-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarasovai įsileido į savo virtuvę: Violetos patiekalas – idealiai tinkantis taupantiems

Rūta Lukoševičiūte-Daudiene svečiavosi Klaipėdoje, kurioje žinoma moteris ne tik apsilankė ne visiems atrastuose miesto objektuose, bet apie tvarius sprendimus pasišnekėjo ir su žinomais scenos žmonėmis – Steponu Januška ir Violeta bei Viliumi Tarasovais. Pastarieji žiūrovus ne tik įsileido į savo namų virtuvę, bet ir parodė, kokiais kulinariniais eksperimentais čia užsiima!
Violeta ir Vilius Tarasovai
Violeta ir Vilius Tarasovai / Mato Baranausko nuotr.

„Atliekų kultūra“ – laida, skirta skubančiam, bet atsakingai norinčiam gyventi žiūrovui. Ji ne tik kiekvienam iš mūsų padės pakeisti požiūrį į atliekas, bet ir suteiks progą sekti naujienas, leisiančias formuotis teigiamiems ir reikalingiems įpročiams kasdieniame gyvenime.

„Triukai“ kvapams sumažinti

„Į Klaipėdos regioninį atliekų sąvartyną važiavau nesitikėdama nieko išskirtinio, bet likau gerokai nustebinta. Pirmiausiai, nustebino tvarka – net lauke esančios išrūšiuotos atliekos įvyniotos į plėvelę. Nieko panašaus kituose sąvartynuose nesu mačiusi! O dar labiau nustebau, kad sąvartyne ne tik, kad nejaučiau blogų kvapų, bet... jame kvepėjo!“ – neįtikėtiną faktą atskleis laidos vedėja R.Lukoševičiūtė-Daudienė, o kokie „triukai“ kvapams sumažinti taikomi Klaipėdos RATC sąvartyne, pasakota laidoje.

Taip pat paaiškėjo ir tai, kodėl atliekų tvarkytojai šį sąvartyną vadina... gėlynu. Pasirodo, kad jis visas apsodintas ilgametėmis gėlėmis, kurios jau šią vasarą savo žiedais papuošė kadaise buvusį tiesiog didžiulį atliekų kalną.

Atvykti į Klaipėdą ir neaplankyti Lietuvos jūrų muziejaus? Tokios progos niekada nepraleistų dar viena laidos herojė Vacytė! Juolab, kad čia prieš metus duris atvėrė Baltijos jūros gyvūnų reabilitacijos centras, kuriame dažniausiai gydomi ir prižiūrimi maži ruoniukai.

Kaip negaluojantys gyvūnai susiję su tarša jūroje? Ką mes galime padaryti, kad išmestų ant kranto ruoniukų būtų mažiau, o jūra taptų švaresnė? Vacytė atsakymus į šiuos klausimus jau sužinojo ir dalinosi su laidos žiūrovais.

Garsūs Klaipėdos žmonės – neabejingi tvarioms idėjoms

Klaipėdą Lietuvoje garsina išties nemažai žinomų žmonių, bet vienas unikaliausių ir šarmingiausių – grupės „Studija“ siela, džiazo virtuozas, atlikėjas bei pedagogas Steponas Januška. Paklausus apie klausytojus, ateinančius į koncertus, Steponas sakys, kad jie dabar kur kas kultūringesni.

Steponas Januška
Steponas Januška

Tiesa, didžiausių atlikėjo komplimentų nusipelnys ir atliekų tvarkytojai, demonstruojantys savo meistriškumą po svarbiausių renginių Klaipėdoje. „Prieš 30 metų po „Jūros šventės“ atrodydavo, kad ten ant žemės nusileido siaubas. O dabar, tu nė nespėji apsidairyti. Žiūri – taip švaru, kad, atrodo, net šventės nebuvo – tokiu olimpiniu tempu dirba tarnybos“, – gerų žodžių atliekų tvarkytojams negaili Steponas.

Daug po pasaulį keliaujantis dainininkas taip pat atskleidė, kad labiausiai šiuo metu jį nuvylė... Prancūzija.

Viešnagės metu Klaipėdoje savo namų duris atverė ir dainininkai Violeta ir Vilius Tarasovai. Nepaprastai mėgstanti gaminti Violeta pakvietė į savo virtuvę, kur paruošė ypatingą, bet nesudėtingai pagaminamą meksikietišką patiekalą fahitą, arba kitaip – tortilijas.

Violeta Tarasovienė
Violeta Tarasovienė

Šio patiekalo pagrindinis ingredientas – nesunaudota kepta mėsa. Tortilijos buvo pagamintos gana greitai, o padažą Violetą padarė tiesiog jogurto indelyje. „Nelabai estetiška, bet ekonomiška“, – šypsojosi žinoma moteris ir visus pakvietė eksperimentams savo namų virtuvėje.

Kodėl S.Januškos drabužių dėvėjimas jo kolegoms tapo tikru anekdotu? Ką V.Tarasovienė siūlė pasigaminti, jei liko vienas gabalėlis kepto karbonado? Kodėl Klaipėdos regioninis sąvartynas kvepia? Visa tai laidoje.

Laida „Atliekų kultūra“ – šeštadieniais, 11 val. per TV6!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius