Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Spektaklis „Broliai Karamazovai“ su Jurgita Jurkute priešaky pelnė Maskvos teatrų festivalio „Grand Prix“

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) jaunieji aktoriai, vadovaujami režisierės Silvos Mieliauskaitės-Krivickienės, laimėjo prestižinį VIII Maskvos tarptautinio teatrų festivalio „Tavo šansas“ prizą. Aktorystės studijas ką tik baigę menininkai konkursinėje programoje parodė diplominį spektaklį „Broliai Karamazovai“.
Jurgita Jurkutė su kolegomis aktoriais Modenoje, Italijoje
Jurgita Jurkutė su kolegomis aktoriais Modenoje, Italijoje / Asmeninio archyvo nuotr.

Gegužę tris savaites vykusioje teatrų šventėje pasirodė studentai iš Rusijos, JAV, Slovakijos, Čekijos, Vokietijos, Ispanijos ir Lenkijos teatrinių mokyklų. Festivalio metu jaunieji aktoriai pristatė savo diplominius spektaklius. LMTA studentai, tarp jų ir Jurgita Jurkutė, į konkursą nuvežę Fiodoro Dostojevskio spektaklį „Broliai Karamazovai“, nepaliko abejingų ir pelnė garbingą „Grand Prix“ apdovanojimą.

„Pirmą kartą šio festivalio istorijoje prizas iškeliavo į kitą šalį, o ne liko Rusijoje“, – savo auklėtiniais didžiavosi režisierė S.Mieliauskaitė-Krivickienė. Tačiau apie savo laimėjimą teatralai sužinojo tik grįžę į Lietuvą, todėl teatro „Nastrastnom“, kuriame vyko Maskvos festivalis, direktorius prizą aktoriams įteikė Modenoje, Italijoje, po Eimunto Nekrošiaus „Dieviškosios komedijos“ premjeros.

„Tas spektaklis, kuris laimi, yra įtraukiamas į teatro repertuarą, tad nuo rudens mums dar ne kartą teks važiuoti į Maskvą“, – Žmonės.lt sakė spektaklio režisierė. Spektaklyje be J.Jurkutės, vaidina Šarūnas Zenkevičius, Simonas Dovidauskas, Vygandas Vadeiša, Pijus Ganusauskas, Justas Valinskas, Paulius Markevičius, Darius Petrovskis, Ieva Triškauskaitė, Milda Noreikaitė, Marija Petravičiūtė, Julija Šatkauskaitė.

Spektaklyje „Broliai Karamazovai“ Katerinos Ivanovnos vaidmenį sukūrusi J.Jurkutė šią vasarą darbų rate sukasi kaip voverė. Pasibaigus jos vestiems TV projektams, moteris visas sako jėgas ir laiką paskyrė teatrui. Net į savo pačios vestuves su verslininku Ryčiu Širvaičiu ji iš Italijos grįžo likus vos kelioms dienoms, o jau nuo birželio vidurio vėl leisis į gastroles.

Nerk į teatrą nuotr./Jurgita Jurkutė (deainėje) spektaklyje Broliai Karamazovai
„Nerk į teatrą“ nuotr./Jurgita Jurkutė (dešinėje) spektaklyje „Broliai Karamazovai“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius