-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Taikos balandį“ į Maskvą vežęs Pupo Lietuvoje nepasirodys: organizatoriai dėl italo persigalvojo

Prieš keletą dienų kilo skandalas dėl italų atlikėjo Pupo pasirodymo Šiauliuose. Visuomenė piktinosi, kodėl ką tik Kremliuje koncertavęs atlikėjas pasirodys Lietuvoje, renginio organizatoriai iš pradžių tikino nematantys pagrindo atšaukti pasirodymo, tačiau galiausiai buvo priimtas bendras susitarimas su Šiaulių arena ir Pupo renginyje nedalyvaus.
Pupo
Pupo / Vida Press nuotr.

Antradienio rytą renginių organizavimo įmonė „Legacy Inn" išplatino informaciją, kad Pupo pasirodymas atšaukiamas.

„Reaguodami į susiklosčiusią situaciją dėl Pupo pasirodymo Šiaulių arenoje, mes priimame sprendimą – atšaukti jo pasirodymą.

Mums, kaip organizatoriui, šis atlikėjo vizitas į rusiją, kelia neigiamų emocijų ir nesiruošiame to toleruoti ir vertiname tai neigiamai. Pasiteiravus apie jo vizitą toje šalyje ir paprašius paaiškinti situaciją, atlikėjas atsakė, kad apie politiką komentarų niekam neduos įskaitant ir mus. Italas tikino, kad į Maskvą vyko, siekdamas taikos, bet mūsų tai neįtikina ir tuo netikime. Mums kaip organizatoriui, buvo žinoma, kad atlikėjas 2023 m. buvo atsisakęs apskritai vykti į rusiją. Atsisakymas parodė jo poziciją šiuo klausimu karo kontekste, bet šiuo paskutiniu vizitu kardinaliai keičia jo abejotiną reputaciją.

Norime patvirtinti, kad koncertas įvyks kaip suplanuota ir jame koncertuos Gazebo, Joy. Darome rokiruotę ir atlikėją Pupo, keisime kita grupe su kuria šuo metu vyksta derybos ir galutiniai derinimai. Koncerto trijų grupių statusą išlaikysime ir koncerto trukmė nesumažės. Mes, kaip ir Šiaulių arena, laikomės bendros tos pačios pozicijos – neįsileisti prorusiškų ir prokremliškų veikėjų. Šiuo atveju papildomai kreipsimės į Kultūros ministeriją, jog išaiškintų teisines gaires. Kad ateityje galėtume vadovautis nubrėžtomis aiškiomis nuostatomis, kuriomis galėtume išvengti tokių situacijų prieš sudarinėdami sutartis su būsimais atlikėjais ir grupėmis“, – teigiama renginio organizatoriaus komentare.

Komentarą žiniasklaidai išplatino ir Šiaulių Arenos vadovas Renatas Načajus.

„Turime gerų naujienų visiems, kurie nėra abejingi rusijos agresijai Ukrainoje. Ką tik gavome patikinimą iš renginių organizatoriaus „Legacy Inn“, kad kremliuje prieš kelias dienas koncertavęs Enzo Ghinazzi-PUPO bendrame trijų grupių koncerte Šiauliuose bus pakeistas kitu atlikėju.

Taigi, organizatorius išlaikys numatytą renginio formatą: trys atlikėjai – viename koncerte. Kaip ir planuota, scenoje pasirodys dvi muzikinės legendos – austrai „Joy“ ir italai „Gazebo“. O vietoje abejotinos reputacijos PUPO žiūrovai išvys kitą atlikėją, su kuriuo, pasak organizatoriaus, šiuo metu vyksta derybos ir galutiniai derinimai.

Nuoširdžiai džiaugiamės ir sveikiname „Legacy Inn“ sprendimą uždaryti vartus į Lietuvą prorusiškiems veikėjams“, – rašoma Šiaulių arenos pranešime.

Žmonės.lt primena, kad šurmulys kilo dėl į Lietuvą balandžio pabaigoje turėjusio atvykti italų dainininko Pupo akibrokšto – jis surengė koncertą Maskvoje, kur scena dalijosi su Vladimiro Putino režimą palaikančiais Rusijos atlikėjais.

Pats Pupo tikino, kad Maskvoje koncertavo trokšdamas taikos.

„Tai bus mano kuklus indėlis į taiką. Užuot ramiai ir patogiai sėdėjęs namuose, nusprendžiau vykti į apkasus“, – dar prieš savo šou „Pupo ir draugai“ Kremliuje, kuris dar buvo ir filmuojamas televizijai, aiškino italas.

Iš pradžių Pupo koncerto organizatoriai Lietuvoje teigė nematantys pagrindo atšaukti italo pasirodymą. Tuo tarpu Šiaulių arena iškart pasisakė priešingai – socialiniame tinkle „Facebook“ antradienio rytą buvo išplatintas komentaras, kuriame svarstoma apie Pupo pasirodymo atšaukimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius