Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sunegalavęs Žygimantas Barysas pateko į ligoninę: „Maniau, kad užsilenksiu“

Žurnalistas, keliautojas ir TV laidų vedėjas Žygimantas Barysas (37) ketvirtadienio rytą prabudo jausdamas skausmą širdies plote. Dienos eigoje jis išsikvietė greitąją, pasidarė tyrimus. Vėliau negalavimai pasikartojo ir jis atsidūrė ligoninėje. Portalui Žmonės.lt buvęs dainininkas papasakojo daugiau detalių ir atskleidė, kodėl greitąją kvietė iš Vilniaus oro uosto.
Žygimantas Barysas
Žygimantas Barysas / TV3 ir asmeninio archyvo nuotr.

Portalui Žmonės.lt Žygimantas Barysas atskleidė, kad neseniai grįžo iš kelionės po Balį. Ketvirtadienį prabudus ryte jam ėmė skaudėti širdies zonoje.

„Skausmas nebuvo toks didelis, tikėjausi, kad greitai praeis, negalvojau, jog čia kažkas rimto, svarsčiau, gal nugulėjau ar panašiai. Dienos eigoje skausmas didėjo, dar spėjau nuvažiuoti į vaistinę nusipirkti tablečių.

Tada nusprendžiau nuvažiuoti pas gydytoją ir pasidaryti kardiogramą. Bevažiuojant prasidėjo toks tarsi priepuolis, prastai pasijutau, sustojau artimiausioje degalinėje ir išsikviečiau greitąją. Maniau, kad prasidėjo priešinfarktinė būsena, nes atitiko simptomai. Čia ta liga, kurią žmogus gali atpažinti, tad įjungiau visą nuovokumą ir padariau visus įmanomus sprendimus. Net artimiesiems pranešiau, kas ir kaip, kad žinotų, kur esu, kur raktai“, – portalui Žmonės.lt sakė Ž.Barysas.

Asmeninio archyvo nuotr./Žygimantas Barysas ligoninėje
Asmeninio archyvo nuotr./Žygimantas Barysas ligoninėje

Atvažiavusi greitoji pagalba vyrui padarė kardiogramos tyrimą, po kurio paaiškėjo, kad jokių nuokrypių nėra. Po visko jis grįžo atgal į namus. Bet istorija tuo nesibaigė.

„Pailsėjau, pasijutau geriau ir nusprendžiau važiuoti pasitikti giminaičių į oro uostą. Ten nuvykus prasidėjo antras priepuolis. Galvojau, kad viskas, pasakysiu liaudiškai, maniau, kad jau užsilenksiu. Vėl buvo baisus skausmas, dūrimas širdies zonoje, ėmiau kratytis.

Staigiai pats antrą kartą per parą išsikviečiau greitąją. Ši jau išvežė mane į Santaros klinikas. Padarius visus skubius tyrimus vėl paaiškėjo, kad viskas gerai, – pasakojimą tęsė pašnekovas. – Medikai buvo šaunūs, empatiški, mūsų sistema yra puiki, nes gavau ir dėmesio, ir pagalbos.“

Asmeninio archyvo nuotr./Žygimantas Barysas ligoninėje
Asmeninio archyvo nuotr./Žygimantas Barysas ligoninėje

Žygimantas prabuvo klinikose iki pat vėlumos. Vyro sveikata ketvirtadienio naktį pagerėjo ir penktadienį jis jautėsi geriau. Tačiau taip ir neišsiaiškino, kas jam buvo nutikę. Pasinaudodamas šia situacija Žygimantas norėjo paraginti visus žmones nenumoti ranka į savo sveikatą.

„Neignoruokite jokių negalavimų, jau nešneku apie sveiką gyvenimo būdą. Jei blogai pasijutote, iš karto kreipkitės į medikus. Visi gydytojai man sakė, kad aš – šaunuolis, nes teisingai tokioje situacijoje sureagavau. Ir savo draugams pasakiau taip elgtis“, – linkėjo Ž.Barysas.

Toks atvejis jam – pirmas. Laidų vedėjas ir keliautojas tikino neturintis jokių sveikatos problemų, paprastai net peršalimu neserga.

Pasiteiravus, ar bloga savijauta gali būti susijusi su dažnu skraidymu lėktuvais, Ž.Barysas pritarė, jog visko gali būti.

„Gal ir su skrydžiais, bet nesinori detalizuoti. Juk keitėsi laiko juostos, nors po kelionės iš Balio jau buvau atsigavęs. Ir mityba mano gera, nes gaminu namuose, ir pasportuoju, pajudu. Tiesiog nustebino šis įvykis. Juk amžius jaunas, tad tokių negalavimų neturėtų būti“, – Žmonės.lt sakė 37-erių Žygimantas ir pridūrė, jog mažiau skraidyti tikrai nežada.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius