-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Svajojate apie žvaigždės koncertą savo vestuvėse? Sužinokite, kiek tai kainuotų

Kas susidūrė, tas žino, kad vestuvės – brangus malonumas. Vedybų planuotojams, maisto tiekėjams, šventės vietos nuomai tenka atseikėti ir ne po vieną tūkstantį eurų. Ir tai tik maža sąrašo dalis, apie ką reikia pagalvoti prieš vestuves. Didelę biudžeto dalį atriekia ir muzikantai, kuriems pinigų lietuviai negaili – juk jie kuria paties svarbiausio gyvenimo vakaro nuotaiką.
Andrius Rimiškis, YVA ir Donatas Montvydas
Andrius Rimiškis, YVA ir Donatas Montvydas / M.Mažonės montažas / „Scanpix“, M.Butkaus ir A.Cicėno bei „Lietuvos balso“ nuotr.

15min pabandė išsiaiškinti, kiek vestuvių dieną kainuotų užsisakyti žinomą grupę ar atlikėją, kokia yra jų paklausa ir ką daryti, norint scenoje išvysti savo mylimiausią dainininką.

Tiesa, ne visi prodiuseriai linkę atvirauti – nors jų atlikėjai dainuoja ne tik didžiausiose šalies scenose, bet ir vestuvėse, jų vidinės taisyklės neleidžia atskleisti uždarbio subtilybių mažesnėse šventėse.

Vestuvių planuotoja: jaunavedžiai už atlikėją mokėjo 16 tūkst. eurų

Vestuvių planuotoja Laura Vagonė pasakoja, kad paprastai muzikanto paieškos savo šventei nereikia pradėti pernelyg iš anksto. O ir jos klientai dažniausiai nebūna prisirišę prie vieno atlikėjo. Jeigu ką, randa kitą, kuris pasirinktą vestuvių datą galėtų atvykti.

„Tik kartais pasitaiko tokios populiarios datos, kad atrodo, jog viskas tądien išgraibstyta. Viena jų buvo rugsėjo 8-oji, visi muzikantai buvo užimti, bet galiausiai paaiškėjo, kad vyksta kelios miesto šventės ir dar kitokie renginiai. Bet, pavyzdžiui, liepą buvo galima rasti laisvų muzikantų net paskambinus prieš savaitę. Mes Lietuvoje turim tikrai nemažai gerų muzikantų, yra iš ko rinktis. Bet visgi žvaigždes pasikviesti į savo šventę gali tik labiau pasiturintys“, – 15min pasakojo Laura Vagonė.

Pasak vestuvių planuotojos, populiariausias jaunavedžių pasirinkimas - nebūtinai žinomas, bet gerai dainuojantis žmogus ar grupė su koverių programa: „Nekalbu apie tuos muzikantais besivadinančius veikėjus, kurie ateina su jonika ir dainuoja „Po stikliuką, po mažiuką“. Siūlyčiau tokių vengti.“

Tačiau jei ir pora susitaupo pakankamai pinigų, norėdami pasikviesti savo išsvajotą dievaitį į vestuves, dar nereiškia, kad jis sutiks. Tarp Lietuvos muzikantų yra tokių, kurie vestuvėse atsisako dainuoti, nes jiems „ne lygis“.

„Bet tai yra normalu. Vestuvės yra kitoks renginio formatas. Į viešą koncertą ateina tikri gerbėjai, o vestuvėse atlikėją išsirenka jaunieji, kitiems svečiams jis gali taip nepatikti. Tokią masę užvesti yra daug sudėtingiau, nei tuos fanus, kurie patys pirko bilietą į pasirodymą“, – svarstė Laura.

Kainos šiuo klausimu vyrauja įvairiausios. Anot Lauros Vagonės, prasideda nuo 800 eurų plius mokesčiai iki 16 tūkst. eurų. Pabrėžtina, kad šios kainos yra skirtos tik grupėms – dažniausiai jie neturi savo technikos, apšvietimo, kas jaunavedžiams kainuoja papildomai.

„16 tūkst. eurų buvo paprašęs vienas atlikėjas. Ir tik vieni jaunavedžiai sutiko sumokėti. Mano nuomone, tai yra labai brangu, ir tai nebūtinai bus geros šventės garantas. Gerą šventę garantuoja bendravimas tarpusavyje, o ne atlikėjų kiekis ir jų brangumas.

Bet kuriuo atveju, visiems klientams siūlau būtinai savo vestuvėse turėti gyvos muzikos, jeigu ką, tegul kažko kito atsisako. Visgi grupė yra tikrai pridėtinė vertė. Jų dažniausios kainos būna 1500 eurų plius mokesčiai“, – 15min pasakojo Laura Vagonė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Laura Vagonė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Laura Vagonė

Atlikėja Natalija Bunkė teigė, kad šią vasarą tiek ji, tiek grupė „Pop Ladies“ turi po kelias vestuves.

„Ši vasara yra labai darbinga mūsų, nes yra ne vien vestuvės, bet ir kiti renginiai, koncertai, įmonių vakarėliai“, – sakė N.Bunkė.

N.Bunkė teigė, kad niekuomet neslepia savo koncertų įkainių. „Kaina yra 2000 eurų + PVM“, – teigė ji. Norint užsisakyti grupę YVA, ši kainuotų porą šimtų eurų mažiau.

Dariaus Kučio nuotr./Natalija Bunkė
Dariaus Kučio nuotr./Natalija Bunkė

„Tokias grupes dažniausiai užsakinėja kaip staigmeną. Per vienas vestuves dainuosiu „Širdis ant balto sniego“, nes jauniesiems ši daina yra labai svarbi. Tai pabrolių ir pamergių dovana jauniesiems, tad buvo specialus pageidavimas, kad ši daina pirmoji nuskambėtų koncerte“, – pasakojo N.Bunkė.

Norint savo šventei užsisakyti populiarų atlikėją, tereikia kreiptis į vedybų planuotoją arba kontaktų ieškoti internete.

„Jeigu būna didelės vestuvės ir samdo populiarią grupę, dažniausiai tai daro planuotojai. Jie tikrai žino ir gali rasti visų atlikėjų kontaktus. Vieni užsakovai susirado mane asmeniškai per draugus, tuomet mes su jais susitikome, apšnekėjome detales ir jie mano kontaktą vėliau perdavė vestuvių planuotojai. Aš ir pati organizuoju koncertus, juos derinu, tad tuos kontaktus nesunku rasti ir internete“, – sakė N.Bunkė.

N.Bunkė teigė, kad žinomų atlikėjų pasirodymai vestuvėse – bene didžiausia vakaro pramoga. „Mes koncertuojame ne tada, kai žmonės valgo. Koncertas vyksta arba po vidurnakčio, arba prieš jį – pasirodymas yra kulminacinis. Niekas nepavadintų, kad užsiimame šaukštų muzika – per mūsų koncertą valgyti neįmanoma“, – juokėsi N.Bunkė.

Atlikėjas Andrius Rimiškis pasakojo, kad šią vasarą užsakymų vestuvėse turi, tačiau ne tiek, kiek norėtųsi.

„Scanpix“ nuotr./Andrius Rimiškis
„Scanpix“ nuotr./Andrius Rimiškis

„Vestuvės, vis tiek, kaip bebūtų, yra pakankamai brangus malonumas. Atlikėjas atlieka 1-1.5 val. programą, kuri nėra jau tokia pigi. Sumos būna įvairios – nuo 600-800 eur iki net nežinau kiek. Gyvos grupės ima išvis didžiulius honorarus. Kiekvienas kainodarą nusistato individualiai, o konkrečios sumos kaip ir nėra. Aš buvau padaręs muzikinę pertrauką, dabar tik šią vasarą programą atnaujinau, tad prieš keletą metų būdavo 5-6 vestuves, o dabar – vienos arba dvi. Bet čia vėlgi, priklauso nuo atlikėjo“, – pasakojo A.Rimiškis.

A.Rimiškis pasakojo, kad dažniausiai užsakymų sulaukia iš vedybų planuotojų arba vieno iš tuoktuvininkų, kuris antrajai pusei rengia staigmeną.

„Kiek man tenka koncertuoti, dažniausiai antra pusė daro staigmeną arba jaunajam, arba jaunajai. Būna, kad ir dainą užsako, būna, kad ir visą koncertą sutaria“, – pasakojo A.Rimiškis.

Projekte „Lietuvos balsas“ išgarsėjęs grupės „2 Donatai“ narys Donatas Čižauskas pasakojo, kad vestuvių kaina priklauso nuo programos. Donato įkainiai svyruoja tarp 1000 ir 3000 eurų.

Adfoto nuotr./Donatas Čižauskas
Adfoto nuotr./Donatas Čižauskas

„O kalbant apie kitus – kainos įvairios. Jeigu imsite Paškevičių, tikrai brangiai kainuos. Viskas priklauso nuo atlikėjo kalibro. Manau, kad gali būti nuo 800 iki 30 ar net 40 tūkst. eurų. Jeigu paprastas vestuvių muzikantas, eilinę dieną kainuoja 1000-1100 eurų. Tokios tos kainos“, – tikino D.Čižauskas.

Donatas teigė, kad didelės kainos neatbaido vestuvininkų – koncertų turi apsčiai. Atlikėjas atidainavo daugiau nei 400 vestuvių, todėl dabar savo noru dirbti vestuvėse stengiasi rečiau.

„Vestuvių nei pamažėjo, nei padaugėjo. Jeigu nori, vestuvių gali būti kiekvieną savaitgalį net ir po dvi, bet mes dabar labiau užsipildę su koncertais, nes taip paprasčiau dirbti. Bet šiaip, jeigu yra noras ir gerai dirbi, tikrai gali visą vasarą užpildyti. Žmonės negaili pinigų, nes atlikėją samdo ne vien tam, kad jis padainuotų – su juo dar pasidaro nuotraukų, jis tampa kaip papildoma pramoga tiems veseliotojams“, – pasakojo D.Čižauskas.

Pasak Donato, žmonėms pramogų per vestuves reikia, todėl ši verslo šaka – ypač saugi.

„Galbūt kitaip galėtų sakyti nebent renginių vedėjai, kurių begalė dabar yra. Kiekvienas dabar ant kiekvieno kampo yra renginių vedėjas. Kai paklausi, kiek yra vedę renginių, atsako, kad du. Prisistato renginių asais, karaliais, princais, o kai pažiūri, ką jisai dirba, tai tuos pačius žaidimus veda, kur prieš 20 metų kažkas ten vedė: „Peršok per griovį ir apsimesk paukščiuku“. Ir tokie „vedėjai“ dažniausiai dar sako, kad dabar ne madoj su muzikantu, visi važiuoja su didžėjais. Aš galiu pasakyti tiek – jeigu geras muzikantas, tai joks didžėjus muzikantui niekad neprilygs. Juolab, kad tie didžėjai per „YouTube“ muziką leidžia“, – 15min pasakojo D.Čižauskas.

Martynas Tyla: groti vestuvėse – nieko gėdingo

Atlikėjų vadybininkas Martynas Tyla pasakojo, kad šiemet daug užsakymų nesulaukė – jo prodiusuojamas dainininkas Donatas Montvydas šią vasarą koncertuos vienose vestuvėse.

Paklaustas, kiek kainuoja savo šventei užsisakyti žinomą Lietuvos atlikėją, M.Tyla teigė, kad kaina priklauso tiek nuo užsakovo lūkesčių, tiek nuo žvaigždės.

„Svarbūs yra užsakovo lūkesčiai ir biudžetas – galbūt vieni gali skirti 2000 eurų, kiti – 10 tūkst. Viską apsprendžia užsakovo galimybės. Atlikėjo kaina su visa komanda gali būti 10 tūkst. eurų, bet jeigu užsakovai pasako, kad gali mokėti tik 8 tūkst. eurų, tuomet vyksta derybos. Jeigu tuo metu koncertas yra pakeliui, nėra kažkokių papildomų išlaidų, suderinama su kitais pasirodymais, tuomet įmanoma, kad atvažiuosim ir už mažiau. Kaina yra derybų objektas“, – pasakojo Martynas Tyla.

„2ru2ra“ nuotr./Veronika Montvydienė, Donatas Montvydas ir Martynas Tyla
„2ru2ra“ nuotr./Veronika Montvydienė, Donatas Montvydas ir Martynas Tyla

M.Tylos teigimu, norint užsisakyti norimą grupę ar atlikėją, reikia kreiptis į savo vedybų planuotoją, o jeigu jo nėra – tuomet į atlikėjo prodiuserį, arba į patį atlikėją. Renginių organizavimo paslaugomis rekomenduojama nesinaudoti, nebent norima išleisti daugiau.

„Tie renginių organizatoriai iš tikrųjų bando nepelnytai užsidirbti daugiau. Pavyzdžiui, už atlikėjo suderinimą pridedami 5 proc. Atsiprašau, čia už skambutį atlikėjui jie pasiima 5 proc.? Aš suprantu, kad ir organizatoriams reikia užsidirbti, bet turbūt už savo darbą, o ne už atlikėjo suderinimą. Pas mus kažkokie laukiniai vakarai...“, – sakė prodiuseris.

M.Tyla pridūrė, kad renginių organizatorių nereikėtų painioti su atlikėjų vadybininkais – tai nesusijusios profesijos.

„Prodiuseris nėra tarpininkas, jis – atlikėjo dalis. Kaip UAB yra direktorius, buhalteriai ir darbuotojai, tai čia lygiai yra tas pats ir ta reikia suvokti. Visą laiką pabrėžiu, kad atlikėjas nėra vienas asmuo viename asmenyje. Tai yra masė žmonių, kurie dirba“, – pasakojo M.Tyla.

Jis teigė nesuprantantis kai kurių prodiuserių, kurie slepia, kad jų atlikėjai koncertuoja vestuvėse. Pasak M.Tylos, didžioji dalis dainininkų rengia pasirodymus vestuvėse ir tai – visiškai normali pasaulinė praktika.

„Visur pasaulyje tai vyksta – važiuoja žvaigždės, koncertuoja. Netgi ta koncerto kaina gali būti didesnė, nes juk atlikėjas privačiai koncertuoja kažkokiam ratui žmonių. Tai yra priimtas pasaulinis standartas. Gal kažkam gėda prisipažinti, kad jie dainuoja, sakykime, ne savo dainas. Aš tikrai suprantu, kad per vestuves dažnai turi atlikti linksmintojo vaidmenį, bet aš neįsivaizduoju, pavyzdžiui, Egidijaus Dragūno ar Donato Montvydo dainuojančių kokius pasaulinius koverius. Jie turi savo repertuarą ir kai žmonės užsisako muzikinį vardą, iš to vardo tikisi būtent jo hitų, o ne koverinės programos. Kita vertus, aš nieko blogo nematau, kad jaunesnės grupės ar projektai dainuoja koverius, nes žmonėms tai yra priimtina, o visi derinasi prie programos. Ir nėra ko slėpti, kad tai yra vienas iš pajamų šaltinių“, – sakė M.Tyla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius