-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už pasišalinimą iš įvykio vietos nubaustai Kristinai Kaikarienei pagaliau pavyko atgauti teisę vairuoti

Vilniaus miesto 3-iajame apylinkės teisme antradienį iškart popiet vestuvių planuotoja ir muzikos prodiuserė Kristina Kaikarienė (47) darsyk mėgino pirma laiko atgauti teisę vairuoti automobilį. Šįkart moteris įrodė teismui, kad vairuotojo pažymėjimas jai būtinas ir ji gailisi dėl įvykdyto pažeidimo, tad jos prašymas atgauti teisę vairuoti buvo patenkintas.
Kristina Kaikarienė teisme
Kristina Kaikarienė teisme / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

„Automobilis reikalingas, nes gyvenu Kaune, o darbas daugiausia Vilniuje, per tą laiką nepadariau jokių pažeidimų. Prašau, kad teismas leistų atgauti vairuotojo pažymėjimą anksčiau laiko“, – kreipdamasi į teisėją Pavelą Borkovskį kalbėjo K.Kaikarienė. 

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Kristina Kaikarienė teisme
Kristina Kaikarienė teisme

Teisėjas konstatavo, kad skirta bauda moters buvo apmokėta, taip pat ji lankė papildomą mokymą, skirtą vairuotojams, kuriems atimta teisė vairuoti. Teismui taip pat buvo pateiktos Edvardo Žičkaus, Nerijaus Juškos ir kitų K.Kaikarienės kolegų teigiamos charakteristikos bei patvirtinimai, kad prodiuserei automobilis reikalingas. Prie bylos pridėta ir pažyma iš priklausomybės centro, kurioje nurodoma, jog K.Kaikarienė niekada šioje įstaigoje nesigydė.

Teisėjas P.Borkovskis patvirtino, kad nuo paskutinio sprendimo, kuriuo K.Kaikarienei nebuvo grąžinta teisė vairuoti, praėjo daugiau nei pusmetis, o policija duomenų apie moters pažeidimus neturi. Rugsėjo 24 dieną praėjo daugiau nei du trečdaliai prodiuserei skirto trejų metų baudos termino. „Gailiuosi dėl padaryto pažeidimo“, – teismo salėje sakė K.Kaikarienė. 

Po trumpo svarstymo teismas priėmė nutarimą patenkinti K.Kaikarienės prašymą, atsižvelgiant, kad pareiškėja nepadarė jokių naujų teisės pažeidimų, yra teigiamai charakterizuojama, įvykdė visus teisės aktuose nurodytus prevencinius tikslus. 

Turės išlaikyti vairavimo egzaminą

Po nutarimo paskelbimo K.Kaikarienė portalui Žmonės.lt pripažino, kad prie vairo sės tik po kurio laiko – jai dar reikia išlaikyti vairavimo egzaminą. „Šitiek metų nevairavus reikia perlaikyti, reikia viską prisiminti, bet, aišku, palengvėjimas didžiulis. Nebebūsiu priklausoma, mano klientams bus lengviau, galėsiu pas juos greičiau nuvykti“, – sakė vestuvių ir renginių planuotoja. 

Pirmąsyk prašymą anksčiau numatyto bausmės laiko grąžinti vairuotojos teises K.Kaikarienė parašė dar pernai. Byla atversta ir tuoj pat užversta buvo kovą, mat paaiškėjo, kad moteris pateikė pareiškimą anksčiau, nei praėjo pusė nustatyto nuobaudos termino. Prašyti sušvelninti bausmę galima tik praėjus pusei bausmės laiko.

Žmonės.lt primena, kad K.Kaikarienė buvo nubausta už tai, jog 2009 m. birželio 11 d. vairavo automobilį „Toyota“, kliudė kitą transporto priemonę bei pasišalino iš avarijos vietos. Vėliau kaltininkė buvo nustatyta. Tų pačių metų rugpjūčio 27 d. teismas vairuotojai skyrė 3 tūkst. Lt baudą ir 3-ejus metus uždraudė vairuoti automobilį.

Tiesa, tąsyk moteris pasinaudojo savo teise per nustatytą laiką apeliacine tvarka apskųsti jai nepalankų teismo nutarimą aukštesnės instancijos teisėjams. Trejų metų teisių atėmimo terminas pradėtas skaičiuoti tik po to, kai 2010 m. rugsėjo 24 d. Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas galutine, neskundžiama ir iškart įsiteisėjusia nutartimi atmetė visas K.Kaikarienės pretenzijas. Prodiuserei skirta nuobauda turėtų galioti iki 2013 m. rugsėjo 24 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius