-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vedė „Humoro klubo“ narys, komikas Vaidotas Šiožinis: „Vestuvės – be Lady Gagos mėsos kostiumo ir klišių“

Metai ir septyni mėnesiai – tiek praėjo laiko nuo susipažinimo dienos iki akimirkos, kai jiedu vienas kitam ištarė amžiną „taip“. Be pompastikos, artimiausių draugų būryje, penktadienio pavakarę susituokė „Humoro klubo“ narys Vaidotas Šiožinis ir jo išrinktoji, renginių organizatorė Berta Urbonaitė.
Vedė „Humoro klubo“ narys, komikas Vaidotas Šiožinis
Vedė „Humoro klubo“ narys, komikas Vaidotas Šiožinis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

O susipažino jiedu paprastai – susirašė internetu ir nuėjo pažaisti biliardo. Kaip sako jaunikis, toks paprastas pasimatymas buvo. Ir keistas. Mat išgirdusi, kad Vaidotas yra komikas, jo būsimoji žmona bijojo ne tik juokauti, bet ir šnekėti.

„Buvo keista. Nesupratau, ar patinku aš jai, ar ne“, – prisiminęs pradžią juokiasi Vaidotas. Vis dėlto baimė greitai išgaravo, kalbėti darėsi vis lengviau, o netrukus taip „įsivažiavo“, kad suprato – vienas be kito negali.

„Mes kaip ir skirtingi, bet beveik ties viskuo gyvenime sutariame. Mums užtenka pažiūrėti vienas į kitą ir mes žinome, ar norime pasilikti šitoje vietoje, ar jau metas kur nors varyti, ar jau laikas, ar dar ne. Yra didelis bendras supratimas“, – sako Vaidotas.

Vestuvių akimirkos – galerijoje:

Pasipiršo automobilių aikštelėje

Viskas taip paprastai juodu atvedė iki dienos, kurios laukė su dideliu nekantrumu. Penktadienį, 17 valandą, Berta ir Vaidotas Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčioje tapo vyru ir žmona.

Kaip patys juokiasi, reikalus „užrišo“ jie pakankamai greitai, o kam – gal ir netikėtai. Gi vos birželio pirmąją jie paskelbė apie sužadėtuves, kurios irgi įvyko juos gerai atspindinčioje vietoje. Jie susižadėjo... automobilių aikštelėje.

Susižvalgėme ir pagalvojome – gal jau ir mums metas, jeigu taip viską žinome?

„Buvome su draugais, kurie tuo metu buvo susižadėję ir planavo savo vestuves. Mes visi sėdėjome kavinėje ir jie tarėsi, kokios jiems muzikos reikės ir t.t. Jie labai dėl šių dalykų pykosi, o mes su Berta tiesiog atsisukdavome vienas į kitą ir sakydavome: „Mes tai žinome, kaip norime“. Ir tada mes supratome, kad žinome viską, ko norime. Susižvalgėme ir pagalvojome – gal jau ir mums metas, jeigu taip viską žinome? Nėra čia ko laukti“, – pasakoja V.Šiožinis.

Kaip tarė, taip ir padarė – nupirkęs žiedą jis Bertai pasipiršo Vilniuje, automobilių aikštelėje.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Berta Urbonaitė ir Vaidotas Šiožinis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Berta Urbonaitė ir Vaidotas Šiožinis

Kaip reagavo būsima nuotaka? Puikiai. Kaip pasakoja Vaidotas, vieta jo išrinktajai buvo visiškai nesvarbi, priešingai, tokiomis sužadėtuvėmis ji džiaugiasi žymiai labiau – jei būtų uždavęs vieną lemtingiausių klausimų, pavyzdžiui, Paryžiuje, smagu nebūtų buvę. Jiedu tokių klišių nemėgstantys, jų atsisakė ir vestuvėse.

Jokių klišių

Susižvalgę ir pagalvoję, kad nieko nereikia laukti, jiedu per tris mėnesius spėjo ir susiorganizuoti savo šventę. Kadangi planuoti teko greitai, abu kaip bitutės naršė, kol surado viską, ko širdis geidžia. Tiesa, lengva nebuvo – dabar Vaidotas geriau pinigus sumokėtų organizatoriams.

„Kiti, kurie mūsų aplinkoje tuokiasi, vestuves planuoja metus į priekį ar net daugiau, kad gautų būtent tą vietą, atlikėjus. Taip, tai buvo trys mėnesiai darbo, nes viską darėme patys. Jei dabar vėl tektų tai daryti, geriau sumokėčiau daugiau pinigų, bet geriau kad kas nors kitas man organizuotų.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Berta Urbonaitė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Berta Urbonaitė

Pavyzdžiui, muziką turi, maistą turi, visokius tortus turi, bet reikia susitarti su muzikantais ir garsistais, kad jie sutiktų konkrečiu laiku, kad juos į tą vietą įleistų. Arba užsakai maistą, bet jis nėra serviruojamas indais, tai tada dar turi atskirai užsakinėti indus. Bet jei juos atveš, tai turi ištaikyti laiką, kad galėtum ateiti. Pats juk vestuvių dieną nesėdėsi ir nedėliosi visko. Daug visko“, – pasakoja jaunikis.

Kalbant apie muziką, vakaro programoje pasirodys artimo bičiulio, „Humoro klubo“ įkūrėjo Pauliaus Ambrazevičiaus brolis Gytis su grupe.

Vis dėlto daugiau tradicinių vestuvių dalykų nebus – nei vedėjo, nei ypatingos programos. Ką jau kalbėti apie piršlio korimą.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Paulius ir Kristina Ambrazevičiai
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Paulius ir Kristina Ambrazevičiai

„Nebus trijų dienų užstalės, nebus pabrolių ir pamergių, kad viskas būtų ne per daug iššaukiančiai. Bet gražu, klasiška,“ – sako Vaidotas.

Nebus trijų dienų užstalės

Šokiruoti jaunavedžiai nenorėjo ir savo šventiniais įvaizdžiais. Tai buvo vienas iš dalykų, kurį jiedu žinojo tik susižvalgę – abu norėjo visiškos klasikos.

Vaidotas vedė su klasikiniu smokingu, kaip pats sakė, tarsi Džeimso Bondo filmuose, o Berta puošėsi irgi tradiciškai.

„Neišradinėjame dviračio. Nebus Lady Gagos suknelių iš mėsos (juokiasi). Visiška klasika. Kažkaip ir bažnyčioje man gražiau atrodo, kai tuokiesi be didelių iškirpčių ar raudonų kostiumų“, – šypteli Vaidotas.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Berta Urbonaitė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Berta Urbonaitė

Tiesa, santuoka Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčioje taip pat pasirinkta neatsitiktinai. Jaunavedžiai neslepia, kad jiems bažnytinė santuoka išties labai svarbi, tačiau prisiekti amžiną meilę norėjosi ne itin pompastiškoje vietoje.

„Kai nueiname į Katedrą, aš asmeniškai ir mano sužadėtinė jaučiamės prislėgti, nes ten kabo didžiausi paveikslai, visur auksas ir t.t. Tad pasirinkome bažnyčią, kurioje jaučiamės labai jaukiai“, – pasakojo Vaidotas.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Berta Urbonaitė ir Vaidotas Šiožinis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Berta Urbonaitė ir Vaidotas Šiožinis

Jųdviejų pirštus taip pat papuošė klasika. Auksiniai, išgraviruoti žiedai, be jokių briliantų.

Kaip reagavo artimieji, kad atsisakoma tradicijų? Labai gerai. Tiek Vaidoto, tiek Bertos tėvai džiaugėsi, kad jaunimas toks šiuolaikiškas.

„Siūlė daryti taip, kaip norime. Jeigu atvirai, kai kurios iš tradicijų man labai baisios. Pavyzdžiui, kelios dienos su pagiriomis, stalo užsėdimai, tai išvis blogiausias dalykas, kokį esu matęs, man ten visiškai ambrozija. Nuotakos vogimas, piršlio korimas – visiškai nebe šiems laikams“, – sako V.Šiožinis.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Vaidotas Šiožinis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Vaidotas Šiožinis

Vestuvinio gyvenimo nebijo

Kai kam gal ir staigiai į vedybinį gyvenimą nėrusi pora įsitikinusi, kad santuoka santykiuose nieko nepakeis. Gal tik įneš dar daugiau romantikos.

„Kai sutinki tą žmogų, su kuriuo tikrai žinai, kad nori būti, tai nieko čia baisaus“, – juokiasi komikas.

Taip ramiai abu galvoja ir apie šeimos pagausėjimą. Tiek Vaidotas, tiek Berta jau mielai taptų tėvais, tačiau kol kas šio klausimo neskubina. Neragina greičiau anūkų gimdyti ir tėvai.

O medaus mėnuo? Jį pora susiplanavo ne iš karto po vestuvių. Kadangi, kaip sako Vaidotas, dabar toks metas, kad visi aplinkui tuokiasi, atlaikę tikrą vestuvių karavaną jiedu ruošiasi pailsėti ir pataupyti, o pavasarį galvoja leistis į kokią egzotišką vietą. Dabar jiedu mąsto apie Tailandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius