė parodyti savo dukros dainą. Šie iškart jai skyrė dar vieną padėką.

„Mums to labai reikia. Dvasios ir palaikymo, mes tai be galo vertinam ir matom“, – Rugilei ukrainiečių žodžius perdavė jos tėtis.

Vis dėlto 15min pasiteiravus, ar tikisi, kad ši daina galėtų pasiekti ir rusų tautą, kol kas į klausimą atsakymo mergina prisipažino neturinti.

„Manau, kad tikrai yra, kas jau pamatė. O kitų propaganda ilgai maitintų žmonių širdžių vien daina vargu, ar pasieksi. Tačiau tikiu, jog bet kokios akis atveriančios tiesos ir žinutės skleidimas meno forma yra labai efektingas“, – įsitikinusi R.Maslauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius