Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Viktorija Siegel ir Danielius Bunkus įsikūrė Kanuose: naują gyvenimą pradėjo įspūdinga kelione

9 mėnesius per metus šviečianti saulė, per 15 minučių pėstute pasiekiama Viduržiemio jūra, jauki terasa, atskleidžianti pačius gražiausius Pietų Prancūzijos vaizdus, asmeninis baseinas, gelbstintis nuo vasaromis 40 laipsnių pasiekiančios temperatūros. Taip atrodo dabartinis verslininko Danieliaus Bunkaus ir jo sužadėtinės Viktorijos Siegel gyvenimas, pora vos prieš kelias savaites kartu su pirmagime Nicole persikraustė į Kanus.
Viktorija Siegel ir Danielius Bunkus
Viktorija Siegel ir Danielius Bunkus / Asmeninio albumo nuotr.

„Jaučiamės tikrai puikiai, pokyčiai labai malonūs. Energijos pasisemi vien ryte išėjęs į saulės apšviestą terasą su kavos puodeliu. Visai kitaip ir diena prasideda“, – 15min sako V.Siegel.

Naują gyvenimą pradėjo kelione po Europą

Savo, kaip patys sako, smagų gyvenimo pokytį Danielius ir Viktorija pradėjo prieš kelias savaites. Kadangi svečioje šalyje šeimai būtinas automobilis, sužadėtiniai vykdami į naujuosius namus kartu su augintiniu Bruno nusprendė surengti mažą išvyką ir pakeliui aplankyti kelis įspūdingus Europos miestus. O kol tėvai keliavo, jų pirmagimė leido laiką su močiute – Viktorijos mama, su ja, tėvams pasiekus naujus namus, mažylė ir atskrido.

„Seniai svajojome apie kelionę po Europą, o kraustymasis buvo puiki proga įgyvendinti svajonę. Bet pasitarę su daktarais ir kitomis mažus vaikus turinčiomis mamomis nusprendėme, kad tokia ilga kelionė vos keturių mėnesių vaikui bus per sunki. Tiesa, nors kelionė truko 4–5 dienas, mažylės labai pasiilgome“, – pripažįsta mama.

Asmeninio albumo nuotr. /V.Siegel ir D.Bunkaus kelionės po Europą akimirka
Asmeninio albumo nuotr. /V.Siegel ir D.Bunkaus kelionės po Europą akimirka
Asmeninio albumo nuotr. /V.Siegel ir D.Bunkaus kelionės po Europą akimirka
Asmeninio albumo nuotr. /V.Siegel ir D.Bunkaus kelionės po Europą akimirka

Kelionės metu Danielius ir Viktorija aplankė Prahą, Italiją, Šveicariją. Ir neslepia – vaizdai atėmė žadą. „Labai laukiau šios kelionės. Kartu su Danieliumi dėliojome maršrutą, norėjome aplankyti draugų rekomenduotas vietas. Ir tikrai nesuklydome – pamatėme išties nuostabių vietų. Šveicarijoje lankiausi pirmą kartą ir iki šiol neatsigaunu nuo įspūdžių. Ypatingo grožio šalis, nesinorėjo paleisti telefono iš rankų. Pirmą kartą keliavau ir serpantinu. Tiesa, kadangi važiavome kartu su šunimi, kelionę teko planuoti pagal šunims draugiškus viešbučius. Bet incidentų neišvengėme – Milane neatidžiai perskaitėme taisykles ir kone vidurnaktį teko ieškoti kitos nakvynės“, – šypsosi Viktorija.

Asmeninio albumo nuotr. /V.Siegel ir D.Bunkaus kelionės po Europą akimirka
Asmeninio albumo nuotr. /V.Siegel ir D.Bunkaus kelionės po Europą akimirka

O kadangi keliauti teko automobiliu, Viktorijai teko gerokai pasukti galvą, ką dėtis į lagaminą. Žinoma, Danielius su šia užduotimi susitvarkė lengviau. „Mūsų automobilis nėra skirtas didesnėms kelionėms, tačiau viską pavyko sudėti į du lagaminus. Visgi Danielius mane išmokė imti tik tai, ko tikrai reikės. Tiesą sakant, jis galėtų visą mėnesį keliauti su kuprine. Po truputį ir mane dresiruoja – tai lagaminas vis mažėja ir mažėja. Žiūrėk, gal aš po kokių dešimt metų irgi pereisiu prie kuprinės“, – juokiasi ji.

Į automobilį netilpusius daiktus į Kanus pristatė kraustymosi kompanija. Bet Viktorija pabrėžia, kad visko tikrai nebandžiusi persivežti. Anot jos, gyvenant pietuose daug daiktų neprireikia, o visa kitą galima įsigyti.

Pokyčius paskatino draugai ir nuostabi aplinka

Pora Kanuose išsinuomojo jaukų, Kanų stiliaus būstą. Ieškodami sužadėtiniai nebuvo labai išrankūs, tačiau ieškojo buto su terasa ir baseinu. „Gyvenant Kanuose tai yra privalumas. Kadangi turime šunį ir mažą vaiką, kuo daugiau laiko praleisti gryname ore yra labai naudinga. O žinant, kad vasaromis temperatūra gali pasiekti 40 laipsnių, atsigaivinti tikrai norėsis“, – sako ji.

Ir nors vasaros rezidencijoje Danielius ir Viktorija jau beveik įsikūrė, abu juokiasi dar besijaučiantys tarsi turistai: „Pati pirmoji savaitė buvo skirta adaptacijai, įsikūrimui. Apžiūrėjome, ko trūksta namie, susiradome artimiausias parduotuves. Bet jau beveik įsikūrėme, tad rytus jau galime pradėti terasoje gerdami kavą, pusryčiaudami ir mėgaudamiesi nuostabiais vaizdais.“

Asmeninio albumo nuotr. /Viktorija Siegel ir Danielius Bunkus Kanuose
Asmeninio albumo nuotr. /Viktorija Siegel ir Danielius Bunkus Kanuose
Asmeninio albumo nuotr. /Viktorija Siegel ir Danielius Bunkus Kanuose
Asmeninio albumo nuotr. /Viktorija Siegel ir Danielius Bunkus Kanuose

Pietų Prancūzijoje Viktorija vieši trečią kartą. Čia gyvena artimi poros draugai, kurie irgi prisidėjo prie poros sprendimo keisti gyvenamąją vietą. „Kai Kanuose svečiavomės pernai, vakarieniavome su draugais ir jie užsiminė, kaip būtų smagu, jei čia atsikraustytume. Žodis po žodžio ir ši idėja įgavo kūną. Bet tai buvo mūsų su Danieliumi bendra idėja“, – prisimena Viktorija.

Pokyčius paskatino ir nuostabi aplinka, kone visus metus šviečianti saulė, puikus maistas. Aplinka, kaip sako Viktorija, puikiai tinkanti auginti vaiką. Visgi moteris neslepia, kad palikti Lietuvą nebuvo lengva.

„Buvo visokių minčių. Esu prieraiši, myliu Lietuvos gamtą, žmones. Sunku ir dėl draugų, šeimos. Nors jie dažnai ruošiasi atvykti, mes irgi grįšime, bet galų gale išvykstame tai tik trise. Nelengva viską pradėti nuo pradžių, bet kada daugiau, jei ne dabar. Bet artimi draugai labai džiaugėsi, ragino važiuoti. Sunkiais momentais, kai sakydavau, jog palikti Lietuvą itin sunku, baisu, ragino, sakė, kad viskas bus gerai. Ir juokėsi, kad važiuotume, nes bus pas ką apsistoti“, – sako ji.

Asmeninio albumo nuotr. /Viktorija Siegel ir Danielius Bunkus Kanuose
Asmeninio albumo nuotr. /Viktorija Siegel ir Danielius Bunkus Kanuose

Sužadėtiniai jau mokosi prancūzų kalbos

Kanuose Danielius Bunkus ruošiasi plėtoti įvairių transporto priemonių nuomą, užsiimti nekilnojamuoju turtu. Tad verslininkas ir Viktorija jau užsiregistravo į prancūzų kalbos kursus.

„Anglų kalbą su Danieliumi mokame gana gerai, galime susikalbėti, bet dažnas prancūzas nemoka. Tad jau prisipirkau knygų, enciklopedijų. Dar Lietuvoje su Danieliumi buvome pradėję mokytis. Bet viena yra mokytis iš knygų, visai kas kita yra bendrauti su vietiniais. Tai reikės susirasti prancūzių draugių“, – juokiasi Viktorija.

O kadangi Viktorija jau spėjo įsitikinti, kad čia gyvenantys žmonės trykšta džiaugsmu ir laime, sunku neturėtų būti. „Jau pastebėjau, kad vietiniai yra išties atsipalaidavę, jie mėgaujasi gyvenimu. Prancūzai nėra labai skubantys žmonės, vertina kiekvieną akimirką“, – sako Viktorija.

Viktorijos Siegel ir Danieliaus Bunkaus gyvenimo Kanuose akimirka
Viktorijos Siegel ir Danieliaus Bunkaus gyvenimo Kanuose akimirka

Ir nors sužadėtiniams kol kas kalbėti apie ateities planus sunku, Pietų Prancūzijoje pora ruošiasi gyventi metus. „Vėliau žiūrėsime, kaip gyvenimas pasisuks. Gal norėsime grįžti į Lietuvą, o gal pagyventi dar kitoje šalyje. Nesame linkę taip toli planuoti ateities. Kol kas viskas tikrai patinka“, – sako Viktorija.

O paklausta, ar galėtų visą gyvenimą praleisti užsienyje, Viktorija sako, kad svarbiausia – šalia esantys artimieji: „Savo gyvenimą įsivaizduoju ten, kur bus mano šeima. Jeigu Danieliui reikės kraustytis kur nors į kitą pasaulio kraštą, aš tikrai važiuosiu kartu. Bet kur gali jaukiai įsikurti, svarbiausia mylimi žmonės šalia. Viskas priklauso ne nuo vietos, o nuo tavo aplinkos. Jeigu mums čia bus gerai, gyvensime čia, jeigu reikės kur nors kitur keltis, važiuosime kartu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius