Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užsienio žurnalų viršelius puošusi Justina Kazlauskytė: „Kartais į gražią moterį nežiūrima rimtai“

Iš Biržų kilusi Justina Kazlauskytė (23) jau keletą metų gyvena „ant lagaminų“, didžiąją gyvenimo dalį modeliu dirbanti mergina tai vadina tiesiog gyvenimo būdu. Justina priklauso modelių agentūrai „Supermodels“, joje ji žengė ir pirmuosius savo žingsnius mados pasaulyje. Šiuo metu Vilniuje esanti Justina į Lietuvą atvyko išsilaikyti sesijos egzaminų Mykolo Romerio universitete, kur sėkmingai jau baigė keturis kursus.
Justina Kazlauskytė
Justina Kazlauskytė / Asmeninio albumo nuotr.

Kaip buvai pastebėta  ir atsiradai mados pasaulyje?

Pamenu, kad tai buvo graži ir saulėta ankstyvo pavasario diena. Mane pastebėjo tiesiog gatvėje. Viskas įvyko labai staigiai: po pirmojo apsilankymo agentūroje jau kitą dieną turėjau pirmąją savo profesionalią fotosesiją.

Mane visada žavėjo mada, netgi svajojau studijuoti kažką, kas susiję su grožiu, estetika ir dizainu. Mokykloje nuolatos sulaukdavau daugybės teigiamų komentarų, nuomonių dėl savo išvaizdos, laimėdavau „Grožio konkursus“, bet tikrai nesijaučiau graži, gal net priešingai. Visada žavėjausi merginomis mados leidiniuose, žurnalų viršeliuose, bet gyvenau mažame miestelyje, kur mados nė su žiburiu nerasi ir dirbti modeliu niekada net nesvajojau.

Ar prisimeni pirmuosius savo žingsnius: kaip viskas atrodė, kaip tekdavo po atrankas lakstyti, kur teko išvykti pirmą kartą?

Pirmųjų savo fotosesijų turbūt nepamiršiu niekada gyvenime, nes jos buvo visai kitokios nei dabar. Tuo metu buvau nedrąsi, nežinojau, kaip pozuoti, nemokėjau dirbti prieš fotoaparato objektyvą. Beje, pamenu, kad pirmosios fotosesijos buvo žurnalams, tokiems, kaip „Cosmopolitan“.

Dirbti modeliu į užsienį stačia galva nepuoliau, daug dirbau Lietuvoje, kad turėčiau tinkamą portfelį ir bagažą patirties. Be to, tuo metu mokiausi vidurinėje mokykloje. Pamenu savo pirmąją kelionę į Šanchajų: jauna mergaitė atskrenda į Kiniją ir tiesiai iš lėktuvo keliauja į darbą – žurnalo fotosesiją. Kitą dieną gaunu traukinio bilietą ir turiu nukeliauti į kitą miestą, nors net nežinau, kur eiti ar kokioje stotelėje sustoti. Žmonės nesupranta, ko jų klausiu, o aš nesuprantu, ką jie atsako. Laiko skirtumas neleido išvis suprasti, ar miegu, ar esu atsibudusi. Pamenu, kad nuvykus į vietą, teko dar valandą laukti, kol pasitiks žmogus iš agentūros, nors maniau, kad esu pasaulio krašte užmiršta ir niekam nebereikalinga. Išsigandusi skambinau mamai (juokėsi).

Kiekviename naujame mieste įvykdavo daug linksmų nuotykių. Milane pirmąsias dienas turbūt pasiklydusi buvau 47 kartus, o juk miestas toks mažas. Viskas atrodė siaubingai ir bauginančiai, tačiau dabar galiu iš to tik pasijuokti.

Kas tave žavi tavo darbe ir kokius jo privalumus išskirtumei? Kaip tavo veiklą vertina šeima, o gal šalia yra ir širdies draugas, kaip jis tai vertina?

Modelio darbas mane žavi todėl, kad kasdien sutinku naujų, įdomių žmonių, pamatau ir išmokstu vis ką nors naujo. Savo darbe kaip privalumą įvardinčiau pinigus, keliones, išugdytą pasaulėžiūrą bei galimybę pamatyti  dalykus kitaip, nei mato žmonės, dirbdami kitokį darbą. Mano darbe nėra rutinos. Dėl šio darbo gan anksti pradėjau jausti atsakomybę už save pačią, nes turėjau daug gyvenimiškos patirties, kurios kitur niekada gyvenime nebūčiau įgavusi. Daug keliavau, pažinau daug kultūrų. Myliu savo veiklą, myliu darbą ir viską, kas yra aplink mane.

Mano šeima į mano veiklą žiūri labai teigiamai, nors turbūt taip niekada ir nepaklausiau, ką jie apie tai galvoja.  Mano tėvai jau nuo pat pradžių mane palaikė. Kiekvieną kartą jie džiaugiasi ir didžiuojasi matydami rezultatą, kad ir koks jis būtų.

Antros pusės šiuo metu neturiu, turbūt dar nesutikau to vienintelio, kuris vertintų ir gerbtų mano veiklą, tad net nekalbu apie rimtus santykius.

Asmeninio albumo nuotr./Justina Kazlauskytė
Asmeninio albumo nuotr./Justina Kazlauskytė

Su kokiais dizaineriais teko dirbti? Kokių žurnalų viršelius puošti? Koks modelis yra tavo idealas?

Roberto Cavalli, Alexanderis Mcqueenas, Ritu Berri, „Escada“, „Jack&Jones“, „Imtimissimi“. Turbūt nė negalėčiau suskaičiuoti visų leidinių, kuriuose teko nusifotografuoti. Iki šios dienos, galiu pasakyti, esu nusifotografavusi 11-ai žurnalų viršelių ir tai tikrai dar ne pabaiga (juokiasi)

Mano modelio idealas – Kate Moss. Daugelis nustemba, kodėl būtent ji, Kate nėra nei įspūdinga gražuolė, o tuo labiau jos praeitis daugeliui kelia šleikštulį. Kate yra mano ūgio ir labai džiaugiuosi, kad pasaulyje yra supermodelis,  neatitinkantis griežtų modelių standartų. Mane žavi būtent jos charizma, kuri padėjo jai atsidurti mados pasaulio olimpe.

Asmeninio albumo nuotr./Justina Kazlauskytė
Asmeninio albumo nuotr./Justina Kazlauskytė

Gal teko per savo karjerą susipažinti su užsienio pasaulinio lygio pramogų atstovais, dainininkais ar aktoriais?

Teko vakarėliuose, renginiuose ir šiaip kasdieniame gyvenime sutikti tikrai daug įžymių aktorių, dainininkų, modelių, sportininkų, kurie neužsuka į Lietuvą, tačiau to niekada nesureikšminau. Pirmenybę teikiu pažintims, susijusiomis su mano darbu, pavyzdžiui , Domenico Dolce.

Visi yra įsitikinę, kad gražioms moterims – lengviau gyventi: joms sekasi, viskas yra paduodama ant lėkštutės, ar sutinki su tokiu pasakymu? Ar dirbant modeliu teko sulaukti įvairių pasiūlymų vien dėl to, kad esi graži?

Kad sulauktum įvairių pasiūlymų, dovanų ir dėmesio, nebūtina būti modeliu. Manau, kad  dėmesio sulaukia kiekvienas žavus žmogus, taip pat ir aš.

Su teiginiu, kad gražioms moterims yra lengviau, galėčiau iš dalies ir sutikti, ir nesutikti. Iš vienos pusės, yra tikrai lengviau, nes ypač vyriškos lyties atstovai visada bus žymiai paslaugesni tiek darbe, tiek gatvėje ar parduotuvėje. Kasdieniame gyvenime nevadinčiau to privalumu, nes dažnai žmonės į gražią moterį nežiūri rimtai. Beje, modelio darbe nebūtina būti Mis Pasaulis, čia karaliauja natūralumas ir išskirtinumas. Kažkada labai išgyvenau dėl savo šiek tiek  atlėpusių ausyčių. O dabar tai – tik mano privalumas (juokėsi).

Asmeninio albumo nuotr./Modelio Justinos Kazlauskytės darbo užkulisiai
Asmeninio albumo nuotr./Modelio Justinos Kazlauskytės darbo užkulisiai

Kokia būna tavo tipiška diena? Kokių turi hobių, mėgstamų veiklų?

Tipiškos dienos aš neturiu, todėl nėra ir rutinos. Visi mano rytai ir vakarai yra visiškai skirtingi, o tai, aišku, priklauso nuo to, kur tuo metu esu. Dirbant diena prasideda lėkimu į atrankas ar darbą, vėliau laukia sportas ar susitikimai. O kalbant apie hobius, tai savo darbą galėčiau įvardyti savo hobiui, nes dievinu savo darbą! Šiaip mėgstu laisvu laiku paskaityti knygas.

Modelio darbas – kelionių maratonas, kokiose šalyse teko apsilankyti? Kuri jų paliko didžiausią įspūdį? Ar norėtumei apsigyventi užsienyje ar savo ateitį sieji su Lietuva?

Modeliu esu dirbusi trijuose žemynuose, o šalis įvardyti būtų jau per sunku, nes jų yra ne viena ir ne kelios. Modelio darbas Azijoje labai skiriasi nuo darbo Europoje ar Amerikoje: kalbos barjeras, žmonių mentalitetas ir kultūra. Darbas Europoje ir Amerikoje man teikia daugiau malonumo, nes jaučiuosi sava. Kalbant apie šalis, geriausią įspūdį palieka tos, kuriose jaučiuosi kaip namuose, pavyzdžiui, Ispanija ar Indija. Mane tose šalyse žavi žmonių šiluma ir temperamentas. Man labai svarbu yra jaustis jaukiai dirbant svečioje šalyje, kadangi joje visada esu viena.

Asmeninio albumo nuotr./Modelio Justinos Kazlauskytės darbo užkulisiai
Asmeninio albumo nuotr./Modelio Justinos Kazlauskytės darbo užkulisiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius