-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Martikonytė pripažįsta sūnui buvusi per atlaidi: viską pakeitė vaiko teisių skyriaus skambutis

Prisiminusi savo praeitį prekės ženklo „Go.Mante“ įkūrėja Vidmantė Martikonytė-Medišauskienė neslepia, kad buvo maištingos sielos, nors namuose egzistavo griežtos taisyklės. Tačiau padūkusiai merginai labiau patiko taisykles laužyti: namus ji paliko vos septyniolikos, o visai netrukus suprato, kad laukiasi. Ir nors dabar žinoma moteris sako norėjusi savo pirmagimį auginti kitaip, sūnus paveldėjo mamos charakterį.
Vidmantė Martikonytė
Vidmantė Martikonytė / LNK stopkadras

„Aš turėjau būti kažkiek griežtesnė“, – LNK laidoje „Bučiuoju, Rūta“ pripažino Vidmantė.

Žinoma moteris nėra nutolusi nuo šalies aktualijų – daugėjant pranešimų apie mokyklose narkotikus vartojančius paauglius, V.Martikonytė daug laiko skiria pokalbiams su sūnumi. Tačiau neslepia – ji žino, kad 17-metis sūnus kartais panaudoja elektronines cigaretes, nes apie tai išgirdo ir iš vaiko teisių apsaugos skyriaus.

„Mes tuo gyvenam, pavyzdžiui, mano sūnaus klasėje rūko daugiau nei pusė vaikų. Gal net daugiau, todėl rūkymo problema yra labai didžiulė“, – laidoje kalbėjo verslininkė.

LNK stopkadras/Vidmantė Martikonytė
LNK stopkadras/Vidmantė Martikonytė

Žinoma moteris supranta, kodėl šiuo metu visuomenėje yra didelė nežinia, o gal net ir baimė. Pati augindama jau beveik į pilnametystę žengiantį sūnų, ji puikiai supranta, kaip yra sudėtinga tėvams tokioje situacijoje.

„Pokalbiai neveikia, galvoju, kad ir kaip bandytum auklėti, stebėti, gi neprirakinsi vaiko prie radiatoriaus, kad niekur neitų, neatsitrauksi nuo draugų, negali taip daryti. Kas lieka – šnekėtis? Bet kur kreiptis?“ – laidoje „Bučiuoju. Rūta“ klausė verslininkė.

Ji pasidalino ir atvira istorija – kaip dėl vienos situacijos teko bendrauti su Vaiko teisių apsaugos tarnyba, kas ją šokiravo, kodėl atrodo, kad problema neretai palieka tik tėvams.

O tai, kad Lietuvoje narkotikų įsigyti labai paprasta, ir kokia situacija egzistuoja šalies mokyklose, „Bučiuoju, Rūta“ laidoje atskleidė žurnalistė Gabrielė Navickaitė. Keturis mėnesius vykdyto tyrimo duomenys šokiruoja.

„8-os klasės moksleivė pasakojo galvojusi, kad jai nieko blogo nenutiks, buvo su draugais miške, parūkė, jai prasidėjo haliucinacijos. Pamatė drugelį ir pradėjo jį gaudyti link autostrados. Po kelią lankstančią ir visiškai nesiorientuojančią paauglę išgelbėjo draugas. Esu pakalbinusi ne vieną paauglį“, – pasakojo žurnalistė.

16-metė iš Kauno žurnalistei pasakojo vartojusi ne kartą, ne kartą ir nualpusi, apsinuodijusi.

„Vaikai žaidžia „rusišką ruletę“ – neaišku, ką perka, ką vartoja. Jie vartoja, nes nori atsipalaiduoti, būti kieti. Vaikai nežino, ką vartoja“, – šokiruojančiomis detalėmis dalijosi žurnalistė.

Lietuvos mokyklų asociacijos vadovas Dainius Žvirdauskas sako, kad narkotinės medžiagos jau atėjo į mokyklas, baisiausia, kad nežinoma, kokios ten priemaišos: „Jei duosim dar draudimų, pradės klestėti šešėlinė rinka – na, nebus įmanoma užtikrinti, kad narkotikai nebeatlydės vaiko iki mokyklos“.

Anot jo, baisiausia, kad platintojų pagrindinė grupė yra 5-7 klasių moksleiviai. Tačiau kaip elgtis – sunku suprasti. „Keista, kad mokytojai turės tapti pareigūnais, o tėvai protestuos – jau dabar radus narkotikų mus tėvai apmėto raštais“, – laidoje kalbėjo D.Žvirdauskas.

Vilniaus Jėzuitų gimnazijos tėvų komiteto pirmininkė, 3 vaikų mama Inga Ramonienė buvo atvira: „Situacija bloga, ji slysta iš rankų. Mes nebeturim laiko. Blogiausia, kad vieni tėvai galvoja, kad jų vaikų tai neliečia, kiti – turi problemų, bet tai labai slepia. Jie nekalba, nes bijo. Kaip ir kai kurios gimnazijos, kurios slapsto savo situaciją mokyklose, nes bijo prarasti reputaciją.“

Visa diskusija – ketvirtadienio vakarą, 20 val., laidoje „Bučiuoju. Rūta“ per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius