Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stebinantis lietuvių šuolininkių į vandenį tandemas: dukra tapo mamos trenere

Tai, ką daro kaunietė Asta Girdauskienė, vieniems kelia baimę, kitiems – susižavėjimą ir nuostabą. 62-ejų moteris, šokdama į baseiną nuo 1 ar 3 metrų tramplino, bent kartą persiverčia ar padaro vadinamąjį „sraigtą“, o kartais varžybose atlieka sudėtingus šuolius net nuo 7,5 ar 10 metrų aukščio bokšto. Negana to, šuoliais į vandenį ji „užkrėtė“ ir savo dukrą, kuri galiausiai tapo mamos trenere.
Asta Girdauskienė su dukra
Asta Girdauskienė su dukra / TV3 nuotr.

Neįtikėtinas mamos ir dukros tandemas – šį šeštadienį, TV3 laidoje „Amžius – ne riba“, rašoma televizijos pranešime spaudai.

Astos pasirinkimui susieti gyvenimą su oro ir vandens stichijomis didžiausią įtaką turėjo mama.

„Vaikystėje lankiau baseiną, o tėveliai vis ateidavo pasižiūrėti, kaip plaukiu. Kartą plaukdama ant nugaros pamačiau, kad mama žiūri ne į mane, o kaip kažkas šokinėja nuo bokšto. Supykau. Kai po vasaros prasidėjus naujam sezonui man pasiūlė mokytis šokinėti į vandenį, sutikau, nes ir mama to norėjo. Kadangi tuo pačiu metu lankiau ir gimnastiką, šuoliai į vandenį man gerai sekėsi. Taip šioje sporto šakoje ir pasilikau“, – laidoje pasakoja A.Girdauskienė.

Vėliau Asta pasirinko trenerės darbą ir jau apie 40 metų savo patirtį ji perduoda jaunajai kartai.

„Esu trenerė ir labai tuo džiaugiuosi, nes tai – ne darbas, o malonumas, – tvirtina A. Girdauskienė, mananti, kad būtent vaikai padeda išlikti gyvybingiems vyresniame amžiuje. – Vaikai uždega, neleidžia pasenti. Manau, jei turite galimybę ko nors mokyti vaikus, visuomet jausitės jauni.“

Kaunietė ne tik treniruoja jaunimą, bet ir pati dalyvauja įvairaus masto šuolių į vandenį varžybose, o neretai nušluosto nosį pajėgiausiems savo amžiaus grupės Europos ir pasaulio šuolininkams. Pavyzdžiui, 2016 m. ji tapo Europos čempione 55–59 amžiaus grupėje, o 2017 m. iškovojo pasaulio čempionės titulą.

Stimulu vėl aktyviai imti praktikuoti šį sportą, Astai tapo prieš maždaug 30 metų Ukrainoje surengtas pirmasis šuolių į vandenį veteranų čempionatas.

„Mano akimis, tai buvo stebuklas. Kai pamatėme, kad į vandenį šokinėja 80–90 metų žmonės, mums akys išlipo ant kaktos. Ir aš pradėjau dalyvauti tuose čempionatuose. Iki tol nebuvau šokinėjusi apie 15 metų, tačiau kažkiek pasitreniravus man sekėsi labai gerai“, – prisimena laidoje Asta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius