Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trys dainininkai ryžosi naktį praleisti... taupydami dyzeliną

Nuo vėlaus penktadienio vakaro iki šeštadienio ryto „Omnitel 1000 km lenktynių“ trasa kaip įmanoma ekonomiškiau ryžosi važiuoti trys dainininkai – Deivis Norvilas, Jeronimas Milius ir Kęstutis Alčauskis. Jie, keisdamiesi kas valandą, varžysis su trijų žurnalistų komanda dėl kiekvieno važiavimui sunaudoto dyzelino lašo.
Kęstutis Alčauskis, Jeronimas Milius ir Deivis
Kęstutis Alčauskis, Jeronimas Milius ir Deivis / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

1000 km Volkswagen Eco Drive“ važiavimo tikslas – vairuoti kuo ekonomiškiau ir taupiau iki maždaug 9 valandos ryto. Scenos profesionalams šiais metais iššūkį metė žurnalistai Jurgis Paplaitis (žurnalas „Autobild“), Artūras Pakėnas (žurnalas „Autosportas“) ir Mindaugas Grinius (Lrytas.lt).

„Nežinau, ką aš čia veikiu – kokio velnio aš čia?“, – paklaustas, kaip ryžosi sukti automobiliu ratus visą naktį, galvą laužė Deivis. – Bandysiu nusiplauti kaip įmanoma anksčiau, nes rytoj 12 val. dienos turiu koncertą, todėl nežinau, kaip čia atlaikysiu. Aš sakiau, jei manęs „chebra“ nepaleis, aš kur nors netyčia „bumptelsiu“. Sakysiu, kad užmigau, atsiprašau – ir viskas baigsis!“

„Vadinasi, visos traumos, kurias imituos Deivis, bus netikros“, – juokdamasis prašė prisiminti J.Milius.

Jis pats tikino, kad čia atvyko, nes jam rūpi ekologinės ir ekonominės idėjos.

„Man čia smagu, įdomu pasimokyti ekonomiško vairavimo. Mane domina ekologija ir ekonomija – o čia suteikiama unikali galimybė to pasimokyti ,– aiškino dainininkas, netrukus pradėjęs šmaikštauti. – Be to, čia nemokamai duoda kavos ir mineralinio vandens, o Vilniuje jokių koncertų man nevyksta, todėl aš ir čia!“

J.Milius prisipažino, kad didžiausias sunkumas naktį jam bus pertraukos, kai reikės priversti save pailsėti po vairavimo.

„Man nėra didelė problema ilgai vairuoti naktį – esu ne kartą tai daręs. Iš tiesų sunkiausios bus tos pertraukos, kai reikės pailsėti ir nevairuoti. Jeigu čia nebus linksmybių, nežinau, ką reikės daryti“, – su šypsena svarstė atlikėjas, pridūręs, kad kovoti su miegu jam padeda kava, energetiniai gėrimai ir trumpi pasivaikščiojimai.

Tuo tarpu Deivis tikino neradęs recepto, ką daryti, kai vairuojant negailestingai suima miegas.

„Kaip kažkas patarė, aš bandžiau ir dainuoti, ir rėkti, ir atsidaryti langus ar net save visaip daužyti – man niekas nepadeda“, – aiškino Deivis.

„Tikrai? Aš tai nesmurtauju prieš save – stengiuosi save mylėti“, – į kolegos komentarą sureagavo J.Milius.

Dainininkus ryžtis naktiniam ekologiniam važiavimui sugundė jų kolega, operos solistas K.Alčauskis, kuris pats ne kartą dalyvavo žiedinėse lenktynėse.

„Kadangi jau teko važiuoti sportiniu režimu, pastebėjau, kad man pakankamai sunku važiuoti ekonomiškai, taupant kiekvieną 100 mililitrų kuro. Bet apie 3-4 valandą ryto prasideda pats malonumas, nes pradedi lenktyniauti, kas mažiau kuro sugebės išdeginti“, – patirtimi dalijosi dainininkas, kurio geriausias asmeninis pasiekimas buvo 4,1 litro kuro 100 kilometrų.

Išgirdęs tokius skaičius, Deivis šypsodamasis pažadėjo, kad kiekvieną sutaupytą litrą dyzelino po lenktynių pasiims sau.

„Ką sutaupysiu – tą nusipilsiu! Juk dyzelinas ne mano!“, – išeidamas lenktyniauti į naktį pasiryžo Deivis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius