-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su V.Noreika legendinį „Laiką“ dainavęs L.Pačkauskas: kaip hitu tapęs kūrinys sujungė kartas

1998 metais Lietuvoje pasirodęs Virgilijaus Noreikos ir dvigubai jaunesnio grupės „Kastaneda“ nario Luko Pačkausko kūrinys „Laikas“, sujungęs popstilių su klasika, suvienijęs dvi visiškai skirtingas kartas, buvo tikras jaudinančios naujovės gūsis šalyje.
Lukas Pačkauskas, Virgilijus Noreika
Lukas Pačkauskas, Virgilijus Noreika / Viganto Ovadnevo, Irmanto Gelūno nuotr.

Virgilijus Noreika buvo geriausias savo srities profesionalas, niekuomet nepamirštantis žmogiškumo, visiems aplink dalijantis šilčiausias emocijas. Kad ir kokiu scenos grandu jį laikė visa Lietuva ir pasaulis, nosies į aukštumas jis neužkėlė.

Pasirodžius Luko ir Virgilijaus kūriniui tikrai ne vienas liko nustebęs – pasitempęs operos solistas, dainuoja popmuziką, o kartu su juo – jaunuolis reperis. Tačiau tai daug ką pasakė apie patį V.Noreiką. Jis besišypsantis priimdavo ir su jaunais talentais dirbti, ieškoti naujovių nebijojo.

Po Luko Pačkausko ir Virgilaus Noreikos dueto praėjo lyigiai 20 metų. Dainoje Luko repuojamas tekstas „tik tak, tik tak, laikas greitai eina“ kaip niekada aktualus šiandien, kai praradome didį maestro.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Virgilijus Noreika
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Virgilijus Noreika

Grupės „Kastaneda“ nariui prisiminus operos solistą, jam kyla šviesiausios emocijos. Virgilijus Noreika padėjo Lukui Pačkauskui garsinti savo muziką, nors iš pradžių galimybė dirbti su juo atrodė visiška utopija.

„Mūsų keliai susidūrė labai netikėtai, spontaniškai. Tuo metu, kai gimė mūsų su Martynu Puchovičiumi, Justu Mamontovu, Algiu Drėma daina „Laikas“, ilgai galvojome, kas galėtų būti žmogus, su kuriuo sudainuočiau šią dainą. Mes norėjome daryti eksperimentą. Mąstėme apie labai daug variantų. Maestro Virgilijus Noreika iš tiesų buvo paskutinis variantas, nes manėme, kad jis tikrai nesutiks. Jis atrodė visiškai nepasiekiamas, jis buvo operos korifėjus, grandas. Maniau, kad tokiems pienburniams apie tai svajoti nerealu“, – 15min pasakojo Lukas.

Tačiau surizikavus pabandyti, Lukas Pačkauskas įsitikino, kad Virgilijus – visiškai kitoks žmogus nei iš pradžių įsivaizdavo. Scenoje – tikras savimi pasitikintis meistras, tačiau kasdienybėje – paprastas ir itin nuoširdus bičiulis.

„Kai jam pasiūlėme kartu dainuoti, jis iškart sutiko, tas labai nustebino. Jis buvo profesionalas iš didžiosios raidės, savo srities geriausias meistras, jis su šia užduotimi susitvarkė puikiai. Jam sudainavus, nepabijočiau sakyti, kad tai tapo viena iš šimtmečio dainų“, – šypsojosi atlikėjas.

Kviečiame pasiklausyti Luko ir Virgilijaus bendro kūrinio:

VIDEO: Lukas ir Virgilijus Noreika „Laikas“

Lukas Pačkauskas iki šio debiuto su maestro buvo išleidęs ne vieną albumą, tačiau šis kūrinys jam leido prasiskinti kelią į dar didesnę sceną: „Šiai dainai gimus vyresnioji karta sužinojo apie mane, o jaunesnioji – apie Virgilijų Noreiką.“

Šiai dainai gimus vyresnioji karta sužinojo apie mane, o jaunesnioji – apie Virgilijų Noreiką

Itin didelis dainos populiarumas paskatino duetą surengti kartu ir ne vieną koncertą. Tačiau kad ir kaip būdavo smagu su maestro dainuoti scenoje, Virgilijaus pamokos užkulisiuose buvo už viską vertingesnės.

„Išliko be galo daug gražių prisiminimų. Man maestro davė tikrai labai daug. Tai, ką jis man pasakydavo, taip ir liko manyje. Aš nebuvau jo mokinys, tik kartais scenos partneris. Vokalo jis manęs nemokė, bet mes visada kalbėdavomės apie gyvenimą, apie muziką, apie tai, kas mums svarbu. Tai buvo žmogus, kuris labai lengvai bendraudavo. Nors iš šono atrodydavo labai solidus, gal net neprieinamas, bet su juo būdavo labai paprasta kalbėtis. Labai gaila, kad paskutiniu metu nebendravome“, – apgailestavo atlikėjas.

Pasak jo, minčių tęsti bendrą veiklą kartu buvo ir daugiau, tačiau jos taip ir neišsipildė. „Sudainavome ir antrą dainą „Norai“. Buvome įsitikinę, kad tokios dainos kaip „Laikas“ nepadarysime, todėl kita daina buvo tiesiog sau. Buvome pradėję mąstyti ir apie albumą, bet abu buvome labai užimti, tad nepavyko. Bet buvome laimingi tiesiog turėdami tą puikią dainą“, – 15min kalbėjo Lukas Pačkauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius