Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautiniame grožio konkurse – lietuvės sėkmė: maksimalus balų skaičius ir įspūdinga nugalėtojos karūna

Balandį Talinas vienam savaitgaliui tapo tikra pasaulio madų sostine – čia vyko net du tarptautiniai grožio konkursai. Madų mylėtojus iš įvairiausių pasaulio kampelių sutraukė individualus grožio konkursas „Miss & Mister Europe“ ir komandinis mados bei šokių konkursas „MAX MODA Dance and fashion“. Abiejuose konkursuose itin ryškiai sužibėjo ir lietuvaitės – susižėrė aukščiausius įvertinimus, o vienai iš jų pavyko surinkti maksimalų balų skaičių ir nugalėti savo kategorijoje.
Augustė Meškauskaitė
Augustė Meškauskaitė
Temos: 2 Grožis Konkursas

Vertino tarptautinė komisija

Estijos sostinėje vykusiuose konkursuose dalyvavo daugybė jaunųjų modelių, kurie į Taliną susirinko iš įvairiausių pasaulio valstybių: Lietuvos, Indijos, Latvijos, Suomijos, Dominykos Respublikos, Italijos, Rumunijos ir kitų šalių. 4–17 metų dalyviai varžėsi skirtingose kategorijose, o juos vertino tarptautinė komisija, sudaryta iš mados veikėjų ir choreografų, rašoma pranešime spaudai.

Komandiniame mados ir šokių konkurse „MAX MODA Dance and fashion“ buvo pristatytos dvi „MPodiumo“ kolekcijos – abi jos iškovojo pirmąsias vietas.

Individualiame konkurse „Miss & Mister Europe“ Lietuvą atstovavo keturios mergaitės: Dorotėja Budėnaitė (9), Dominyka Masilionytė (11), Violeta Žukauskaitė (12) ir Augustė Meškauskaitė (14). Visos merginos buvo įvertintos puikiai, tačiau Augustė Meškauskaitė ne tik laimėjo savo amžiaus kategorijoje, bet ir vienintelė iš visų šalių atstovų surinko maksimalų įmanomą balų skaičių.

Augustė Mėškauskaitė
Augustė Mėškauskaitė

Tiesa, tai toli gražu ne pirmasis merginos laimėjimas grožio ir madų pasaulyje – A.Meškauskaitė jau yra iškovojusi ne vieną Grand Prix titulą tokiuose konkursuose, kaip „Veidrodėli, veidrodėli 2023“, „Mini Model Look 2022“, „Aš madinga 2024“ ir kt. Tad nugalėtojos karūna iš „Miss & Mister Europe“ konkurso papildys jau nemažą merginos titulų kolekciją.

„Labai džiaugiuosi šiemet gavusi tiek aukštų titulų ir įvertinimų. Modeliavimu užsiimu jau 4 metus, tačiau prieš pasineriant į šią veiklą tėvai visada pastebėdavo, kad mėgdavau prieš veidrodį papozuoti, dažytis, daryti šukuosenas. Viską išsitraukdavau iš spintos ir užsidėdavau ant savęs. Su sese namuose rengdavome madų šou, matyt pasąmonėje jau tada buvau modeliukas. Tuomet pradėjau lankyti modelių mokyklą „MPodiumas“ ir taip pradėjau savo tikrąją modelio kelionę. Esu labai dėkinga savo vadovei, kuri mane atskleidė, tikėjo manimi, visada palaikė ir nuolat man kartojo, kad man pavyks, nes aš viską žinau ir moku. Dabar, su šiais žodžiais, iki šiol skambančiais mano galvoje, drąsiai žengiu podiumu ir dažniausiai man iš tiesų pavyksta“, – džiaugėsi A.Meškauskaitė.

Augustė Meškauskaitė
Augustė Meškauskaitė

Demonstravo ir savo talentus

Konkurse „Miss & Mister Europe“ dalyviai turėjo įveikti keturias užduotis: papasakoti apie save anglų kalba, pristatyti tautinį savo šalies kostiumą, pademonstruoti savo talentą ir praeiti podiumu, pasidabinus vakarinėmis suknelėmis. Dalyviai buvo vertinami pagal daugybę skirtingų kriterijų: kūrybiškumą, laisvumą scenoje, bendravimą su komisija ir žiūrovais, grožį, estetiką, stiliaus suvokimą ir pačią pasirodymo visumą.

Maksimalų balų skaičių surinkusi A.Meškauskaitė, tarptautinei komisijai nusprendė pademonstruoti savo dainavimo talentą, o tam atskleisti ji pasirinko patriotinę dainą.

„Kiekvienam renginiui ruošiuosi labai atsakingai. Apgalvojame kiekvieną išėjimo stilių, jo pateikimą, detales, net veido išraišką ir emociją, kurią turėčiau skleisti. Visada stengiuosi išsiskirti savo idėja, sugalvoti kažką įdomesnio. Vakarines sukneles taip pat būtent man sukuria nuostabi dizainerė, jau ne vienerius metus pasitikiu tik ja ir esu jai labai dėkinga. Dažnai kitiems atrodo, kad grožio konkursas – tiesiog pasivaikščiojimas podiumu, tačiau iš tiesų tai yra sunkus darbas, reikalaujantis pasiruošimo, drąsos, nusiteikimo, ištvermės, pasitikėjimo savimi, nemažai fizinių jėgų. Šiemet Estijoje turėjome parodyti talentą.

Grožio konkurso „Miss & Mister Europe“ akimirka
Grožio konkurso „Miss & Mister Europe“ akimirka

Jau antrus metus priklausau merginų paauglių muzikos grupei „Netobulos“, todėl pirmiausiai atėjusi mintis – dainuoti. Ruošiausi nemažai, pasirinkau man labai gražią patriotinę dainą ir ją atlikau konkurse. Žinoma, jaudulys dainuoti gyvai buvo, tačiau man pavyko neblogai, buvau įvertinta aukščiausiais balais. Visas renginys buvo labai aukšto lygio bei griežtų reikalavimų.

Džiaugiuosi, kad man vienintelei pavyko surinkti maksimalų balų skaičių. Su kiekvienu įvertinimu širdis vis labiau spurdėjo, o kiekvienas iškeltas penketas mane kėlė vis aukščiau. Niekada nepamiršiu to jausmo, kai gauni aukščiausią įvertinimą ir komisijos veiduose matai šypsenas. Tai labai motyvuoja, skatina eiti tolyn, suteikia pasitikėjimo savimi ir daug gerų emocijų. Esu labai dėkinga mane palaikantiems tėveliams, savo nuostabioms vadovėms ir visiems, kurie manimi tiki“, – emocijomis po konkurso dalijosi A.Meškauskaitė.

Fotogalerija:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius