-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 09

Skaiva Jasevičiūtė. „Suk suk ratelį“, „helikopteris“ ir kiti gyvūnų kankinimai

Lapkričio mėnesį suėjo lygiai 14 metų, kai nuo tilto buvo sadistiškai numestas šunelis Pipiras. Tikriausiai jau ir pamiršote tą istoriją. O aš nepamiršau. Man tada labai įstrigo tai, kad šuniukas, su kuriuo taip žiauriai pasielgė dvikojis padaras, net ir visas sulaužytas vis tiek žmogui vizgino uodegytę. Pipiras, deja, neišgyveno. O jo kankintojas, pirmą kartą mūsų šalies istorijoje, buvo nuteistas realia laisvės atėmimo bausme. Tiesa, ta bausmė buvo tik 8 mėnesiai. Nežinau, ar pasimokė jaunasis sadistas, bet panašu, kad kitiems tai įspūdžio nepadarė.
Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė / Asmeninio albumo nuotr.

Apie kankinamus gyvūnus tenka girdėti nuolatos. Tai kas nors patampo juos virve prisirišus prie automobilio, tai kankina metro ilgio grandine pririšus prie būdos, tai nežmoniškomis sąlygomis laiko dauginimo ir pasipelnymo tikslais. O kur dar mušami, mėtomi per langus ir kitaip žalojami augintiniai. Neseniai žinomas Lietuvoje veterinaras Paulius Morkūnas savo socialinių tinklų paskyroje parašė, kad į jo kliniką buvo atvežtas šuniukas su aštuoniomis kulkomis galvoje. Kažkas į bejėgį gyvūną šovė net aštuonis kartus. Žinoma šuniukas neišgyveno. O kur dar istorijos apie vaikų užspardytus katinus arba „nukryžiuotą“ kačiuką, prikaltą prie lentų daugiabučio namo kieme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius