Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Istorinę Lietuvos krepšinio pergalę prieš dešimtmetį iškovoję krepšininkai jubiliejų minėjo trankiai

Draugiškos rungtynės su užsienio klubuose žaidusiais žinomais krepšininkais, furšetas restorane ir dūzgės naktiniame klube – taip 2003-aisiais Europos auksą laimėjusi Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė minėjo reikšmingos krepšinio pergalės dešimties metų jubiliejų.
Šarūnas Jasikevičius su žmona Anna Douka
Šarūnas Jasikevičius su žmona Anna Douka / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.
Eurelijus Žukauskas
Eurelijus Žukauskas

Su sirgaliais tiek prieš draugiškas rungtynes Kauno „Žalgirio“ arenoje, tiek po jų šeštadienio vakarą bendravę žaidėjai sutartinai tvirtino prieš dvikovą nesitreniravę nė vienos dienos.

„Atėjome ir tiesiog žaidėme. Juk kaip bus taip bus“, – sakė žinomas krepšininkas Eurelijus Žukauskas.

Dainius Šalenga
Dainius Šalenga

Jam antrino ir Dainius Šalenga, su šypsena pridurdamas, jog kelis dešimtmečius krepšinio aikštelėse praleidusiems sportininkams prieš nieko nelemiantį mačą tobulintis nereikia.

„Matėte, kaip aikštelėje pensininkai juda?“, – juokėsi D.Šalenga. Jis yra vienas iš nedaugelio žaidėjų, kurie prieš dešimtmetį gynė Lietuvos garbę Europos krepšinio čempionate, bet karjeros iki šiol nenutraukė. D.Šalenga neslėpė dar negalvojęs apie jjos pabaigą, bet jau pastebįs, kad fizinė forma nebe tokia, kokios norėtųsi. „Seniau bėgiodavau su vėjeliu, o dabar aikštelėje tik skiedros lekia“, – kalbėjo gerai nusiteikęs sportininkas.

Saulius Štombergas su dukra
Saulius Štombergas su dukra

Dauguma krepšininkų po dvikovos restorane pasirodė arba su vaikais, arba vieni. Žmonos į pobūvį lydėjo tik retą žaidėją. „Simona išvykusi, todėl atėjau su dukra Saule“, – sakė Saulius Štombergas.

Ne viena išrinktoji namuose liko dėl to, kad augina ikimokyklinio amžiaus vaikus ir neturėjo kam juos palikti prižiūrėti. Šalengų šeimoje auga penkiametė Viltė, Žukauskų – keturmetė Rusnė, Štombergų – penkiametis Ignas, Jasikevičių – pusantrų metų Lukas ir trejų dukra Aila.

Tiesa, Šarūnas Jasikevičius pobūvyje pasirodė su žmona Anna Douka. Š.Jasikevičius kol kas nėra pasirašęs kontrakto su jokiu krepšinio klubu ir nežino, kur rungtyniaus 2013-2014-ųjų sezono metu. Jis neneigia, jog derybos vyksta ne tik su užsienio klubais, bet ir Kauno „Žalgiriu“.

„Bet kuo daugiau kalbu, tuo blogiau gaunas. Dar nieko nesusitariu. Kol kas nieko apie ateitį nežinau“, – sakė Š.Jasikevičius, užsimindamas, kad jį savo gretose norinčių matyti klubų pasiūlytos sąlygos netinka.

Paprašytas pasvarstyti, kas nutiktų, jei vis dėlto nė su viena komanda nepavyktų susitarti, krepšininkas tvirtino tikrai nepradėsiąs kurti savo verslo ar atostogauti. „Nieko, išskyrus krepšinį, daugiau nemoku. Šitoje srityje man, manau, būtų ką veikti“, – sakė Š. Jasikevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius