Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas priėmė sprendimą A.Baukutės iškeltoje byloje dėl K.Rupulevičiaus alimentų vaikams

Penktadienį Lietuvos apeliacinis teismas paskelbė Astos Baukutės ir jos buvusio vyro Kęstučio Rupulevičiaus bylos dėl alimentų nemokėjimo verdiktą. Kaip teismas nusprendė, A.Baukutės ieškinys turi būti tenkinamas.
Asta Baukutė, Kęstutis Rupulevičius
Asta Baukutė, Kęstutis Rupulevičius / 15min nuotr.

Beveik septynerius metus teismo slenkstį mynusi Asta Baukutė sulaukė teisėjo sprendimo.

Aktorei iš buvusio vyro Kęstučio Rupulevičiaus pavyko prisiteisti alimentus vaikų išlaikymui. Šią informaciją Žmonės.lt portalui patvirtino Vilniaus regiono apylinkės teismo atstovė Daina Stasiukynienė.

Portalo 15min žiniomis, A.Baukutė į teismą kreipėsi prašydama iš dalies pakeisti Trakų rajono apylinkės teismo 2015 m. balandžio 10 d. sprendimu iš K.Rupulevičiaus priteisto išlaikymo vaikams formą.

A.Baukutės ieškinys patenkintas Vilniaus regiono apylinkės teismo Trakų rūmuose birželio 10 dieną vykusio posėdžio metu.

Vienam sūnui iš K.Rupulevičiaus nutarta priteisti išlaikymą, mokamą kas mėnesį 98 eurų dydžio periodinėmis išmokomis, taip pat vienkartinę pinigų sumą – 11 tūkst. 175 eurus.

Kitam sūnui iš tėvo priteistas išlaikymas, mokamas kas mėnesį 38 eurų dydžio periodinėmis išmokomis, taip pat vienkartinė pinigų suma – 11 tūkst. 175 eurai.

A.Baukutės naudai iš K.Rupulevičiaus taip pat priteista 1800 eurų bylinėjimosi išlaidų.

Pažymima, kad sprendimas per 30 dienų nuo jo priėmimo dienos dar gali būti skundžiamas.

15min primena, kad trylika metų santuokoje pragyvenę A.Baukutė ir K.Rupulevičius oficialiai išsiskyrė 2015 metų gegužę, tačiau pasukus skirtingais keliais buvusiems sutuoktiniams paskirta abiem rūpintis dviem sūnumis.

Teismas po skyrybų K.Rupulevičių įpareigojo kas mėnesį mokėti sūnų išlaikymui po 230 eurų. Vis dėlto paaiškėjo, kad K.Rupulevičius alimentų sūnums nemoka, todėl dėl teismo nutarties nevykdymo šio reikalo ėmėsi antstoliai – 2015 metų pabaigoje Vilniaus miesto apylinkės teisme pradėta nagrinėti byla, kurioje antstolė Daiva Milevičienė teismui pateikė prašymą skirti K.Rupulevičiui penkių eurų baudą už kiekvieną parą, kai jis nemoka vaikams alimentų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Asta Baukutė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Asta Baukutė

Tada į teismo posėdį pats K.Rupulevičius neatvyko, nors šaukimas jam ir buvo įteiktas. Jame dalyvavo tik A.Baukutė, kuri sutiko, jog byla būtų nagrinėjama be jo. Aktorė teismui paaiškino, kad buvęs sutuoktinis nemoka sūnums teismo paskirtų alimentų – 230 eurų, su juo susitarti gražiuoju nepavyksta.

„Jis nesusisiekia su antstole, ignoruoja, aš pati su juo susitarti irgi negaliu. Negaliu jam įrodyti, kad tai – ir jo vaikai, kuriems jis privalo teikti materialinę pagalbą, ne tik aš viena“, – posėdžio metu situaciją paaiškino A.Baukutė. Aktorė sutiko su antstolės prašymu teismui – kad už kiekvieną dieną, kai vėluojama mokėti sūnums alimentus, būtų priskaičiuojama 5 eurų bauda.

A.Baukutė teisme teigė, kad vyras turi šiek tiek nekilnojamojo turto, kurį paveldėjo iš savo tėvo, yra dirbantis, todėl pasirūpinti sūnumis galimybių yra. Anksčiau moteris pasakojo, kad jai labai nemalonu nei būti teisme, nei taip aiškintis santykius su buvusiu vyru. Anot jos, norėjosi ir tebesinori viską išsiaiškinti draugiškai. „Labai nemaloni situacija, visiškai nenoriu čia būti. Gaila, kad reikia taip aiškintis, bet vaikai yra vaikai“, – yra sakiusi A.Baukutė.

Tuo metu pats K.Rupulevičius tada aiškino, kad vaikams gali mokėti tik po penkiasdešimt eurų – daugiau pinigų neturintis.

2015 metų gruodį dalyvavęs laidoje „Svogūnų Lietuva“ K.Rupulevičius pasakojo, kad visi jo pinigai nukeliauja į A.Baukutės sąskaitą.

„Aš nesiruošiu nei teisintis, nei ką. Turiu darbą, dirbu nuo ryto iki vakaro, o visa mano sąskaita nueina Astai į sąskaitą. Tiesa, per antstolius. Sakyti, jog aš nemoku alimentų, negalima. Tai yra visiška dezinformacija“, – prieš septynerius metus kalbėjo K.Rupulevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius