Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaiva Jasevičiūtė. Ar daug sau meluojate?

Net neabejoju, kad dauguma jūsų galvojate, jog esate su savimi sąžiningi žmonės. Aš irgi taip galvojau, kol nesupratau, kad mes visi labai dažnai apgaudinėjame save, net patys to nejausdami. Aišku, dažniausiai tas melas yra smulkmenos, bet vis tiek – atviri nebūname net patys su savimi.
Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė / Asmeninio archyvo nuotr.

„Oi ne, aš savęs visai neapgaudinėju“, – dabar pagalvojote jūs. Bet pagalvokite, ar tikrai niekada nevalgėte naktį, guosdami save, kad „vienas kartas nieko blogo nedaro?“. Ar tyliai nesakėte sau, kad du buteliai alaus kasdien tikrai dar nėra alkoholizmas? Ar negalvojote „aš tikrai sulieknėsiu, kai tik man reikės?“. Žmonės apgaudinėja save kasdien ir net to nepastebi. Kokie melai sau yra dažniausi?

Apie išvaizdą ir svorį. Aš nustebau, kai sužinojau, kiek daug yra moterų, kurios perka sau mažesnio dydžio drabužius, kuriuos nešios, kai numes svorio. Svoris, aišku, nekrenta, netinkami rūbai kabo spintoje kaip priekaištas, o jos net negali pasidžiaugti naujais pirkiniais. Aš taip nedarau, bet kaip ir dauguma mūsų – neišmetu per mažų drabužių, nes vis apgaudinėju save, kad tikrai juos sukūdusi dar nešiosiu. Nenešiosiu, nes jei jau nutiks stebuklas ir man pavyks numesti tiek svorio, aš pulsiu pirkti naujus drabužius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius