Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

V.Bagdonas džiaugiasi pagerėjusia sveikata ir liūdi dėl teatro: „Nenoriu grįžti tokiomis aplinkybėmis”

Žiemos sniegas užpustė ne visus. Štai kino ir teatro aktorius Vladas Bagdonas (72) džiaugiasi pagerėjusia sveikata ir jau ruošiasi išbandyti naujutėlaites slides. Jį supa ir įvairiausi serialai, knygos bei pasivaikščiojimai, tačiau, deja, teatro šiame rate kurį laiką nebėra. Visgi Vladas neatmeta minties, kad galėtų ir vėl vaidinti, tačiau dabartinė situacija atbaido – su kaukėmis kas penktoje eilėje sėdintys žiūrovai jam primena nykų vaizdą.
Vladas Bagdonas
Vladas Bagdonas / 15min ir V.Vaišvilaitės-Skirutienės nuotr.

Praeitų metų pavasarį Vladas Badgonas pranešė atsisveikinantis su scena. Viskas dėl netikėtai sušlubavusios sveikatos, privertusios atsisakyti ir vaidmens muzikiniame spektaklyje „Mažvydas“.

Tačiau dabar, praėjus daugiau nei pusmečiui, aktorius pradžiugina atskleisdamas, kad jo savijauta pagerėjo. Ir pabrėžia, kad net tada nelaikė savęs dideliu ligoniu, kuris, kaip sako, turėtų vien tik lovoje gulėti.

„Taip nebuvo. Sušlubavo sveikata, bet ji dažnai šlubuoja. Dabar tikrai jaučiuosi neblogai“, – 15min tikina aktorius.

Pagerėjus sveikatai išsitraukė slides

Savijautą V.Bagdonui gerina ir aplinkui supantis grožis – net pokalbio metu aktorius neslėpė susižavėjimo šiais metais užklupusia išties ypatingai gražia žiema. Ir kaip tik šiam laikui rado puikią progą išsitraukti slides.

„Slidės jau stovi koridoriaus kampe. O dabartiniai karantino ribojimai, man atrodo, leidžia ir šiek tiek po Vilnių pasivaikščioti, ir truputį paslidinėti“, – išbandyti slides nekantrauja aktorius.

V.Vaišvilaitės-Skirutienės nuotr./Vladas Bagdonas
V.Vaišvilaitės-Skirutienės nuotr./Vladas Bagdonas

Nuo kalvos su slidėmis Vladas nečiuoš – ketina pasaugoti sveikatą. Juk prieš kurį laiką jam buvo atlikta klubo sąnario operacija, tad apie antrą tokią net nenori pagalvoti.

„Mano slidinėjimas nebus panašus į tikrą slidininko veiklą. Bet pamažu čiuožti, pasimėgaudamas gamta, sniegu, kuris šiemet pasirodė akiai gražus, tikrai bandysiu.

Su lazdelėmis neketinu vaikščioti. Nei aš moku, nei man reikia. Galiu ir be jų. Ir tai darysiu ne nuo kokių kalnų, nes visiškai to nesuprantu ir nenoriu mėginti. Aš atsargiai, po truputį slidinėsiu“, – sako aktorius.

O šaltais žiemos vakarais, tik prasidėjus antram karantinui, Vladas pasinėrė į serialų žiūrėjimą. Matė ir „Jaunąjį popiežių“, ir „Naująjį popiežių“, ir „Karalienės gambitą“. Dar labai patiko rusiška komedija „Olga“. Tačiau vien tik televizija pramogos nesibaigia – kartais į rankas paima knygą, kuria dainas.

„Skaičiau knygą apie seną Vilnių. Autorius ją man pats davė. Turiu tų knygų visokių – dovanų gaunu ar šiaip randu. Ir jau baigiau įrašinėti kelias daineles, dar turiu porą idėjų naujoms.

Bet, manyčiau, jos skirtos ne kokiai televizijai, programoms, o labiau radijui. Jos primena pasakojimus, istorijas, o ne popmuziką. Kada nors išleisiu dar vieną albumą, jei leis sveikata“, – kad išsipildys planai, tikisi aktorius.

Sauliaus Barasos nuotr./Vladas Bagdonas
Sauliaus Barasos nuotr./Vladas Bagdonas

V.Bagdoną karantino metu aplankė ir džiugios žinios – iš centro poliklinikos sulaukė svarbaus skambučio. Aktorius išgirdo, kad artimiausiu metu bus paskiepytas nuo COVID-19.

„Esu priklausantis tai kategorijai žmonių, kurie sako, kad prieš šį virusą jautėsi geriau. Dabar viskas kitaip“, – priduria.

Jei nepasikeis dabartinė teatro situacija, į jį nebegrįš

15min pasiteiravus, ar kasdienėje rutinoje netrūksta teatro šurmulio, V.Bagdonas sako, kad netikėtai užklupęs virusas iš esmės pakeitė teatrą. Dabar jis net nebegali žiūrėti spektaklių nuotoliniu būdu – tai jam neprimena tikro teatro. Juk kiekvienas aktorius, kaip sako ir pats Vladas, tikisi gyvo žiūrovų antplūdžio.

„Jei teatras vyks tokiu būdu, kai salėje žiūrovas sėdi kas penktoje kėdėje, aš nenoriu dėl to grįžti. Žinot, kai pripranti prie tikros salės atmosferos, matyti tokį vaizdą labai sunku.

Mes visada džiaugiamės pilna sale. O matyti juos su kaukėmis yra gana nykus vaizdas. Nieko nejaučia. Nei kvėpavimo, nei alsavimo. Visiškai nieko“, – apie dabartinę teatro situaciją kalba aktorius.

Dmitrijaus Matvejevo/„Laimos“ nuotr./Vladas Bagdonas
Dmitrijaus Matvejevo/„Laimos“ nuotr./Vladas Bagdonas

V.Bagdonas neslepia netikintis, kad situacija šiais metais pagerės. Vis tik mano – jei ne šiais, tai bent kitais vakcina atneš geresnių rezultatų. „Mes virusą užmušim kaip kokią gyvatę. Tiesiog pritrėkšime visiems laikams“, – optimistiškai kalba jis.

Tačiau galimybės dar kartą pasirodyti ant teatro scenos V.Bagdonas visiškai neatmeta. Kaip tik mano, kad Lietuvoje darbo turėtų, tačiau tam šiek tiek trukdo jo amžius. Ir dar dėl auditorijos jaučia praradimą.

„Išvykdamas iš Lietuvos negražiai pasakiau, kad nebevaidinsiu. Dirbti smagu, bet stebėti serialus, skaityti knygas, išeiti į gamtą irgi smagu. Vis tiek reikia susirasti kažkokį tikslą“, – mano jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius