Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šventę kartina vienatvė

Sveika, Ramune. Artėja šventės, o mane ima nerimas ir kamuoja ilgesys. Esu intravertė, nekenčiu didelių bendrų susiėjimų, banalių frazių, tų visų tuščių kalbų ir sėdėjimo užstalėje iki kol pradeda pintis liežuviai. Prieš pusę metų išsiskyriau su žmogumi, kurį labai mylėjau. Mano artimiausios draugės turi savo antras puses, mama mirusi, o tėvą palaidojau dar kai mokiausi mokykloje. Labiausiai, aišku, norėčiau „išsijungti“ ir „įsijungti“ tik kokią sausio ketvirtą, kai vėl prasidės darbas ir kasdienybė. Žodžiu, man liūdna, erzina tas pakvaišimas mieste, pykstu ant laimingų draugių, savęs, kad taip jaučiuosi. Galų gale kaip praleisti tas šventes? Vienai? Plaktis prie draugės su jos išrinktuoju ir būti trečiai? Eiti į kvailą „tūsą“? Kaip gyventi, kai visi aplink vien poromis, šeimomis? Jūratė.
Ramunė Pajuodytė
Ramunė Pajuodytė / Gedimino Žilinsko nuotr.

Sveika, Jūrate. Tikrai tau dabar turėtų būti labai nelengva ir nelinksma. Pabandyk kaip nors nesureikšminti Kalėdų bei Naujųjų metų nakties šventimo. Žinoma, sudėtinga, kai visi aplink bėga ieškot dovanų, kalba apie tai, ką gamins šventėms, galbūt dar prisideda kolegų ar pažįstamų klausimai, „kur, su kuo praleisi šventes?“, „ką veiksi? ir pan. Tačiau Kalėdos ir Naujųjų sutiktuvės trunka viso labo tik keletą dienų, kurios greitai baigiasi. Tikrai ne visi žmonės per šventes džiūgauja ir švyti iš laimės.

Tie, kurie turi daug draugų, artimų giminių ir pažįstamų, švenčių dienomis dažnai lekia iškišę liežuvius iš vienos parduotuvės į kitą, iš vienų svečių pas kitus, o po to būna persisotinę ne tik maistu, gėrimais, bet ir tuo paviršutinišku bendravimu, jaučiasi pervargę ar net visiškai išsekę.
Priimk savo jausmus tokius, kokie jie yra. Nekovok su jais. Taip, tau liūdna ir kamuoja ilgesys, vienatvė, tave erzina linksmi veidai. Paliūdėk, jei liūdna. Priimk tai kaip vieną iš gyvenimo etapų. Galų gale, jis juk nesitęs amžinai.

Nesistenk būti kaip visi. Tau nebūtina švęsti, dirbtinai linksmintis. Tegu kiti galvoja ką nori, tik greičiausiai jie labiausiai susirūpinę patys savimi. Na, neturi tu šiuo metu draugo ir nereikia. Praleisi šventes namuose žiūrėdama kokį nors filmą ar skaitydama gerą knygą, na ir kas? Vienumoje praleistas laikas gali būti toks pat prasmingas, net ir švenčių dienomis. Kartais tokie vienatvės periodai yra net labai reikalingi. Per juos galima tobulėti dvasine, emocine prasme, užsiimti kūryba, atrasti savo asmeninę prasmę, džiaugsmą. Įsisąmonink, tavo vienatvė, jei tik tu panorėsi gali būti vaisinga.  Tu teisi,  būnant kartu su susiporavusiais draugais, gali tik dar labiau užaštrėti  liūdesys, vienatvė ir skausmas.
Galų gale, jei labai nerimauji, kad šventės išprovokuos tuštumą, liūdesį, ilgesį, kodėl gi tau neišvažiavus keletui dienui į svečią šalį. Išeičių tikrai yra ir nemažai, svarbiausia, pasikliauk savo intuicija. Gražių tau švenčių!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius