Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užsidaro „Katlerio kebabai“: prieš pusmetį duris atvėrusiame restorane liko 2 darbuotojai

2018-ųjų vasaros pradžioje griausmingai atidarytas „Katlerio kebabų restoranas“ prasidėjus 2019-iesiems, panašu, lankytojų nebelaukia. 15min šaltinių žiniomis, pačioje sostinės širdyje įsikūrusi maitinimo įstaiga, praėjus vos pusmečiui po atidarymo, užveria duris.
Mantas Katleris
Mantas Katleris / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Birželio 27-ąją Vilniuje duris atvėręs komiko Manto Katlerio ir jo partnerių įkurtas kebabų restoranas sulaukė didžiulio susidomėjimo, tačiau išsilaikyti konkuruojančioje rinkoje nepavyko. Dirbęs vos pusmetį restoranas nutraukia savo veiklą, praneša 15min.

Kad sumanytas kebabų verslas nėjo kaip per sviestą, baigiantis metams neslėpė ir pats restorano veidas Mantas Katleris. Jis pripažino, kad restoranas jam tapo nemažu iššūkiu, o kartu su verslo partneriais įkurtoje vietoje ne viskas buvo apgalvota.

„Geriau daryti tai, ką išmanai ir visą laiką tam sutelkti. Tai ne pats sėkmingiausias mano projektas. Pradžia buvo gera, daug klientų, bet buvo dalykų, kurių mes tiesiog nesutvarkėme. Čia tas atvejis, kai septyni žmonės (šio verslo partneriai – red.) stovi prie perėjos ir nė vienas nepaspaudžia mygtuko, kad užsidegtų žalia, nes visi galvoja, kad kažkuris kitas paspaus tą mygtuką.

Kai restoraną valdai vienas ar su šeima, viską kur kas geriau apgalvoji, o kaip septyniese su draugais, atsiranda nesutvarkytų dalykų. Tų spragų buvo ir žmonės tas spragas pastebėjo, todėl klientų sumažėjo. Visą laiką mūsų maisto kokybė gerėjo, bet Vilniuje didelė konkurencija, vis atsiranda naujų vietų“, – 15min gruodžio pabaigoje prisipažino Mantas Katleris. Tiesa, tuo metu apie restorano uždarymą jis dar neužsiminė.

Bendrovėje „Makarena“, kuri valdo „Katlerio kebabų restoraną“, šiuo metu oficialiai dirba 2 darbuotojai, nors dar lapkričio pradžioje tokių įdarbintųjų buvo 20

Bendrovėje „Makarena“, kuri valdo „Katlerio kebabų restoraną“, šiuo metu oficialiai dirba 2 darbuotojai, nors dar lapkričio pradžioje tokių įdarbintųjų buvo 20. Gruodžio viduryje restoranas pakeitė darbo laiką – lankytojų laukdavo tik penktadieniais–sekmadieniais, o darbuotojų bebuvo likę 8.

15min žiniomis, bendrovę „Makarena“ paliko ir jos vadovė Margarita Dubickienė, tačiau komentuoti situacijos ji nepanoro. Susisiekti su M.Katleriu ketvirtadienį kol kas nepavyksta.

Birželį, prieš restorano atidarymą kalbintas Mantas Katleris sakė su partneriais įvertinę riziką – komanda iš karto supratusi, kad išsilaikyti sostinėje nebus lengva.

„Matome, kad Vilniuje ir barai, ir restoranai užsidaro kiekvieną dieną. Atsidaro baras, po mėnesio jau, žiūrėk, išvežinėja statines. Konkurencija Vilniuje didelė ir dėl to šiek tiek baisu. Bet mes prie šio projekto dirbome jau apie pusantrų metų, įdėjome daug darbo“, – tąsyk kalbėjo M.Katleris.

VIDEO: Ekskursija po Manto Katlerio kebabų restoraną

Paprašytas plačiau pristatyti savo restorano koncepciją, Mantas tuomet neslėpė, kad komandai teko įveikti netrumpą kelią, o pagrindine siekiamybe tapo noras sukurti ne paprastą kebabinę, o jaukų restoraną.

„Tai nėra įpareigojanti vieta su baltomis staltiesėmis ir servetėlėmis. Svarbiausia, patiekalai yra iš geros mėsos. Meniu nėra labai platus, nes norime, kad viskas visuomet būtų labai šviežia“, – kalbėjo M.Katleris.

Paklaustas, ar darbuotojams mokės geras algas, žadėjo: „Nenuskriausime. Jeigu per dvi savaites vasarą Vilniuje surinkome 20 darbuotojų, patys pagalvokit. Dalį darbuotojų, matyt, patraukėme savo koncepcija. Čia visiems bus smagu dirbti.“

TAIP PAT SKAITYKITE: Mantas Katleris kebabų restorano atidaryme VIP svečiams nutiesė raudoną kilimą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius