-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su Ž.Savicku įsiamžinęs K.Krivickas giriasi nušvilpęs valdžią: sulaukė pasipiktinimo

Ketvirtadienį Vilniaus Nepriklausomybės aikštėje buvo sulaukta ne tik taikaus Sausio 13-osios minėjimo renginio, bet ir neramumų – čia taip pat rinkosi prieš valdžią nusiteikę protestuotojai. Jie dūdomis, švilpimu ir riksmais stengėsi pertraukti Seimo pirmininkės ir premjerės kalbas. Tarp triukšmadarių buvo galima išvysti ir „Šeimų maršo“ protestuose pasižymėjusius žinomus žmones.
Žinomi žmonės pasirodė Sausio 13-osios renginio minėjime
Žinomi žmonės pasirodė Sausio 13-osios minėjime / 15min nuotr.

Ne pirmą kartą į protestus atvykstantys ir savo kalbomis pasižymintys Kristupas Krivickas, Žydrūnas Savickas, Romas Dambrauskas, Artūras Orlauskas ir šįkart nepraleido progos išsakyti savo nuomonės apie valdžią.

Protestas sulaukė didelio atgarsio – mitinguotojai ne tik pertraukinėjo Seimo pirmininkę, premjerę, bet ir Laisvės premijos laureatus.

Apie tai savo kalbos metu trumpai pasisakė ir Ingrida Šimonytė. Ji stebėjosi, kad taip elgiamasi būtent Sausio 13-ąją.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Sausio 13-osios – Laisvės gynėjų dienos minėjimas ir Laisvės premijos įteikimo ceremonija Nepriklausomybės aikštėje
Luko Balandžio / 15min nuotr./Sausio 13-osios – Laisvės gynėjų dienos minėjimas ir Laisvės premijos įteikimo ceremonija Nepriklausomybės aikštėje

„Man atrodo, kad tuo metu, kai žmonės dūdavo ar skandavo, kai aš kalbėjau ar Seimo pirmininkė... Žinot, tie žmonės, kurie žuvo Sausio 13-ąją, jie žuvo ir už tai, kad kažkas galėtų švilpti valdžiai kalbant. Bet kam reikėjo demonstruoti nepagarbą kitiems kalbėtojams, Laisvės premijos laureatams, šito, tiesą sakant, aš nesuprantu.

Ypač kai daugelis tų žmonių teigia esantys už tradicines vertybes. O, kaip žinia, premijos laureatais šiais metais yra „Katalikų bažnyčios kronika“, kas yra, man atrodo, labai brangus dalykas kiekvienam lietuviui. Jau neminint to, kad kiekvienam tikinčiajam tai yra tapatybės dalis“, – sakė premjerė.

Proteste dalyvavęs Kristupas Krivickas savo elgesiu net panoro pasigirti. Vyras socialiniuose tinkluose pasidalijo nuotrauka ir pridūrė, kad didžiuojasi nušvilpęs valdžią.

„Sausio 13-osios minėjimas prie Seimo! Nušvilpėm valdžią! Už laisvę!“ – socialiniame tinkle rašė K.Krivickas, šalia kurio nuotraukoje galima pamatyti ir galiūną Žydrūną Savicką.

Atsirado tokių, kurie K.Krivickui reiškė pritarimą ir sveikino: „Šaunuoliai“. Tačiau po savo įrašu vyras sulaukė ir nemažai piktų pasisakymų – žmonės klausė, kodėl protestuotojai pasirinko būtent šią dieną, be to, dar nušvilpė kalbas, skirtas pagerbti Sausio 13-osios kovotojus.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Protestas prie Seimo Sausio 13-ąją
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Protestas prie Seimo Sausio 13-ąją

Savo nuomonę po įrašu išsakė ir laidų vedėjas, komikas Paulius Ambrazevičius. Jis teigė, kad K.Krivickas nejaučia pagarbos už laisvę kovojusiems žmonėms.

„Dar tą moterį žiauriai kietai nušvilpėt, kur dėl laisvės padarė daugiau, nei tokie dundukai kada nors padarysit, nes trūksta tiek kiaušų, tiek smegenų“, – karčios kritikos po K.Krivicko įrašu feisbuke pažėrė komikas.

Apie K.Krivicko ir Ž.Savicko veiksmus savo nuomonę panoro išsakyti ir kompozitorius, atlikėjas Stanislavas Stavickis-Stano.

„Nu maladec bachūrai!!!

Štai dar kelios tinkamos datos nušvilpti valdžią:

Birželio 14 – gedulo ir vilties diena. Diena, skirta prisiminti 1941 metais prasidėjusius trėmimus. Diena, kada žiauriausias pasaulio diktatorius, Stalinas, pradėjo naikinti mūsų tautą.

Lapkričio 2 – Vėlinės. Mirusių atminimo ir pagerbimo diena.

23 февраля – день зашитника отечества. Diena skirta pagerbti raudonosios armijos įkūrimą. Pagrindinė Rusijos karinė šventė. Tikrų vyrų diena!“ – socialiniame tinkle rašė S.Stavickis-Stano.

J.Stecevičiaus/LRT nuotr./Stanislavas Stavickis-Stano
J.Stecevičiaus/LRT nuotr./Stanislavas Stavickis-Stano

Savo trumpą, tačiau aiškų komentarą pateikė ir humoristas, „Dviračio žinių“ kūrėjas Haroldas Mackevičius.

„Kaip soliteris renkasi naują šeimininką?

1) kad būtų pakankamai didelis.

2) kad būtų pakankamai kvailas“, – pamatęs K.Krivicko įrašą rašė H.Mackevičius.

Pykčio strėlių negailėjo ir kiti internautai.

„Tokią dieną susirinkti ir nušvilpti... Negerbiat nė vieno, kurių minėjimas šiandien. Nesugebat atskirti, kam ši diena skirta“, – po K.Krivicko ir Ž.Savicko nuotrauka rašė vienas.

Tai, kas įvyko per Sausio 13-osios minėjimą, nuliūdino ir jame dalyvavusią krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko žmoną Liną Anušauskienę.

„Nuoširdžiai gaila, kad ir valstybiniai paminėjimai tampa maršistų pagiežos liejimo aikštele. Iš tribūnos kalbama apie Laisvės premiją, o jie rėkia „gėda“, švilpia. Premijos laureatė kalba ir graudinasi tuo pačiu metu. Nežinau, dar niekad taip nebuvo gėda už juos...“ – neslėpė L.Anušauskienė.

Šia tema pasisakė ir broliai menininkai Remigijus ir Algirdas Gataveckai.

„Man didžiulė gėda už tuos, kurie baubė prie Seimo rūmų tokią svarbią Tautai dieną. Kvailiai. Ne tokia mūsų Lietuva“, – feisbuke rašė R.Gataveckas.

Kritikos nepagailėjo ir rašytojas Andrius Užkalnis.

„Šimonytė teisi.

Taip, mes laisvę tada gynėme ir dėl šiandieninių antivakserių, lukašenkos palaikytojų, vatinių ir šeimamaršių – dėl visų tų švilpiančių ir dar švilpsiančių. Dėl urvinių homofobų, janutienių, dėl orlausko teisės pasakoti anekdotus ir dėl dambrauskinių dainų, dėl venckienių ir dėl gustukų, vėgėlių, dėl basų mamų ir dėl paksų. Jie niekada nepadėkos, bet tikrai nereikia. Kirmėlės irgi Dievo kūriniai, kaip ir šiukšlynų žiurkės. Tegul jiems būna šiltos jų purvo balos ir dosnūs jų šiukšlių konteineriai.

Laisvė sunki ir ji niekada negyvena be darbo ir kovos, kuri niekada nesibaigia. Lengvas ir paprastas yra tik gyvenimas vergovėje arba baudžiavoje.

Todėl tešvilpia: tuščios galvos gerai aidi“, – mintimis pasidalijo A.Užkalnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius